دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بررسی اثرگذاری واکسن در مقابل سویه آفریقایی کرونا؛

چگونه برای مقابله با «امیکرون» آماده شویم؟

چند روزی می‌شود که درباره سویه جدید ویروس کرونا اخباری منتشر شده و در این گزارش درباره ایمنی افراد واکسینه در برابر «امیکرون» توضیح خواهیم داد.
کد خبر : 624442
امیکرون

گروه جامعه خبرگزاری آنا، میثم نامنی؛ سویه جدید ویروس کرونا یا همان واریانت امیکرون که به‌تازگی معرفی شده، اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد و مقامات این کشور اعلام کرده‌اند که سویه جدید کرونا نگران‌کننده‌تر از واریانت‌های قبلی است. این سویه جدید یا همان امیکرون، می‌تواند به شیوع این بیماری در بسیاری از کشورها دامن بزند و برای باری دیگر سیستم بهداشت و درمان کشورها را تحت فشار قرار دهد.


امیکرون چه تفاوتی با سویه‌های قبلی کرونا دارد؟


طبق گفته متخصصان حوزه درمان، این واریانت کشف‌شده در آفریقای جنوبی تعداد زیادی جهش دارد و نقشی کلیدی در ورود ویروس به سلول‌های بدن ایجاد کرده است و به صورت کلی این سویه ۵۰ جهش دارد و بیش از ۳۰ جهش آن بر روی پروتئین اسپایک رخ داده است و ۲ برابر بیشتر از سویه دلتا ایفای نقش می‌کند.


اما واکسن‌های تزریق‌شده در مقابل سویه‌های قبلی کرونا بسیار تاثیرگذار بودند و حالا سوال اینجاست که آیا در مقابل این نوع پیشرفته کرونا هم تاثیرگذار است؟ در همین راستا قصد داریم در این گزارش به بررسی ایمنی افراد واکسینه در برابر امیکرون بپردازیم.


آیا واکسن در برابر سویه جدید کرونا تاثیرگذار است؟


در همین راستا مسعود یونسیان، دبیر کمیته تخصصی اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری ویروس کرونا درباره ایمنی واکسن‌ها در برابر ویروس‌ جهش‌یافته کرونا یا همان امیکرون به خبرنگار آنا می‌گوید: «درباره اثر بخشی واکسن‌ها بر روی واریانت امیکرون، به دلیل اینکه تازه تشخیص داده شده و در حال حاضر قبل از این که مشاهده شود آیا تغییری در واگیری، علائم و مقاومت واکسن دارد یا نه، نمی‌توان اظهار نظر کرد».


دبیر کمیته تخصصی اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری ویروس کرونا ادامه می‌دهد: «اگرچه در گزارش‌های اولیه آفریقای جنوبی اعلام شده تمامی افراد بستری شده به دلیل امیکرون غیر واکسینه بودند، این موضوع نشان از تاثیرگذاری واکسن دارد، اما برای صحت این موضوع و مقدار حساسیت آن نسبت به واکسن، باید منتظر زمان باشیم».




بیشتر بخوانید


واکسیناسیون به معنی منتفی شدن کرونا نیست/ خطر بازگشایی مدارس و رفع محدودیت‌ها


تست‌های تشخیصی کرونا در کشور از ۳۵ میلیون فراتر رفت/ تزریق یک میلیون و ۵۶ هزار دُز واکسن در شبانه‌روز گذشته


ممنوعیت تردد شبانه تأثیری در کنترل کرونا ندارد




به گفته یونسیان تا زمانی که به این نتیجه برسیم، مناسب‌ترین کاری که می‌توان انجام داد این است واکسیناسیون را در سطح کشور افزایش دهیم و جلوی ورود این ویروس به کشور را نمی‌توانیم بگیریم.


دبیر کمیته تخصصی اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری ویروس کرونا مدعی است که در حال حاضر سویه جدید کرونا یا همان امیکرون، در اروپا وارد شده و آمریکایی‌ها نیز در زمینه ورود این واکسن به کشورشان شک دارند.


آیا با بسته شدن مرزها می‌توان جلوی ورود ویروس به کشور را گرفت؟


وی با بیان اینکه این سویه جدید کرونا در آسیا هم دیده شده است می‌گوید: «تجربه قبلی ما نشان داده که جلوی ورود این ویروس به کشور را با بستن مرزها نمی‌توانیم بگیریم».


دبیر کمیته تخصصی اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری ویروس کرونا در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای مقابله با این ویروس وجود دارد ادامه می‌دهد: «نمی‌شود مرزها را بر روی تمامی کشورها بست و کاری که باید انجام دهیم این است که پوشش واکسیناسیون را در کشور افزایش دهیم».


یونسیان می‌گوید: «در حال حاضر که واکسن فراهم است، انتظار داریم افراد واکسینه شده به این ویروس، فرم‌های خفیف بگیرند، اما خون و سلامت آن‌هایی که واکسن نزده‌اند بر گردن خودشان است».


با توجه به موارد گفته شده، می‌طلبد آن دسته از هموطنانی که در زمینه تزریق واکسن اقدامی انجام نداده‌اند، هر چه زودتر واکسینه شوند و در آینده دچار مشکلات بیشتری در کشور نشویم.


انتهای پیام/۴۱۷۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب