انتقاد نماینده مجلس از بیبرنامگی دولت در وضعیت بازار ارز
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، سیدجواد حسینی کیا در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه، ۱۷ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت زینب(س) و تبریک به جامعه پرستاران که طی این دو سال مجاهدانه تلاش کردند اما در وضعیت معیشتی خوبی نیستند، گفت: دولت باید در بودجه ۱۴۰۱ چارهاندیشی ویژه برای آنها کند.
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به رئیسجمهور، اصلیترین مسئله کشور را معیشت دانست که حاصل دولت قبل است و اظهار کرد: مردم در وضعیت سخت معیشتی قرار دارند، سفرهها کوچک شده و مردم نگران آینده فرزندان خود هستند، لذا چرا در برخورد با مافیاها رودربایستی میشود.
وی افزود: آقای رئیسی، شما گفتید عدهای نشسته و قیمت ارز را افزایش دادهاند، پس چرا رودربایستی میکنید و چرا دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی اقدام جدی در این حوزه انجام نمیدهند؟ امروز مافیاها مردم و معیشت مردم را نشانه گرفته و این یعنی محاربه با نظام، سکوت دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی خیانت به مردم است پس تعلل نکنید و هر آنکه است را به مردم معرفی کنید؛ مردم پای نظام و انقلاب ایستاده و خون دادهاند و امروز تحمل بیعدالتی را ندارند.
حسینیکیا همچنین موضوع اشتغال جوانان را دغدغه پدران و مادران دانست و گره اصلی آن را به دلیل عدم ثبات اقتصادی و ناکارآمدی سیستم اداری، عدم مبارزه جدی با قاچاق کالا عنوان کرد و افزود: دولت برنامه جدی برای هدایت نقدینگی به سمت تولید و اشتغال ندارد که برای این باید ایجاد برنامه کرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در آستانه ارائه بودجه ۱۴۰۱ به مجلس هستیم که دولت باید به جای تغییر ارقام بودجه، ساختار آن را تغییر دهد تا مولد باشد نه هزینهای. دولت برای یارانهها باید تدبیر کند که البته ما پرداخت آن مخالف نیستیم، بلکه با پرداخت یارانه به ثروتمندان مخالف هستیم که بیشتر یارانه را امروز ثروتمندان مصرف کرده و فقرا کمترین بهره را از آن میبرند.
وی با تأکید بر مدیریت تورم از سوی دولت که دچار چالش و بحران نشویم، یادآور شد: دولت در بودجه ۱۴۰۱ باید رتبهبندی معلمان را کامل اجرا کند تا کرامت و منزلت آنها حفظ شود و نه اینکه معلمان در سختی و رنج به سر ببرند و این وضعیت معیشتی آنها باشد. کارگران و مردم و روزمزدبگیران نگران آینده هستند، نکند سفره این اقشار در سال آینده کوچکتر شود؟!
حسینیکیا با اشاره به مذاکرات هستهای اظهار کرد: تیم مذاکرهکننده بداند، مصالح ملی و مسائل موشکی قابلمذاکره و معامله نیست؛ آمریکاییها که به تحریم عادت کردهاند همین امروز ۸ فرد و ۴ نهاد را دوباره تحریم کردهاند، لذا چگونه میخواهید به آنها اعتماد کنید از این رو باید بیشتر مراقبت کرد و با دست پر به میدان مذاکره رفت. آمریکاییها و اروپاییها آن قدر نامرد هستند که اگر با آنها دست دادید، باید انگشتان دست خود را مجدد بشمارید که مبادا چیزی از آن کم شده باشد.
این عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه مردم با بیان اینکه بازنشستگان دغدغهمند هستند که اولاً مطالبات آنها پرداخت نشده و حقوق آنها با شاغلان متناسب نیست، گفت: دولتمردان خود را جای بازنشستگان بگذارند تا به درستی اظهارنظر کرده و تصمیم بگیرند.
وی در تذکری خطاب به وزیر کشاورزی عنوان کرد: وضعیت بیمه کشاورزی مناسب نبوده و بیمه به صورت هزینهای با کشاورزان معامله کرده و قرارداد میبندد در حالی که باید درآمدی باشد. یک ماشین که بیمه میکنید حدود ۴ میلیون تومان میدهید از آنطرف ۴۰۰ میلیون تومان خسارت داده میشود. این به صرفه نیست. پول جدی است و نهادههای دامی مشکل دارد، لذا به فریاد کشاورزان برسید.
حسینیکیا ضمن تشکر از وزیر راه و شهرسازی که قول داد ظرف کوتاهمدت راههای خاکی شهرستان سنقر را به سامان برساند، عنوان کرد: وضعیت ارتباطات منطقه نامساعد است که وزیر ارتباطات باید به آن توجه کند که دارای عدم آنتندهی و قطعی اینترنت در برخی مناطق هستیم.
وی در تذکر دیگری خطاب به وزیر کشور، خاطرنشان کرد: کرمانشاه یک استان جنگزده، زلزلهزده و سیلزده است و خیل عظیمی از بیکاران در این استان حضور دارند، خیلی از استانها تعیین تکلیف شدهاند اما به کرمانشاه توجه نشده لذا مسئولیت مستقیم آن با شخص وزیر کشور است که بیتدبیری به خرج داده و نمیتواند این استان را تعیین تکلیف کند. مگر میشود یک استان دو میلیون نفر جمعیت داشته باشد اما یک نفر قابلیت استاندار شدن در آن نداشته باشد. استاندار کرمانشاه را فوراً تعیین تکلیف کنید و از این شرایط بغرنج و نابسامانی نجات دهید.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان به وزیر اقتصاد نیز خاطرنشان کرد: بیبرنامگی این وزارتخانه باعث این وضعیت به هم ریختگی بازار ارز شده، لذا چرا توجه نمیکنید که این بازار روی قیمتهای بازار سایه میاندازد.
انتهای پیام/۴۱۶۳
انتهای پیام/