دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

آزمون دوره دکتری سال ۱۴۰۱ چگونه برگزار می‌شود؟/ لزوم توجه داوطلبان به ضوابط جدید

پذیرفته‌شدگان دوره روزانه آزمون دکتری سال ۱۴۰۰ می‌توانند در آزمون دکتری سال ۱۴۰۱ ثبت‌نام و شرکت کنندثبت‌نام در آزمون دوره دکتری سال ۱۴۰۱ آغاز شده است، داوطلبان برای ثبت‌نام در این آزمون باید به ضوابط آن توجه کنند.
کد خبر : 623128
آزمون دکتری دانشگاه آزاد اسلامی

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ ثبت‌نام در آزمون دوره دکتری سال ۱۴۰۱ از روز اول آذرماه آغاز شده است و تا روز ۸ آذرماه ادامه دارد. متقاضیان برای ثبت‌نام در آزمون باید به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی مراجعه کنند.


هزینه ثبت‌نام در آزمون دوره دکتری با افزایش قابل توجه نسبت به سال گذشته ۲ میلیون و ۸۵ هزار ریال است. با توجه به اینکه پرداخت هزینه ثبت‌نام در این روش به‌صورت اینترنتی انجام می‌گیرد، متقاضیان باید به‌وسیله کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب پرداخت کنند. داوطلبانی که علاقه‌مند به دریافت خدمات پیامکی سازمان سنجش آموزش کشور هستند، باید مبلغ ۱۲ هزار ریال دیگر پرداخت کنند.


تغییرات ضوابط آزمون دوره دکتری سال ۱۴۰۱


برخلاف سال‌های گذشته و با توجه به رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری اسفندماه ۱۳۹۹ پذیرفته‌شدگان دوره روزانه آزمون دکتری سال ۱۴۰۰ می‌توانند در آزمون دکتری سال ۱۴۰۱ ثبت‌نام و شرکت کنند. متقاضیان مذکور و نیز دانشجویان در حال تحصیل در دوره روزانه مقطع دکتری سال‌های قبل، در صورت تمایل به ثبت‌نام و شرکت در آزمون دکتری سؤال ۱۴۰۱ باید تا پایان مهلت مقرر ثبت‌نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۱، از تحصیلی انصراف قطعی حاصل کنند و در صورت عدم انصراف قطعی از تحصیل در زمان مقرر، در صورت قبولی در آزمون دکتری سال ۱۴۰۱، قبولی آنان در آزمون لغو خواهد شد.


دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره‌های غیر روزانه دکتری (به‌شرط نداشتن مشکل نظام‌وظیفه برای برادران) می‌توانند بدون انصراف از تحصیل، در آزمون دکتری سال ۱۴۰۱ ثبت‌نام و شرکت کنند


ثبت‌نام و شرکت مجدد در این آزمون برای فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری تخصصی، به‌شرط فراغت از تحصیل در آن مقطع تا پایان نیمسال اول سال تحصیلی جاری (۱۴۰۱ - ۱۴۰۰) بلامانع است.


با توجه به رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری ۱۳۹۹ دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره‌های غیر روزانه دکتری (به‌شرط نداشتن مشکل نظام‌وظیفه برای برادران) می‌توانند بدون انصراف از تحصیل، در آزمون دکتری سال ۱۴۰۱ ثبت‌نام و شرکت کنند. این متقاضیان بعد از اعلام نتایج نهایی در صورت قبولی باید انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل ارائه دهند. دانشجویان سؤال آخر یا فارغ‌التحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفه‌ای (به‌جز فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد پیوسته، دکتری عمومی دامپزشکی و دکتری پزشکی)، که معدل آنان کمتر از ۱۴ است، حق ثبت‌نام و شرکت در این آزمون را ندارند.




بیشتر بخوانید:





مواردی در خصوص آزمون


آزمون ورودی مقطع دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۱ بر اساس برنامه زمانی پیش‌بینی‌شده، در روز جمعه ۶ اسفندماه و در یک نوبت برگزار خواهد شد. سطح سؤالات امتحانات اختصاصی حسب مورد در حد دانش و تجربیات فارغ‌التحصیل مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در هر رشته، مطابق فهرست برنامه‌های مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی و بر اساس ضرایب تعیین‌شده و مواد امتحانی مندرج در دفترچه راهنما، صورت می‌گیرد.


نحوه پذیرش در دوره دکتری


بر اساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور» پذیرش دانشجو در مقطع دکتری (Ph.D) و دستیاری رشته‌های گروه دامپزشکی، شامل دو مرحله است که هر یک از مراحل مطابق با شیوه‌نامه اجرایی آزمون انجام می‌گیرد.


ثبت‌نام و شرکت مجدد در این آزمون برای فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری تخصصی، به‌شرط فراغت از تحصیل در آن مقطع تا پایان نیمسال اول سال تحصیلی جاری (۱۴۰۱ - ۱۴۰۰) بلامانع است


مرحله اول آزمون متمرکز است که توسط سازمان انجام می‌شود و پس از برگزاری آزمون، کارنامه‌ای شامل نمرات خام، نمره کل و .... در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت که «متقاضیان مجاز به انتخاب رشته»، بر اساس آن انتخاب رشته می‌کنند و بر اساس کدرشته محل‌های انتخابی و حدنصاب نمره سنجش عمومی (آزمون متمرکز) که با هماهنگی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده تعیین می‌شود و با توجه به سهمیه متقاضی به کدرشته محل‌های حائز حدنصاب معرفی خواهند شد.


بر اساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور» و مصوبات «شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی» سنجش و پذیرش در مقطع دکتری ناپیوسته، برحسب هر یک از شیوه‌های «آموزشی – پژوهشی» و «پژوهش محور» انجام می‌شود.


آزمون دوره دکتری سال ۱۴۰۱ چگونه برگزار می‌شود؟/ لزوم توجه داوطلبان به ضوابط جدید


پذیرش نهایی از بین متقاضیان معرفی‌شده به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، بر اساس نتیجه سنجش عمومی (آزمون متمرکز) و نتیجه مصاحبه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، بررسی مدارک یا هر روش دیگر مطابق آیین‌نامه‌های مربوط، اولویت کدرشته محل‌های انتخابی و ظرفیت اعلام‌شده و سهمیه متقاضی صورت خواهد گرفت. شایان ذکر است گزینش نهایی آزمون بر اساس معیارهای فوق انجام خواهد شد.


سهمیه‌های آزمون دکتری


در آزمون دوره دکتری همانند سایر آزمون سهمیه ایثارگران اجرایی می‌شود. ۲۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان اختصاص دارد. ۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل نیز به «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان و همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد.


بر اساس قوانین مذکور حدنصاب نمره ایثارگران ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد در هر کد رشته محل و حدنصاب نمره رزمندگان ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد در هر کد رشته محل است.


بر اساس قانون «برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی ۱۰ درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت (حداقل یک نفر) در هر کدرشته محل برای مربیان رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی تمامی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی (دولتی و غیردولتی) و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی، به شرط کسب حداقل ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد، اختصاص می‌یابد. حدنصاب نمره در تمامی مراحل آزمون لحاظ می‌شود.»


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب