دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1400 - 00:12
توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی(۶۲)/ در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

جای خالی امتیازهای ویژه در انجمن‌های علمی

از روند طولانی صدور مجوز تا بی‌میلی دانشجویان به کار گروهیدبیر انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان گفت: نبود امتیازهای ویژه برای اعضا موجب شده که دانشجویان میل و رغبت زیادی برای پیوستن به انجمن‌های علمی دانشجویی نداشته باشند.
کد خبر : 622916
یوسف نجفیان دبیر انجمن دانشجویی علمی حقوق دانشگاه آزاد آبادان

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند.


بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل‌شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.




بیشتر بخوانید:


تقویت و حمایت از فعالیت‌های نوآورانه با رفع محدودیت‌های مالی


پویایی انجمن‌های علمی با همت دانشجویان و علم استادان


دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها انجمن‌های علمی را حمایت کنند




خبرنگار خبرگزاری آنا در شصت و دومین شماره از پرونده «توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی» درباره مأموریت‌ها، اهداف، برنامه‌ها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان با یوسف نجفیان دبیر این انجمن گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


جای خالی امتیازهای ویژه در انجمن‌های علمی


آنا: انجمن علمی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان را با ذکر جزئیات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن (زمینه‌های کاری) معرفی کنید.


نجفیان: انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه آزاد آبادان، انجمنی علمی، تخصصی، پژوهشی، فرهنگی و غیر سیاسی است. این انجمن سال ۱۳۹۶ با تلاش و پیگیری چند تن از دانشجویان این رشته تشکیل شد و پس از مدتی هسته اصلی آن متشکل از هفت دانشجوی ممتاز رشته حقوق شروع به فعالیت کرد.


در کنار هسته اصلی انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان به فراخور زمان و برنامه در دست اجرا از دیگر دانشجویان رشته حقوق نیز استفاده می‌شود.


در جذب دانشجویان به‌منظور به‌کارگیری در هسته اصلی انجمن‌ها باید بیش از هر چیز به توان علمی و قدرت کارِ گروهی آنان توجه شود. حمایت مسئولان هم می‌تواند به تقویت و پیشبرد اهداف انجمن و دانشگاه کمک کند.آنا: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


نجفیان: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی دانشجویی شامل مواردی مانند «تعمیم و تعمیق روابط علمی و پژوهشی میان اعضا»، «بالابردن سطح علمی و آگاهی اعضا»، «ایجاد ارتباط مستقل و مستمر بین دانشگاه و اعضای انجمن به‌منظور رفع نیازهای علمی و تخصصی اعضا»، «کمک به اعضا در امور آموزشی و پژوهشی»، «ایجاد ارتباط با انجمن‌ها و مؤسسات علمی و تحقیقاتی دیگر دانشگاه‌ها و شناساندن توانمندی علمی دانشگاه»، «انتشار نشریات در زمینه‌های علمی و پژوهشی» و «برنامه‌ریزی بلندمدت تحصیلی با توجه به ظرفیت‌های موجود در دانشگاه برای موفقیت دانشجویان برای آینده شغلی و تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد» است.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟


نجفیان: متأسفانه آن‌طور که باید و شاید از انجمن‌ها حمایت صورت نمی‌گیرد. روند طولانی صدور مجوز برای اجرای برنامه‌ها، ممیزی‌ها و مانع‌تراشی بر سر راه اجرای برنامه‌ها، مشکلات مالی، نبود سخت‌افزارهای مورد نیاز در کنار قائل‌نشدن امتیازهای ویژه برای اعضای انجمن موجب شده که دانشجویان میل و رغبت زیادی برای پیوستن به انجمن‌های علمی دانشجویی نداشته باشند.


توان علمی و قدرت کارِ گروهی دانشجویان


آنا: انجمن‌های علمی چگونه تقویت شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟


نجفیان: در جذب دانشجویان به‌منظور به‌کارگیری در هسته اصلی انجمن‌ها باید بیش از هر چیز به توان علمی و قدرت کارِ گروهی آنان توجه شود. حمایت کامل مسئولان دانشگاه و برگزاری دیدارها و جلسات مداوم با اعضا می‌تواند به تقویت انجمن و به پیشبرد اهداف آن و بالطبع دانشگاه کمک قابل توجهی کند. تهیه ملزومات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد نیاز از دیگر کمک‌هایی است که به تقویت انجمن‌ها منجر می‌شود.


آنا: نحوه همکاری مسئولان امر در دانشگاه با انجمن شما چگونه بوده است؟


نجفیان: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان، مسئولان تا حد توان و امکاناتی که در اختیار داشته‌ به انجمن کمک کرده و پشتیبان انجمن بوده‌اند؛ اما گاهی کمی و کاستی‌هایی بوده که تقصیر آن بیشتر بر گردن سیستم اداری بوده تا خود مسئولان و در بسیاری مواقع تبعیض و تفاوت قائل‌شدن بین انجمن و تشکل‌های دیگری مانند بسیج دانشجویی و ... مشهود بوده است.


جای خالی امتیازهای ویژه در انجمن‌های علمی


آنا: چنانچه فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید، تشریح کنید.


نجفیان: برگزاری کلاس‌های علمی و تخصصی با حضور استادان برجسته رشته حقوق، برگزاری کنفرانس‌ها و همایش‌ها با شرکت اعضای برجسته جامعه حقوقی، برگزاری کارگاه‌های فن بیان و مقاله‌نویسی، برگزاری کارگاه‌های دادخواست‌نویسی و لایحه‌نویسی، برگزاری بازدیدهای علمی مرتبط با رشته حقوق، برگزاری کلاس‌های آموزشی، برگزاری جشنواره پژوهشی و برگزاری برنامه‌های مختلف علمی و پژوهشی با توجه به تقویم آموزشی دانشگاه برخی از فعالیت‌های و دستاوردهای انجمن علمی حقوق واحد آبادان هستند.


آنا: آیا در انجمن علمی حقوق موفق به تولید محصول و یا موفقیت‌های دیگری شده‌اید؟


نجفیان: به‌واسطه قرارگرفتن در شرایطی جدید و ناآشنا برای همگان به‌دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها، انجمن علمی حقوق واحد آبادان تلاش کرد اولویت برنامه‌های خود را در مسیر آشنایی دانشجویان با شیوه مطالعه و آموزش در شرایط جدید متمرکز و دسترسی دانشجویان به کتب، جزوات و مطالب درسی را تسهیل کند.


جای خالی امتیازهای ویژه در انجمن‌های علمی


فعالیت‌های انجام‌شده انجمن حقوق واحد آبادان شامل «ساخت کلیپ آموزشی شیوه ورود به سایت و شرکت در کلاس‌های آموزش مجازی دانشگاه آزاد»، «ساخت کلیپ آموزشی شیوه شرکت در امتحانات سایت نهاد رهبری و دریافت گواهینامه برای دروس گروه معارف»، «تهیه، تدوین و ارائه جزوات درسی به دانشجویان حقوق»، «ضبط و پخش مصاحبه تصویری با مدیر گروه با موضوع پیگیری مشکلات دانشجویان و اخذ پاسخ سؤالات مطرح‌شده از سوی دانشجویان»، «تشکیل گروه‌های درسی در فضای مجازی برای ارائه جزوه و حل مشکلات درسی»، «ارائه مشاوره تحصیلی به دانشجویان در زمینه انتخاب واحد»، «مراجعه حضوری به بخش‌های اداری دانشگاه و کارشناس رشته به نیابت از دانشجویان شهرستانی به‌منظور انجام امور اداری و آموزشی آنان»، «انتشار نخستین شماره نشریه علمی دانشجویی انجمن علمی حقوق دانشگاه آزاد آبادان به‌صورت مجازی»، «برگزاری مسابقه حقوقی با موضوع حقوق جزا به همراه جایزه نقدی»، «اطلاع‌رسانی مستمر اخبار مربوط به مسائل درسی، آموزشی و اداری به دانشجویان»، «برگزاری طرح بازرسی از اماکن، اصناف، ادارات و ... توسط دانشجویان حقوق به‌عنوان بازرسان افتخاری ستاد مقابله با کرونا فرمانداری ویژه آبادان»، «برگزاری میزگرد مجازی با موضوع آزادی بیان و توهین به مقدسات در حقوق بین‌الملل به بهانه توهین مجله فرانسوی به پیامبر اسلام» و «برگزاری مسابقه قانون‌نویسی به‌مناسبت هفته پژوهش» است.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب