استفاده از نتایج پژوهش در بخشهای مختلف الزام شود
غزاله کوچکزاده به مناسبت هفته پژوهش در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با برشمردن شاخصهای رشد و توسعه عرصه پژوهشی کشور اظهار کرد: بیشک پژوهش بهویژه پژوهشهای کاربردی، توسعهای، بنیادی و ... میتوانند زمینه توسعه هر کشور را فراهم کنند. این موضوع زمانی میتواند ملموستر شود که پژوهش در راستای مشکلات و کمبودهای هر سرزمین باشد. پژوهش زمانی بهعنوان رمز عبور از مشکلات تلقی میشود که در واقعیت نتایج هر پژوهش عملی شود.
بیشتر بخوانید:
نهادی مستقل برای توزیع بودجه پژوهشی ایجاد شود
رویکرد عملیاتی در پشتیبانی از محصولات دانشبنیان وجود ندارد
وی افزود: با تحلیل نتایج پژوهش و رفع کاستیها و ارتقای نقاط قوت آن گرهی از مشکلات جامعه و کشور برداشته شده و کشور کمکم از مشکلات رهایی مییابد و در نتیجه از رده کمتر توسعهیافته به در حال توسعه و از رده در حال توسعه به توسعهیافته تغییر مکان میدهد؛ اما این مهم در کشور ما یا اصلاً انجام نمیشود یا مقدار آن از یک درصد نیز کمتر است.
پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در حقیقت بخش زیادی از پژوهشهای کشور کاربردی، بنیادی و ... نبوده یا پس از انجام در کتابخانهها بایگانی و به فراموشی سپرده میشوند. اکنون اگر به کتابخانههای کشور و مراکز علمی و پژوهشی مراجعه و پژوهشی را باز کنیم بهوضوح خواهیم دید که راه حل بخشی از مشکلات فعلی جامعه و کشور دهههای قبل گفته شده؛ اما عملی نشده است.(بیشتر بخوانید)
داروی رفع دردهای کشور پژوهش بوده؛ البته نه هر پژوهشی و نه توسط هر پژوهشگری؛ بلکه کار را به کاردان سپردن مهم است.عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد گفت: قانونی مصوب شود که اجرایی شدن نتایج پژوهشها را در بخشهای مختلف اجرایی، آموزشی، خدماتی و ... لازمالاجرا کند. اگر مقرر شده پژوهشهای باکیفیت در کتابخانه خاک بخورند، چه الزامی به انجام پژوهش است. مسئولان باید اعتبار پژوهشها را افزایش دهند و از وابستگی اعتبار پژوهش به اعتبارات سنواتی بخشهای مختلف جلوگیری کرده و آن را مستقل کنند.
پژوهش را محدود به چند روز نکنیم
کوچکزاده با برشمردن نقصها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور و بایدها و نبایدهای این حوزه عنوان کرد: در کارهای پژوهشی آزمایشگاهی کمبود برخی وسایل و امکانات پژوهشگر را از پیشرفت کار باز داشته و اذیت کننده است. تهیه برخی مواد و تجهیزات مورد نیاز پژوهش با توجه به افزایش قیمتها شرایط مناسبی را برای پیشرفت پژوهشها فراهم نمیکند.
وی تبیین کرد: پژوهش را محدود به چند روز نکنیم. با خاتمه هفته پژوهش فراموش نکنیم که مشکل و معضل در اجتماع، صنعت، زیرساخت، کشاورزی، آموزش و ... را فقط میتوان با پژوهش رفع کرد. داروی رفع دردهای کشور پژوهش بوده؛ البته نه هر پژوهشی و نه توسط هر پژوهشگری؛ بلکه کار را به کاردان سپردن مهم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد درباره چگونگی کسب عنوان پژوهشگر برتر به آنا گفت: انتخاب پژوهشگر برتر در دانشگاه آزاد اسلامی طبق آییننامههای پژوهشی است. بر این اساس فعالیتهای پژوهشی هر فرد در سه سال اخیر امتیازدهی شده که این فعالیتها عبارتند از مقالات چاپشده در مجلات معتبر داخلی و خارجی، مقالات پذیرفتهشده در همایشهای علمی، طرحهای پژوهشی پایانیافته، تألیف و تصنیف کتاب، اکتشاف و اختراع، سردبیری یا عضویت در هیئت تحریریه مجله یا داوری مقالات و جوایز دریافت شده از جشنوارهها و بر اساس میزان امتیازات محاسبهشده برای افراد، فردی که بالاترین امتیاز را دریافت کند بهعنوان پژوهشگر برتر معرفی میشود.
به گزارش آنا، غزاله کوچکزاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد متولد شهر مشهد و دارای دکتری تخصصی شیمیفیزیک بوده که از سال ۱۳۸۲ تاکنون عضو هیئت علمی است و با تدوین و چاپ سه مقاله در سال اخیر، خاتمه یک طرح پژوهشی و داوری چند مقاله در مجلات علمی پژوهشی توانسته عنوان پژوهشگر برتر را در دانشگاه آزاد اسلامی کسب کند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/