دست ایران در زمینه مذاکرات وین پرتر از طرفهای غربی است/ افزایش فشار واشنگتن بر متحدان منطقهای تهران
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، بسام ابوشریف، تحلیلگر فلسطینی در گزارشی که روزنامه فرامنطقهای رأی الیوم منتشر کرد، نوشت: افزایش آشکار فشارها علیه حزبالله لبنان، انصارالله یمن و گروههای مختلف فلسطینی آنچنانی که فشارها علیه سوریه وجود دارد، مشخص نیست. در سوریه و عراق شاهد توطئه سفیدپوستان آمریکایی همچون جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا هستیم که موضوع تقلب در انتخابات را بهانهای برای رویارویی با ایران در خاک عراق قرار داده است.
طبق این گزارش، رئیسجمهور آمریکا میخواهد با این اقدام جمهوری اسلامی ایران را با هدف تغییر سیاستهایش زیر فشار قرار دارد. تغییر سیاستهای ایران، آن هم پیش از مذاکرات وین یکی از شروط آمریکا برای بازگشت به برجام است، مذاکراتی که قرار است ۲۹ نوامبر با هدف رفع کامل تحریمهای آمریکا علیه ایران برگزار شود.
کاخ سفید بهدنبال فشار بر ایران است
تحلیلگر فلسطینی در گزارش خود آورده است: کاخ سفید به هر شیوهای بهدنبال فشار بر ایران است و متحدان خود را در اروپا به همراهی با سیاستهایش تشویق میکند و میخواهد اروپاییها در زمینه هستهای موضع آمریکا را دنبال کنند. با وجود نقشههای آمریکا، روسیه راه حمایت از ایران را در زمینه توافق هستهای در پیش گرفت و تاکنون مذاکراتی میان تهران و مسکو در زمینه برنامه هستهای ایران انجام شده است. این موضوع نشان میدهد مسیر تکمیل ائتلاف راهبردی ایران و روسیه تکمیل شده است.
به نوشته این تحلیلگر فلسطینی، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بهصراحت اعلام کرد احیای مجدد توافق هستهای با ایران مستلزم بازگشت کامل طرفهای اروپایی و آمریکا به توافقی است که پیشتر امضا کرده بودند و دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا از آن خارج شد. با موضعگیری مسکو جبهه بندی مذاکرات هستهای پیش از آغاز مذاکرات وین مشخص شد و روسیه آشکارا حمایت خود را از ایران اعلام و خواستار لغو تحریمها و بازگشت مجدد طرفهای اروپایی و آمریکا به توافق با هدف احیای کامل آن شد. از سوی دیگر، وزیر دفاع آمریکا با حضور در نشست منامه پیامهای کاخ سفید را به ایران منتقل و بهصراحت اعلام کرد، ایران باید به تحریکات و مشکلآفرینی در منطقه پایان دهد.
مطالبات آمریکا از لبنان با هدف فشار بر حزبالله باعث نشده است بیروت تسلیم خواستههای واشنگتن شود
ابوشریف نوشت: آمریکا این پیام را ارسال کرد که ایران باید به مداخله خود در امور منطقه خاورمیانه پایان دهد و این اشاره آشکاری به لزوم توقف حمایتها از انصارالله در یمن، حزبالله لبنان، حشدالشعبی و گردانهای حزبالله در عراق، مقاومت در سوریه و فلسطین اشغالی است. سفر مقامهای آمریکایی به منطقه نهتنها برای ارسال پیام به ایران، بلکه برای آزمودن میزان تأثیر موضعگیریهایشان در زمینه تحرکات میدانی و فعالیتهای مخرب ابزارها و شرکای منطقهای شان برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه انجام شد تا پیش از مذاکرات وین، برآیندی کلی از اوضاع منطقه داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
باید از موارد مورد استناد ایران درباره برجام حمایت کرد
بیانیه ضدایرانی اتحادیه اروپا درباره توافق هستهای با تهران
این تحلیلگر فلسطینی مینویسد: وضعیت لبنان مشخص است و غربیها تلاش میکنند حزبالله را هدف قرار دهند، همانگونه که در تلاش هستند اوضاع لبنان را هر روز نابسامان تر از گذشته کنند و آتش فتنههای داخلی را با استفاده از عوامل اسرائیلی، نیروهای مزدور داخلی و برخی دیگر از طرفها برافروزند. زیر فشار قرار دادن حزبالله بهوسیله آمریکا در لبنان به خواست اسرائیلیها انجام میشود. جو بایدن به میشل عون، رئیسجمهور لبنان پیام داد که برای جلوگیری از گسترش فعالیتهای حزبالله در جنوب لبنان، باید نیروها به فاصله ۴۰ کیلومتر از نوار مرزی با سرزمینهای اشغالی عقبنشینی کنند و منطقه تخلیه شود.
وی نوشت: اسرائیلیها نگران هستند موشکهای حزبالله سایتهای حساس تلآویو را هدف قرار دهد. نیروهای اسرائیلی دو هفته پیش عملیاتهای شناسایی پیچیده و فشردهای انجام دادند تا مکانهایی که مدعی هستند حزبالله در آنجا نیرو گماشته است را بیابند و مراکز استقرار موشکها را شناسایی کنند.
حزبالله فضای داخلی لبنان را آرام کرد
بسام ابوشریف در گزارش خود آورده است: تلاشهای قبلی آمریکا با هدف کشاندن حزبالله به نبردهای خیابانی در لبنان به شکست انجامید و این جنبش توانست فضای مساعدی را برای آرام کردن اوضاع این کشور در پیش بگیرد. در بُعد قانونی، حزبالله از پیگیری قضایی و حقوقی عاملان جنایتهای داخلی لبنان چشمپوشی نکرد. لبنانیها ارزش حزبالله را در کشورشان میدانند و از رئیسجمهور گرفته تا مردم این کشور و حتی افسران ارتش لبنان بهخوبی به نقش و جایگاه حزبالله واقفند. موضعگیری میشل عون در حمایت از حزبالله نشان داد آمریکاییها تا چه حد احمقانه بهدنبال تخریب جایگاه حزبالله هستند؛ آن هم درحالیکه مردم لبنان که روحیه ملیگرایانه دارند، وحدت میان حزبالله و ارتش لبنان را مایه آرامش و ثبات کشورشان میدانند، از وحدت صفوف نیروهای امنیتی در مرزها با سرزمینهای اشغالی حمایت و دفاع میکنند و همواره در کنار حزبالله هستند.
تحلیلگر فلسطینی در گزارش خود میافزاید: مطالبات آمریکا از لبنان با هدف فشار بر حزبالله باعث نشده است بیروت تسلیم خواستههای واشنگتن شود و همه نقشههای آمریکا در لبنان خنثی شده است تردیدی وجود ندارد که برخی از افسران ارتش لبنان گرایشهای آمریکایی دارند و میخواهند به اختلاف میان حزبالله و دولت دامن بزنند و حتی موافق خلع سلاح حزبالله هستند. با وجود این، جریانهای سیاسی لبنان و مردم این کشور تمام قد از حضور و فعالیتهای حزبالله در کل کشور بهویژه مناطق جنوبی حمایت میکنند و این جنبش پایگاهی مردمی دارد. این جنبش نیروی اقتصادی پشتیبان بیروت تلقی میشود که به دولت در زمینه حمایت از مردم در بزنگاه های تاریخی کمک کرده است.
سیاستهای خصمانه علیه ایران و متحدانش در منطقه نشان میدهد بایدن تحت لوای دیپلماسی تلاش میکند به فعالیتهای ضد ایرانی خود در منطقه ادامه دهد
ابوشریف نوشت: وزیر دفاع آمریکا با سفر به منطقه تلاش کرد این پیام را به ایران برساند که باید به حمایت از نیروهای نیابتی خود در منطقه پایان دهد. این حضور در منطقه همزمان با حملات سعودیها به یمن و مردم این کشور انجام شد که بهطور طبیعی از حق خود برای دفاع از سرزمینشان دفاع میکنند.
تحلیلگر فلسطینی در پایان گزارش مینویسد: اینگونه سیاستهای خصمانه علیه ایران و متحدانش در منطقه نتایج شگفتانگیزی دارد و نشان میدهد بایدن تحت لوای دیپلماسی تلاش میکند به فعالیتهای ضد ایرانی خود در منطقه با هدف کاهش یا توقف فعالیتهای تهران ادامه دهد. بررسی محاسبات رئیسجمهور آمریکا در منطقه نشان میدهد این گونه طراحیها تاکنون نتوانسته موفقیتی را عاید آمریکا و اسرائیل کند و در مقابل، گروههای مقاومت روز به روز توانمندتر از گذشته به فعالیتهای خود در زمینه حفظ ثبات و امنیت کشورها ادامه میدهند. حزبالله هماکنون هر لحظه آماده است مواضع صهیونیستها را هدف قرار دهد و مقاومت فلسطین و عراق آمادگی دارند مقابل تحریکات دشمن صهیونیستی بایستند و با تروریسم مقابله کنند.
ابوشریف نوشت: این موارد نشان میدهد دست ایران در زمینه مذاکرات وین پرتر از طرفهای اروپایی و آمریکایی است و آنها هستند که باید سیاستها و خطمشی ایران را که منطبق بر قوانین بینالمللی است، بپذیرند. در این راستا چین و روسیه در جبهه ایران قرار دارند و بلوک شرق در برابر بلوک غرب وزن سنگینتری دارد.
انتهای پیام/۴۰۳۳/پ
انتهای پیام/