دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تقویت نهضت نخبگی(۷)/ طباطبایی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تسهیلات دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیل ایده نخبگان به محصول چیست؟ / تغییر در نحوه برگزاری آزمون EPT در سال ۱۴۰۱

رئیس مرکز سنجش و آموزش دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه همه سازمان‌ها و نهادها باید از نخبگان حمایت کنند، گفت: واحدهای این دانشگاه توجه ویژه‌ای به افراد نخبه دارد و بر اساس همین رویکرد، سراهای نوآوری و مراکز رشد برای ایده پردازی‌های نخبگان فراهم شده تا بتوانند با آرامش خاطر ایده را به محصول تبدیل کنند.
کد خبر : 625037
معصومه طباطبایی رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی



معصومه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه تلاش برای حمایت از نخبگان، منحصر به سازمان یا نهاد خاصی نمی‌شود و همه باید در این راستا تلاش کنند، خاطر نشان کرد: منابع انسانی به ویژه نخبگان، بزرگترین سرمایه هر کشور هستند و مسلماً هر نهاد یا سازمانی که در رفع نیازهای نخبگان تلاش کند به نفع کل کشور خواهد بود.


وی افزود: باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی که مرکز سنجش نیز یکی از اعضای حقوقی کمیته آن باشگاه در پذیرش نخبگان است، برای کسانی که شرایط خاص مانند تأییدیه اختراع و یا تأییدیه نخبگی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشته باشند، تسهیلات ویژه‌ای قرار داده است.


طباطبایی درباره میزان پذیرش نخبگان در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به قوانینی که دارد در سال جاری نسبت به پذیرش استعدادهای درخشان در مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری میزان جذب نسبتاً بالایی داشته است.


وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه این تسهیلات فقط شامل ثبت‌نام و پذیرش است یا در مرحله از تحصیل هم شامل حال نخبگان می‌شود، گفت: خوشبختانه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی توجه ویژه‌ای به افراد نخبه دارد و بر اساس همین رویکرد، سراهای نوآوری و مراکز رشد برای ایده پردازی‌های نخبگان فراهم شده تا بتوانند با آرامش خاطر ایده را به محصول تبدیل کنند.


سرپرست مرکز سنجش و آموزش دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سؤالی مبنی بر ظرفیت های ایجاد شده در سند تحول، اظهار کرد:مسلماً در هر حوزه ای که برنامه وجود داشته و افراد، متعهد به اجرای آن باشند به طور قطع پیشرفت کارها بهتر انجام می‌گیرد. از این رو در سند تحول برای مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی هم در زمینه جذب دانشجویان ایرانی و هم دانشجویان خارجی و بین الملل، برنامه های خاصی دیده شده است.


وی افزود:ما در مرکز سنجش و آموزش دانشگاه آزاد اسلامی سعی داریم درصدهای پیشرفت سالانه را بر طبق سند تحول جلو ببریم.


طباطبایی در ادامه عنوان کرد: در سند تحول برنامه‌ریزی برای هر استان بر اساس طرح آمایش انجام شده اشت به نحوی که دانشگاه آزاد اسلامی بتواند مسئله محور عمل کند. در هر استان بسته به فعالیت‌های صنعتی، ظرفیت‌های آن و همچنین نوع خدماتی که باید ارائه شود، این برنامه پیش خواهد رفت.


سرپرست مرکز سنجش و آموزش دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سند تحول بر اساس هرم جمعیتی، بررسی دقیق ظرفیت‌های استان‌ها و خواسته‌های مردم هر منطقه تهیه و تنظیم شده است، افزود: اگر تمامی سازمان‌ها، بخش‌های دولتی و خصوصی با دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه اجرای این سند همکاری سازنده کنند، نتایج درخشانی برای کشور در پی خواهد داشت.


وی در خصوص فعالیت‌های مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: خوشبختانه در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش پذیرش نسبت به سال ۱۳۹۹ داشته‌ایم که این در شرایط شیوع پاندمی کرونا اتفاق افتاده است. طباطبائی افزود: باید توجه داشت این افزایش ثبت نام و تقاضا برای تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی در حالی صورت گرفته که برخی از دانشگاه‌های دولتی با افزایش صندلی‌های خالی مواجه شده‌اند.


طباطبایی در مورد آخرین وضعیت تکمیل ظرفیت رشته‌های با آزمون، اعلام کرد: در حال حاضر برای ترم تحصیلی بهمن در تحصیلات تکمیلی و رشته‌های با آزمون، مجوزی برای تکمیل ظرفیت نداریم و برای رشته‌های بدون آزمون نیز طبق مصوبه وزارت علوم اقدام خواهیم کرد.


رئیس مرکز سنجش و آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه از تغییر در نحوه برگزاری آزمون EPT خبر داد و گفت: این آزمون‌ها در سال ۱۴۰۱ متفاوت برگزار خواهد شد که تغییرات آن در آینده اعلام خواهد شد.


وی در مورد مشکلات مرکز سنجش و آموزش، عنوان کرد: یکسان دیده نشدن دانشگاه آزاد اسلامی با سایر دانشگاه‌های غیر دولتی و زیر نظام‌های آموزشی، باعث شده در تصویب یا تأیید برخی رشته‌های دانشگاه‌های آزاد اسلامی دچار مشکل شویم در صورتی که کد رشته‌های این دانشگاه نیز همانند سایر دانشگاه‌ها باید به تأیید سازمان سنجش آموزش کشور و وزارت علوم برسد.


طباطبایی در پایان با اعلام رضایت نسبت به دعوت از دانشگاه آزاد اسلامی برای حضور در شوراهای سنجش و پذیرش دانشجو و همکاری مثبت وزارت علوم، ابزار امیدواری کرد این همکاری‌ها مستدام باشد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب