دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک روانشناس در گفت‌وگو با آنا:

افرادی که کمبود محبت دارند به سمت زندگی با حیوانات می‌روند/ سگ‌گردان‌ها همه چیز را فدای سگ‌شان می‌کنند!

یک روانشناس اجتماعی، کمبود عاطفی، اختلالات روانی، الگوبرداری از سبک زندگی غربی، مُدگرایی، شهرت و جلب توجه را از دلایلی عنوان کرد که جوانان را به سمت نگهداری حیوانات خانگی سوق می‌دهد.
کد خبر : 624381
حیوان خانگی

امیر محبی در گفت‌وگو با خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا درخصوص علل گرایش جوانان به نگهداری حیوانات در خانه و دلایل همزیستی برخی از مردم با حیوانات خانگی اظهار کرد: کمبود عاطفی، اختلالات روانی و الگوبرداری از زندگی دیگران از جمله عواملی محسوب می‌شود که جوانان را به نگهداری حیوانات سوق می‌دهد. فردی که افسرده باشد و محبت آن‌چنانی در طول زندگی ندیده باشد، خیال می‌کند که با همزیستی با حیوانات می‌تواند این خلأ را جبران کند. البته شاید روابط نزدیک با حیوانات و زندگی با آنها به شکل موقت استرس‌های روزانه افراد را کاهش دهد و از ابتلای افراد به بیماری‌های روانی جلوگیری کند، اما این موارد هم در بخشی از زندگی رخ می‌دهد و این‌طور نیست که افراد به واسطه زندگی با حیوانات بتوانند مشکلات عاطفی خود را برای همیشه حل کنند.


وی با بیان اینکه نگهداری حیوانات در منزل، امروز به یک معضل اجتماعی نیز تبدیل شده است ادامه داد: بارها شاهد این بودیم افرادی که با حیوانات خود به خیابان می‌آیند، مشکلاتی را برای دیگر افراد به‌وجود آورده‌اند و به دلیل همین ایجاد مزاحمت‌ها بود که پلیس در برهه‌ای با حیوان‌گردانی و به ویژه سگ‌گردانی در شهر برخورد کرد اما متأسفانه این کار پلیس ادامه پیدا نکرد، به‌طوری که امروز در برخی از شهرها به‌ویژه پایتخت شاهد حیوان‌گردانی هستیم.


مُدگرایی و الگوبرداری از سبک زندگی غربی مردم را به سمت همزیستی با حیوانات سوق داده است


این روانشناس مُدگرایی را یکی دیگر از دلایلی همزیستی با حیوانات برشمرد و افزود: جوانان و نوجوانان با الگو گرفتن از زندگی غربی به این کار روی آورده‌اند اما از عواقب این کار مطلع نیستند. همزیستی با حیوانات در آپارتمان و منزل می‌تواند محبت جوانان نسبت به نزدیکانشان را از بین ببرد چراکه این افراد تمام تلاش خود را می‌کنند تا با حیوان موردنظر ارتباط عاطفی برقرار کنند. البته که برخی هم به دلیل پیدا کردن شهرت و جلب توجه به این کار روی می‌آورند و حتی از لحاظ عاطفی نیز مشکل خاصی ندارند اما به دلیل اینکه می‌خواهند نظر اطرافیان را به خود جلب کنند دست به این کار می‌زنند.


محبی با بیان اینکه جوانان امروزی از تشکیل خانواده فراری هستند، تصریح کرد: متأسفانه جوانان به جای تشکیل خانواده و فرزندآوری به فکر نگهداری حیوانات افتاده‌اند و قطعاً این کار موجب بروز روابط ناسالم نیز خواهد شد. امروزه برخی از افرادی که حیوان در منزل نگه می‌دارند، با نگاه پدر به حیوان نگاه می‌کنند و حتی بعضاً حیوان موردنظر را «فرزندم» خطاب می‌کنند و اگر جلوی این اقدام گرفته نشود، رفته رفته شاهد کاهش آمار ازدواج نیز خواهیم بود چراکه افراد دیگر به فکر فرزندآوری نیستند که بخواهند ازدواج کنند و از لحاظ عاطفی نیز با حیوان ارتباط دارند.


وی با بیان اینکه نگهداری حیوانات در منزل نوعی حیوان‌آزاری محسوب می‌شود، اظهار کرد: عامل دیگری که افراد را به سمت نگهداری حیوانات در منزل سوق می‌دهد، هیجان بالای افراد است و این افراد حتی از نگهداری حیوانات وحشی در خانه نیز ابایی ندارند. به‌طور کلی ورود فرهنگ غرب به کشور در همه زمینه‌ها به ویژه تغییر سبک زندگی خطر جدی است که جامعه را تهدید می‌کند و همین نگهداری حیوانات نیز یکی از همین موارد است که باید با فرهنگ‌سازی جلوی آن را گرفت. گزارش‌ها حاکی از آن است که بیشتر افراد متأهلی که درحال حاضر حیوانی را در منزل نگه می‌دارند، در دوران مجردی نیز این کار را کرده بودند و حتی این افراد در شرایط بحرانی ترجیح می‌دهند که با یک حیوان معاشرت داشته باشند و حیوان را همدم خود می‌دانند تا یک انسان. این افراد حیوان دست‌آموز خود را عضوی از خانواده می‌دانند و حتی بعضاً آن حیوان را از فرزند خود بیشتر دوست دارند، لذا ارتباط عمیقی بین فرد و حیوان به‌ وجود آمده است که این وابستگی افراد را از هم‌نوع خودشان دور خواهد کرد.


این روانشناس با بیان اینکه اکثر افرادی که حیوان نگه می‌دارند، افرادی درون‌گرا هستند، خاطرنشان کرد: این افراد نسبت به دیگران از سطح تعامل اجتماعی پایین‌تری برخوردار هستند و در تلاش هستند تا این خلأ را با حیوانات پُر کنند. تحقیقات حاکی از آن است که افراد سگ‌گردان بسیار ناسازگار هستند و همه زندگی خود را فدای سگ خود می‌کند و این نگرش می‌تواند زندگی فرد را به زوال بکشد. بنابراین نگهداری حیوان در منزل یک پدیده نوظهور اجتماعی محسوب می‌شود که باید برای حل آن چاره‌ای اندیشید و بهترین راه‌کار فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی جامعه از عواقب این کار است که رسانه ملی می‌تواند بهترین نقش را در این زمینه ایفا کند و قطعاً اقدامات پلیسی در این زمینه موثر واقع نخواهد شد.


انتهای پیام/۴۱۷۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب