دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آبان 1400 - 12:22
توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی(۵۵)/ موسوی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

خروجی مفید انجمن‌های علمی با تشکیل استارت‌آپ‌ها

وزارت نیرو با دانشگاه کارگروه مشترک تشکیل دهدرئیس انجمن علمی دانشجویی مهندسی انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گفت: اگر خروجی انجمن‌های علمی با تشکیل استارت‌آپ‌ها همراه شود به‌درستی فعالیت و حرکت‌ کرده‌اند.
کد خبر : 617987
سیدعلی موسوی رئیس انجمن علمی دانشجویی مهندسی انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند.


بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل‌شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.




بیشتر بخوانید:


تربیت دانشجویان با توانایی حل مسائل مهندسی در حوزه کارآفرینی


۲ راه تقویت انجمن‌های علمی کدامند؟


ارتقای علم، دانش و سواد دانشجویان در انجمن‌های علمی


۱۷ راهکار برای تحول و پیشرفت انجمن‌های علمی




خبرنگار خبرگزاری آنا در پنجاه و پنجمین شماره از پرونده «توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی» درباره مأموریت‌ها، اهداف، برنامه‌ها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علمی دانشجویی مهندسی انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با سیدعلی موسوی رئیس این انجمن گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


چشم‌اندازی برای رسیدن به نسل ۳ و ۴ دانشگاه


آنا: انجمن علمی مهندسی انرژی را با ذکر جزئیات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن (زمینه‌های کاری) معرفی کنید.


موسوی: اگر بخواهم راجع به نخستین گامی که برای راه‌اندازی انجمن علمی مهندسی انرژی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات برداشتیم، صحبت کنم، باید بگویم به همراه هفت نفر دیگر از دانشجویان مقطع کارشناسی در زمانی که کرونا وارد کشور شد به راه‌اندازی این انجمن اقدام کردیم. در حقیقت از اواخر بهمن ۱۳۹۸ صحبت‌هایی در این زمینه انجام شد تا اینکه اسفند ۹۸ با مسئولان دانشگاه صحبت کردیم و اقدامات برای راه‌اندازی انجمن را انجام دادیم و درنهایت به‌طور رسمی ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ انجمن راه‌اندازی و ۲۰ دی ۱۳۹۹ انتخابات انجمن برگزار شد.


با اینکه انجمن علمی دانشجویی مهندسی انرژی در دل کرونا متولد شد و کرونا چالش جدیدی هم برای انجمن‌ها بود؛ اما با تصویرسازی ذهنی خوب و همدلی تصمیم گرفتیم از این تهدید یا چالش، فرصت بسازیم. شاید بهتر است بگویم انجمن علمی دانشجویی مهندسی انرژی واحد علوم و تحقیقات یک واحد و یا بخشی از خانواده بزرگ انرژی است.


خروجی مفید انجمن‌های علمی با تشکیل استارت‌آپ‌ها


در ارتباط با مسیر انجمن ذکر این نکته ضروری است که انجمن علمی دانشجویی مهندسی انرژی واحد علوم و تحقیقات چشم‌انداز نسل ۳ و ۴ دانشگاه را دنبال می‌کند و زمانی که بتوانیم به ثبات در نسل چهارم برسیم، وارد نسل پنجم خواهیم شد که در همین راستا از استادان، مدیران شرکت‌ها و پژوهشگران و فعالان این حوزه کمک می‌گیریم تا بتوانیم در آینده شاهد اتفاقات خوبی باشیم.


برنامه‌هایی که تاکنون در انجمن داشته‌ایم، به‌صورت برگزاری وبینارها و دوره‌های علمی بوده و در حقیقت تا به اینجای کار تصمیم به تربیت نیروهای متخصص گرفتیم و در ادامه کار سعی بر این داریم که از داده‌ها و توانمندی‌هایی که دانشجویان دارند، استفاده کنیم و آنها را تبدیل به علم یا science کنیم؛ چراکه اگر نتوانیم چنین کاری را انجام دهیم، صرفاً داده‌ها و اطلاعات را انباشته و در یک دور باطل گیر کرده‌ایم.


انجمن‌های علمی امروزه نقش اساسی در پیشبرد علمی و دانش‌های نوین دارند و اگر از ریل خارج نشوند و مسیر خود را گم نکنند، می‌توانند به اقتصاد کشور هم کمک کنند.


امروز اگر نتوانیم اطلاعات‌مان را به علم تبدیل کنیم و آن علم را در دل اقتصاد ببریم، یعنی موفق نبوده‌ایم‌ که در همین راستا و با توجه به نسل سوم و چهارم دانشگاهی، انجمن مهندسی انرژی برای ماه‌های آینده تصمیم به تشکیل دپارتمان‌ها و برگزاری مسابقاتی دارد تا ایده‌ها شکفته بشوند و درنهایت با حمایت شتاب‌دهنده‌ها بتوانیم به کشور خدمت کنیم.


محمدامین گیوگل، شایسته ابراهیمی‌ذاکر، سید علی موسوی، محمد احمدیان، امیرحسین گودآسیایی و محدثه سلطان‌زاده اعضای هیئت مؤسس انجمن علمی دانشجویی مهندسی انرژی واحد علوم و تحقیقات هستند.


سید علی موسوی، پدرام طاهری، پگاه ادیب‌قدسی، سجاد مقیمی، آندیا عطایی و خالق یوسف‌پور اعضای هیئت مدیره انجمن علمی دانشجویی مهندسی انرژی واحد علوم و تحقیقات را تشکیل می‌دهند.


آنا: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


موسوی: امروزه انجمن‌ها و تشکل‌های دانشگاهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و زمانی که بتوانند با شرکت‌ها و فعالان حوزه‌های‌شان به‌درستی همکاری کنند و خروجی انجمن‌ها اگر با تشکیل استارت‌آپ‌ها همراه شود، می‌توانیم بگوییم آن انجمن به‌درستی فعالیت کرده است.


یکی دیگر از وظایف انجمن‌ها باید فرهنگ‌سازی درست باشد، امروزه این تصویرسازی به‌درستی در انجمن‌های علمی دانشجویی واحد علوم و تحقیقات انجام شده که برای سایر انجمن‌ها هم در این زمینه آرزوی موفقیت می‌کنم.


انجمن‌های علمی می‌توانند به اقتصاد کمک کنند


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟


موسوی: انجمن‌های علمی امروزه نقشی اساسی در پیشبرد علمی و دانش‌های نوین دارند و اگر از ریل خارج نشوند و مسیر خود را گم نکنند، می‌توانند به اقتصاد کشور هم کمک کنند. در یک کلام می‌توان گفت دانشگاه جایی است که دانشجویان در آن طراحی و نوآوری می‌کنند و با ایده‌های‌شان صنعت را شکوفا می‌کنند و انجمن‌های علمی دانشجویی هم بخش مهمی از این دانشگاه هستند.


وزارت نیرو کارگروه مشترک دانشگاهی و وزارت تشکیل دهد


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟ این انجمن‌ها چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟


موسوی: نخستین چالشی که ابتدای کار در انجمن با آن مواجه شدیم، کرونا بود که با تصویرسازی مناسب در مرحله عبور از آن هستیم.


یکی از خواسته‌هایی که امروز از مسئولان بخش صنعت و دانشگاه داریم، این است که با انجمن‌ها همکاری بیشتری کنند و انجمن مهندسی انرژی را هم دریابند؛ از وزارت نیرو هم چنین درخواستی را داریم و پیشنهادی که داریم این است؛ کارگروه مشترک دانشگاه و وزارت را تشکیل دهند تا با توانمندی‌ها و روح جوانی بتوانیم به سمت شکوفایی حرکت کنیم و برای کشورمان یک بازو باشیم، همین امر می‌تواند موجب تقویت انجمن شود.




بیشتر بخوانید:


بوروکراسی و قوانین دست‌وپاگیر به انجمن‌های علمی صدمه زده است


بودجه کافی و بدون دردسر در اختیار انجمن‌های علمی قرار گیرد


پرداخت بودجه ثابت به انجمن‌های علمی فعال




چنانچه مسئولان ارشد، استادان، پژوهشگران و فعالان حوزه ‌های مختلف همکاری لازم را با انجمن علمی دانشجویی و دانشجویان داشته باشند و از دانشجویان و انجمن‌های علمی حمایت کنند، قشر دانشجو انگیزه پیدا می‌کند و به گام‌ نهادن در این راه پرفرازونشیب ترغیب می‌شود.


آنا: نحوه همکاری مسئولان در دانشگاه با انجمن علمی مهندسی انرژی چگونه بوده است؟


موسوی: در مجموع از مسئولان امر بابت همکاری‌های‌شان تشکر می‌کنم به‌ویژه از محمدعلی فردوسی‌زاده، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد علوم و تحقیقات که به‌خوبی با انجمن‌ها در ارتباط و پیگیر برنامه‌های انجمن‌هاست؛ اما انتظار بیشتری از مسئولان داریم تا بتوانیم به درجه اعلی دست پیدا کنیم؛ البته اگر از واژه انتظار و توقع استفاده می‌کنم به این منظور نیست که مسئولان دانشگاه کم‌کاری کرده‌اند؛ بلکه منظور این است که همکاری و حمایت می‌تواند بیشتر و بهتر شود.


آنا: چنانچه فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید، تشریح کنید.


موسوی: با توجه به نوپابودن انجمن، هنوز دستاوردی به‌ دست نیاورده‌ایم؛ تا به امروز به کمک استادان و دانشجویان مشغول فرهنگ‌سازی و تربیت نیروهای متخصص بوده‌ایم؛ اما در تلاش هستیم تا بتوانیم در آینده شاهد دستاوردها و اتفاقات خوبی باشیم. در کنار دیگر برنامه‌های انجمن، فعالیتی رسانه‌ای هم داریم که توسط خود دانشجویان اداره می‌شود.


آنا: و سخن پایانی ...


موسوی: از سایر اعضای خانواده انجمن مهندسی انرژی مانند دانشجویان، استادان و ... که ما را یاری کردند، تشکر می‌کنم؛ چراکه هرکدام از ما یک تکه پازل داریم و زمانی این پازل کامل می‌شود که کنار هم قرار بگیریم؛ در این‌ صورت قطعاً نتیجه بهتری هم خواهیم گرفت؛ چراکه ما یک خانواده‌ایم و با هم قوی‌تریم.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب