دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با آنا:

ماسک زدن تا پایان سال ادامه خواهد داشت/ ایمنی جامعه با واکسیناسیون ۹۰ درصدی مردم ایجاد می‌شود

یک متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه مردم حداقل تا پایان سال جاری باید ماسک بزنند، گفت: پایین آمدن آمار مبتلایان و فوتی‌های ناشی از کرونا به دلیل واکسیناسیون جمعی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی بوده است.
کد خبر : 627408
ماسک و سی دی سی

پیام طبرسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا با بیان اینکه پایین آمدن مبتلایان به ویروس کرونا و فوتی‌های ناشی از این بیماری دلیلی بر رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی نیست، اظهار کرد: کشور ما بیش از دو سالی است که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کند و در این راه پزشکان و مدافعان سلامت بعضاً از جان خود گذشتن تا مردم گرفتار این بیماری نشوند لذا درحال حاضر که در شرایط نسبتاً مناسبی قرار داریم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظیر ماسک زدن، فاصله‌گذاری اجتماعی و شست‌وشوی مرتب دستان همچنان باید از سوی همگان رعایت شود تا به امید خدا شاهد موج جدید کرونا نشویم. خوشبختانه عمده مردم از ماسک استفاده می‌کنند و عده‌ محدودی هم که ماسک نمی‌زنند باید این کار را انجام دهند تا اگر سلامت خودشان برایشان مهم نیست، خدای ناکرده اطرافیان را مبتلا نکنند و ماسک زدن حداقل تا پایان سال جاری و تا اینکه واکسیناسیون ۸۵ تا ۹۰ درصد مردم انجام نشده باشد، باید ادامه داشته باشد.


چند درصد از مردم واکسن کرونا تزریق کرده‌اند؟


وی با بیان اینکه کنترل این بیماری نیازمند مدیریتی منسجم و یکپارچه است، افزود: واکسیناسیون جمعی بهترین کار برای مقابله با این بیماری است و افرادی هم که واکسن نزدند بدانند که این کار بهترین روش برای مقابله با بیماری است. البته که تاکنون ۸۵ درصد از افراد جامعه دُز اول واکسن را دریافت کرده‌اند و ۷۰ درصد از مردم نیز دُز دوم واکسن را تزریق کرده‌اند. ناگفته نماند که با اجرای طرح هوشمند، برای افرادی که واکسن نزده باشند محدودیت‌هایی درنظر گرفته خواهد شد و وزارت کشور بر اجرای دقیق این طرح مصر خواهد بود، چراکه با اجرای این طرح، واکسیناسیون کل کشور به مرحله پایانی خواهد رسید.


این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: ماسک زدن از این جهت اهمیت دارد که در سال جاری بیماری کرونا و آنفلوانزا با هم وجود دارند و با توجه به آغاز فصل زمستان مردم باید مراقب باشند که ویروس آنفلوانزا آنها را غافلگیر نکند و بهترین راه برای عدم غافلگیری هم ماسک زدن و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است. ایمنی کامل جامعه زمانی اتفاق خواهد افتاد که همانطور که گفته شد، ۹۰ درصد افراد جامعه واکسینه شوند.


عمده مبتلایان به ویروس اُمیکرون افراد زیر ۱۲ سال هستند


طبرسی در پاسخ به سوالی درباره شیوع ویروس اُمیکرون نیز اظهار کرد: عمده مبتلایان به این ویروس افراد زیر ۱۲ سال بودند و واکسیناسیون روی این نوع از ویروس کرونا شاید خیلی موثر نباشد. از آنجا که نزدیک زمستان هستیم و در این فصل از سال سرماخوردگی مردم به اوج خود می‌رسد و از آنجا که علائم ویروس اُمیکرون شباهت بسیاری با سرماخوردگی دارد، باز هم تأکید می‌کنیم که رعایت پروتکل‌های بهداشتی بهترین راه برای مقابله با ویروس است. تحقیقات تاکنون برای افراد بالای ۱۸ سالی که واکسن تزریق کردند، امیدبخش بوده و واکسن‌های تزریقی در کشور ایمنی خوبی را برای این سنین و افراد بین ۱۲ تا ۱۸ سال ایجاد کرده است اما از آنجا که هنوز ابلاغ و دستورالعملی برای واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال نداریم، خانواده‌ها باید مراقب این افراد باشند و دولت نیز باید به دلیل اینکه مدیریت این سنین در مدارس کار سختی است، در بازگشایی مدارس دقت لازم را انجام داده و تمام جوانب را در نظر بگیرد تا به امید خدا شاهد آغاز موج بعدی کرونا نباشیم.




بیشتر بخوانید:


تعداد واکسن‌های وارداتی کرونا از مرز ۱۵۰ میلیون دُز گذشت
اگر پس از دریافت واکسن دچار سردرد شدید، تست کرونا دهید
اثربخشی بالای واکسن تنفسی در برابر سویه جدید کرونا
اجرای طرح هوشمند سازی برای سلامت مردم لازم الاجرا است




علت کاهش آمار مبتلایان به کرونا چیست؟


وی دو عامل واکسیناسیون و ابتلای بخش اعظمی از مردم به کرونا را دو عامل کاهش آمار مبتلایان و فوتی‌ها اعلام کرد و ادامه داد: واکسیناسیون قطعاً احتمال مرگ و میر مبتلایان را کاهش می‌دهد و هرچقدر میزان واکسیناسیون بیشتر باشد، چرخش ویروس کمتر خواهد شد. خوشبختانه وزارت بهداشت تمام تلاش خود را برای واردات واکسن انجام داده است و این تلاش‌ها همچنان نیز ادامه دارد و در حال حاضر ۱۷۴ میلیون دُز واکسن در اختیار داریم که ۱۵۰ میلیون آن وارداتی و مابقی تولید داخل است. این در حالی است که در ابتدای مبارزه با کرونا اصلاً واکسنی نداشتیم. شرایط امروز کشور از لحاظ تأمین واکسن مناسب است و با کار جهادی که صورت گرفته است، روزانه یک میلیون دُز واکسن به مردم تزریق می‌شود و امیدواریم با همین روند و تزریق دُزهای بعدی که به افراد بالای ۶۰ سال آغاز شده، بتوانیم در آینده‌ای نزدیک ۹۰ درصد کشور را واکسینه کنیم تا جامعه به ایمنی پایدار دست پیدا کند.


انتهای پیام/۴۱۷۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب