دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

دورهمی «دانشگاه آزادی‌»ها به مناسبت روز دانشجو/ نقش دانشجویان در تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی

۱۶ آذر درحالی در تقویم رسمی کشور به نام دانشجو نامگذاری شده که جشن روز دانشجو در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 626116
روز دانشجو طهرانچی

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ ۱۶ آذر ماه به دلیل گرامی‌داشت یاد شهدای دانشگاه، روز دانشجو نامیده شده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اساتید و دانشجویان در دانشگاه علم و صنعت در روز ۲۴ آذرماه سال ۸۷ تاریخچه‌ای از این واقعه بیان کردند. به فرموده ایشان «جالب است توجه کنید که ۱۶ آذر در سال ۳۲ که در آن سه نفر دانشجو به خاک و خون غلتیدند، تقریباً چهار ماه بعد از ۲۸ مرداد اتفاق افتاده؛ یعنی بعد از کودتای ۲۸ مرداد و آن اختناق عجیب - سرکوب عجیب همه ی نیروها و سکوت همه - ناگهان به وسیله ی دانشجویان در دانشگاه تهران یک انفجار در فضا و در محیط به وجود می آید. چرا؟ چون نیکسون که آن وقت معاون رئیس جمهور آمریکا بود، آمد ایران. به عنوان اعتراض به آمریکا، به عنوان اعتراض به نیکسون که عامل کودتای ۲۸ مرداد بودند، این دانشجوها در محیط دانشگاه اعتصاب و تظاهرات میکنند، که البته با سرکوب مواجه میشوند و سه نفرشان هم کشته میشوند. حالا ۱۶ آذر در همه ی سالها، با این مختصات باید شناخته شود. ۱۶ آذر مال دانشجوی ضد نیکسون است، دانشجوی ضد آمریکاست، دانشجوی ضد سلطه است.»


از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی نظام آموزشی کشور همواره مورد توجه امام خمینی(ره)بوده است و به دانشگاهیان به ویژه دانشجویان برای مقابله با توطئه ها و دسیسه های داخلی و خارجی هشدار داده است، تأکیدات فراوانی بر حاکمیت و نفوذ فرهنگ اسلامی در دانشگاه‌ها دارد و نسبت به تربیت انسان الهی، خود باوری و خوداتکایی علمی و فرهنگی در راستای تحقق استقلال موکداٌ توصیه های جدی نموده است.


یکی از رویدادهای بزرگ بعد از انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها بود. ایجاد دگرگونی در دانشگاه‌ها و نیز آماده سازی روند تکامل فکری و علمی، از جمله مسائلی بود که در شکل گیری انقلاب فرهنگی مد نظر قرار گرفت. گرچه اینک بیش از ربع قرن از این رویداد بزرگ می‌گذرد، هنوز گام‌های بلندی باید برداشته شود؛ از جمله، زدودن حالت غرب زدگی و نظام غربیِ حاکم بر دانشگاه، پایه گذاری مبانی علمی دانشگاه بر اساس اصالت فکری اسلام، تلاش در ایجاد وحدت فکری میان مراکز علمی و آموزشی، توجه به مسئله اخلاق فردی و علمی و تهذیب نفس. پیمودن این مراحل، موجب ایجاد فضای روحی مناسب و تربیت دانشجویانی پاکیزه رفتار خواهد شد.



امروزه وجود دانشگاه و پرورش دانش آموختگان در پرتو هزینه‌های سنگینی است که دولت ها آن را می پردازند و از نتایج آن بهره می برند. رشد علمی کشور، افزایش قدرت تولید و توسعه فناوری، از آثاری است که تربیت دانشجو برای جامعه به ارمغان می آورد. ورود به این صحنه و تلاش برای به دست آوردن آن نتایج، مستلزم داشتن زمینه هایی است که همت و تلاش دو چندان نخبگان علمی کشور و نیز جرئت اقدام برای چنین تحولی از شمار آن است.


در این میان دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاهی برآمده از انقلاب اسلامی که حدود ۴۰ درصد بار آموزش عالی کشور را برعهده دارد در هر برهه‌ای از زمان بنا به مقتضیات با رویکردی نیازمحورانه جوانان را زیر چتر خود گرفته است. در حال حاضر نیز با تحول در نظام آموزشی در راستای رفع دغدغه اشتغال دانشجویان با راه‌اندازی کانون های «دانشگاه، صنعت و جامعه»، سراهای نوآوری و طرح پایش و پویش به سوی کارآفرینی با رویکرد مسئله محوری می‌رود و توجه به دغدغه‌ها و شنیدن صدای این قشر را فقط مختص روز دانشجو نمی‌داند. هر چند که ۱۶ آذر را نیز روز ویژه‌ای برای بیان ناگفته‌های دانشجویان می‌داند و همه ساله تریبون‌ها در نشست‌های مخصوص این روز در تسخیر دانشجویان این دانشگاه است. امسال نیز مشابه هر سال در واحدهای مختلف این دانشگاه برنامه های مخصوصی به مناسبت فرا رسیدن این روز برگزار شد.


نقش آفرینی موثر دانشجویان در سند ۵ ساله تحول دانشگاه آزاد اسلامی



«دانشجو پایه و اساس برنامه تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی است. نقش و جایگاه دانشجویان در تمامی این سند دیده شده و برنامه های مفصلی در حوزه هم افزایی شبکه‌ای، دانش آموختگان، شبکه سازی نخبگانی و غیره خواهیم داشت.» جمله ای از دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سوال چند نفر از نمایندگان تشکل های دانشجویی در مراسم روز دانشجو که روز دوشنبه ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۰ در کتابخانه مرحوم حبیبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد. وی معتقد است «دانشگاه روح و زندگی خود را از دانشجو می‌گیرد و باید نسبت به امور دانشجویان توجه داشته باشیم.»


دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی برآمده از انقلاب اسلامی است


۱۶ آذر روزی برای دانشجو/ ز گهواره تا گور «دانش» بجوی


زمینه فعالیت اجتماعی دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی به صورت قانونی فراهم خواهد شد«شما دانشجویان به عنوان تنها سرمایه مهم انسانی و امید کشور هستید. این دانشگاه تنها به دست تلاش و کوشش تک تک شما عزیزان می تواند به بهترین دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی جهان تبدیل شود اگر تمرکزتان بر تحقق همه آرزوهایی که سالهای سال به آن اندیشیدید باشد.» در صحبت صمیمانه علیرضا خوشدل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با دانشجویان به آن اشاره شد.


دورهمی «دانشگاه آزادی‌»ها به مناسبت روز دانشجو/ نقش دانشجویان در تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی


مطالبه گری عدالت محور حق دانشجویان


جریان مطالبه گری دانشجویان همسو با هیچ یک از جریانات سیاسی نیست. حجت الاسلام حمیدرضا طالقانی، مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، مطالبه گری مبتنی بر عدالت را وظیفه هر دانشجو در اجتماع می‌داند.




بیشتر بخوانید:





دانشگاه روح و زندگی خود را از دانشجو می‌گیرد و باید نسبت به امور دانشجویان توجه داشته باشیمانفعال در تشکل های دانشجویی با روح حاکم بر ذات این قشر منافات دارد و این دغدغه سال های اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی برای رفع مواضع انفعالی دانشجویان است. فرزاد جهان‌بین معاون دانشجویی و فرهنگی این دانشگاه برای رفع این دغدغه با اذعان به تلاش برای رفع موانع می گوید «در معاونت فرهنگی زمینه فعالیت اجتماعی دانشجویان را به صورت قانونی فراهم خواهیم کرد.»


۱۶ آذر روزی برای دانشجو/ ز گهواره تا گور «دانش» بجوی


به گزارش آنا، باید دانشجو را شناخت به توانایی هایش پی برد و زمینه های اثرگذاری وی را در جامعه آماده کرد. به فرموده رهبر معظم انقلاب «دانشجو یعنی جوان طالب علمی که آینده در دست اوست. این خصوصیت در کلمه دانشجو هست.» چنین فردی با داشتن توانایی و نیروی جوانی و نیز با پشتوانه علمی و کوله باری از علوم و فنون متنوع، می تواند برای اداره آگاهانه و برنامه ریزی شده جامعه تصمیم بگیرد. بدیهی است جامعه ای که در آن، علم و فهم و محاسبه دقیق مورد توجه باشد، جامعه ای شکوفا و پیشرو خواهد بود. به تعبیر فردوسی پاکزاد «چنین گفت پیغمبر راستگوی/ ز گهواره تا گور ، دانش بجوی.»


انتهای پیام/۴۱۶۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب