علوم انسانی پیوند مناسبی با پژوهش ندارد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام رضا غلامی رئیس شورای سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانی صبح امروز در نشست خبری کنگره بینالمللی علوم انسانی و علوم اسلامی اظهار کرد: ششمین کنگره بینالمللی از ۲۸ آذرماه به مدت یک هفته برگزار میشود. این کنگره هر دو سال یکبار برگزار میشود و نقش مؤثری در رشد علوم انسانی ایفا کرده است.
وی افزود: با توجه به اوضاع نامناسب موجود، متاسفانه درک درستی از علوم انسانی وجود ندارد و بخشی از مدیران فهم درستی از علوم انسانی ندارند.
رئیس شورای سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانی گفت: رشته علوم انسانی در آموزشوپرورش یک رشته ورشکسته شناخته میشود، عدم معرفی مناسب اکثر دانشآموزان علاقهای به تحصیل در این رشته ندارند.
غلامی اضافه کرد: اگر برنامهای برای تغییر شرایط علوم انسانی وجود نداشته باشد، توصیه ما به وزارت علوم این است که میزان ورودی را در مقطع کارشناسی کاهش دهند تا با کاهش اوضاع در جهت سامان علوم انسانی ارتقا پیدا کند.
وی ادامه داد: زحمات زیادی تاکنون کشیده شده اما سیستم آموزش بهگونهای است که کیفیت آموزش پایین باشد و تفاوت فاحشی در مقایسه با سایر کشورها دیده میشود.
رئیس شورای سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانی بیان کرد: علوم انسانی پیوند مناسبی با پژوهش ندارد، علاوه بر این متاسفانه سرمایهگذاری مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است. جدای از مسئله آموزش عالی نقد نیز در دانشگاهها رونق چندانی ندارد، تا نقد به یک رویه دائمی تبدیل نشود علوم انسانی ارتقا پیدا نمیکند چراکه تا بستر نقد بنیادافکن نباشد نوآوری هم در علوم انسانی شکل نمیگیرد.
وی ادامه داد: امروز خلأ علوم انسانی را در عرصههای حیات اجتماعی مشاهده میکنیم یکی از این عرصهها عدم حضور علوم انسانی در فناوریهای جدید است، چراکه نیازهای فردی در این زمینه دیده نمیشود.
غلامی گفت: در این زمینه توجه به علوم میانرشتهای و چندرشتهایها ضروری است. مجمع علوم انسانی گامهای متعددی را برداشته، اگر مسئولان کمک کنند حاضریم دستاوردهای خودمان را در اختیار آنها قرار دهیم.
رئیس شورای سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانی اضافه کرد: در آینده سرمایهگذاری در علوم کاربردی را افزایش خواهیم داد، کنفرانس سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی نیز در هفته کنگره ششم علوم انسانی در این مسیر برگزار میشود. این کنفرانس کمیتههای تخصصی نیز تشکیل شده است.
وی افزود: از دولت تشکر میکنم که استقبال خوبی از بستههای پیشنهادی مجمع عالی علوم انسانی شده است، بسته اول درباره اقتصادی، بسته دوم درباره آسیبهای اجتماعی و بسته سوم درباره حوزه پولی و بانکی بوده است، بسته پیشنهادی سوم در کنگره علوم انسانی رونمایی میشود.
غلامی گفت: از نظر ما کاربردی سازی، بهروزرسانی، بومیسازی همگی در علوم انسانی اسلامی وجود دارد و میتوان در این مسیر حرکت کرد.
انتهای پیام/