دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1400 - 00:06
احمدی‌پور در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

تحولات عمده در اقتصاد دنیا، محصول تفکر کارآفرینان/ «کارآوند» حاصل تفکر و تلاش دانشجویان دغدغه‌مند

قوانین دست‌وپا گیر اداری از بزرگ‌ترین چالش‌های کارآفریناندبیر کانون کارآفرینی «کارآوند» دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند گفت: همه تحولات و تغییرات عمده در اقتصاد دنیا محصول تفکر کارآفرینان بوده و فرصت‌سوزی‌ کشورها در دهه‌های اخیر به علت کم‌توجهی به حوزه کارآفرینی است.
کد خبر : 622787
فرزاد احمدی پور هدش

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ هفته جهانی کارآفرینی (GEW) بزرگ‌ترین رویداد هماهنگ برای ترویج و ترفیع کارآفرینی در جهان است که نوامبر هر سال برگزار می‌شود. در این‌ رویداد هماهنگ با تشویق افراد تلاش شده تا نسل جدیدی از کارآفرینان به راه‌اندازی کسب‌وکار فکر و کسب‌وکار شخصی خود را آغاز کنند. عقیده بسیاری بر این بوده که این کمپین عظیم جهانی می‌تواند باعث ترفیع جایگاه کارآفرینی در اذهان و افکار شده و مشوقی برای راه‌اندازی کسب‌وکار توسط عموم جامعه شود.




بیشتر بخوانید:


دانشگاه آزاد اسلامی باید به سمت کارآفرینی حرکت کند


«NGO»های کارآفرین در مراحل تکوین


لزوم توجه مسئولان به مدارس و دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی




این‌ رویداد مراسمی برای ارج نهادن به نوآوران و خالقان اشتغال است. کسانی که ایده‌های خود را حیات بخشیدند و کسب‌وکاری را پایه‌گذاری کرده و باعث رشد اقتصادی در کشور خود و توسعه رفاه انسانی شدند. امسال این مراسم از ۱۷ تا ۲۳ آبان همزمان با بیش از ۱۸۰ کشور جهان برگزار شد که در آن فرزاد احمدی‌پور، دبیر کانون کارآفرینی «کارآوند» دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند به‌عنوان کارآفرین برتر شناخته شد. خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با وی درباره کانون کارآفرینی «کارآوند» گفت‌وگو کرده و دلایل انتخاب او را جویا شده است که در ادامه خواهیم خواند.


جوان کارآفرین به‌سادگی نمی‌تواند از هیچ ساختاری مجوز بگیرد


آنا: نظر شما درباره نقش فعالیت‌هایی مانند مجموعه «کارآوند» در هفته جهانی کارآفرینی چیست؟


احمدی‌پور: بزرگ‌ترین نقش کانون کارآفرینی «کارآوند» زنده نگه‌داشتن امید و کمک به افراد دارای ایده است در واقع شعار این کانون از ابتدا این بوده که آموزش و تسهیلات از ما، خلق کسب‌وکار از شما. بعضی مواقع تسهیلگری در زمینه کاهش موانعی است که فرد برای دریافت مجوز باید سیر قانونی را بگذراند و اگر این مجوز برای نوآوری باشد، موانع راه را باید ضرب‌در ۱۰۰ کرد؛ زیرا جوان کارآفرین به‌سادگی نمی‌تواند از هیچ ساختاری مجوز بگیرد.


با توجه به رسالت کانون کارآفرینی ترجیح می‌دهیم از افراد مستعد و موفقی که در جامعه و بیرون از مجموعه دانشگاه هستند، استفاده کنیم.آنا: در پیشبرد اهداف کانون کارآفرینی «کاروند» دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند چقدر تلاش داشتید؟


احمدی‌پور: اعضای اصلی کانون کارآفرینی کاروند فعالیت خود را از اردیبهشت‌ ۱۴۰۰ با انتخابات رسمی آغاز کردند. هدف این فراخوان دعوت از همه جامعه برای کارآفرینی است؛ زیرا همه اقشار می‌توانند کارآفرین باشند و از این‌رو بستری ایجاد خواهیم کرد که از محصل دبیرستانی تا افرادی که در خانه یا زیرپوست شهر کار می‌کنند به این کانون معرفی شده تا به آنان کمک کنیم.


اعضای کانون در ۶ ماه نخست هدف خود را پایه‌گذاری و پی‌ریزی کردند و در کنار همه برنامه‌های اجرایی سعی شد تا زیرساخت‌ها و ارتباطات خوبی را با بخش‌های مختلف برقرار کنیم که نام کانون را بین افراد و مراکز مدنظر به‌عنوان تیم قوی و منسجم بشناسانیم و پایه‌ریزی برای اهداف بلندمدت خود کرده باشیم.


آنا: چه اهدافی را در آینده برای کانون کارآفرینی «کاروند» و دانشجویان دنبال خواهید کرد؟


احمدی‌پور: کانون کارآوند اکنون سه عضو اصلی دارد و در ۶ ماه دوم تا انتخابات بعدی سعی داریم فیلترهایی درباره اعضای جدید کانون داشته باشیم تا تیم قوی و منسجم‌تری را برای آینده در نظر گرفته باشیم. ساختار اصلی کانون در این مدت به‌صورت خوبی حفظ شده و هدف اصلی این کانون تحقق شعار هر دانشجو یک مهارت است. این کانون در نظر دارد با مراکز علمی تحقیقاتی و ساختارهایی که در تصمیم‌گیری فضای کسب‌وکار نقش دارند در تعامل باشند؛ زیرا فصل نوینی در کارآفرینی رقم خورده و در تلاش هستیم که روابط خود را گسترش دهیم تا با مراکز خصوصی، دانشگاهی و دانش‌بنیان در ارتباط تنگاتنگی قرار گیریم.


تحولات عمده در اقتصاد دنیا، محصول تفکر کارآفرینان/ «کارآوند» حاصل تفکر و تلاش دانشجویان دغدغه‌مند


با توجه به آمار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی انجمن‌ها و کانون‌ها می‌توانیم با جریان‌سازی در حوزه مهارت‌آموزی با اجماع شرکای اجتماعی مانند دانشگاه آزاد اسلامی که می‌تواند به ارتقای وزن اجتماعی مهارت در جامعه منجر شود به فرهنگ مهارت‌آموزی کمک کنیم. در این برهه زمانی، جامعه به نیروی ماهر تکنسین در کنار تحصیلات دانشگاهی نیاز دارد. تلاش می‌کنیم در وهله نخست برنامه‌هایی را برای شناسایی دانشجویانی که در بخش‌های مختلف مستعد هستند، انجام دهیم و با توجه به حمایت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند و ارتباط با مجموعه‌های خصوصی و دولتی افراد را برای دوره‌های مهارت‌آموزی آموزش دهیم یا اگر امکانات وسیع‌تری لازم بود به مراکز دیگر معرفی کنیم.


تلاش می‌کنیم برای مهارت‌آموزی‌ها از مجموعه‌های بنام استفاده کنیم؛ اما حمایت از این افراد بعد از معرفی به دوره‌های مهارت‌آموزی، گام بزرگ‌تری بوده که نیاز به نیروی منسجم و دوره دیده دارد. برای همین از ابتدای فعالیت کانون در تلاش هستیم که برای همه دوره‌ها و مهارت‌آموزی‌ها از افراد حرفه‌ای برای آموزش استفاده کنیم؛ زیرا معتقدیم افراد بعد از آموزش نیاز دارند که راه ورود به بازار کسب‌ و کار را یاد بگیرند. یکی از دلایلی که در انتخاب استادان و مدرس دوره‌های مهارت‌آموزی کانون حساسیت به خرج می‌دهیم، برای موفق بودن فرد آموزش‌دهنده و جدابودن وی از سیستم دانشگاه است. به همین دلیل با توجه به رسالت کانون کارآفرینی ترجیح می‌دهیم از افراد مستعد و موفقی که در جامعه و بیرون از مجموعه دانشگاه هستند، استفاده کنیم.


دانشجویان ظرفیت زیادی دارند که بعضی مواقع حتی تا پایان دوره دانشجویی کشف نمی‌شوند. کانون «کارآوند» ماحصل تفکر و تلاش دانشجویانی دغدغه‌مند است.آنا: نظر شما درباره ورود سازمان‌های دولتی و خصوصی به حوزه کارآفرینی چیست؟


احمدی‌پور: سازمان‌های دولتی و نیمه‌دولتی که فضای کار اشتراکی ایجاد می‌کنند، موجب اسراف و از بین بردن بیت‌المال می‌شوند. سیستم دولتی توانایی ساخت ایده ندارد و در بخش خصوصی باید ایجاد شود. همه تحولات و تغییرات عمده در اقتصاد دنیا محصول تفکر کارآفرینان بوده و بسیاری از فرصت‌سوزی‌ کشورها در دهه‌های اخیر به علت کم‌توجهی به حوزه کارآفرینی است.


بخش خصوصی باید نقش بیشتری در اقتصاد داشته باشد. تاکنون جسارت و تصمیم‌گیری در دولت‌ها وجود نداشته که اقتصاد را بیشتر به بخش خصوصی واگذار کنند؛ در حالی که دولت‌ها در کشورهای توسعه‌یافته سیاست‌گذار و ناظر هستند.


نوآوری مهم‌ترین اصل کارآفرینی


آنا: کارآفرینان در کشور خودمان با چه چالش‌هایی مواجه هستند؟


احمدی‌پور: وجود قوانین دست‌وپاگیر اداری از بزرگ‌ترین چالش‌های کارآفرینان بوده و بخش عمده‌ای از انرژی افراد دارای ایده و کارآفرین صرف مسائل دولتی می‌شود. نوآوری مهم‌ترین اصل کارآفرینی است و باید تلاش کنیم این موضوع را به تصمیم سازان انتقال دهیم تا بخش خصوصی جدی گرفته شود.


آنا: مهم‌ترین مشکلی که در این مدت کوتاه در کانون کارآفرینی «کارآوند» با آن مواجه بودید، چیست؟


احمدی‌پور: مسائل مالی، نامه‌نگاری‌های اداری، سخت بودن ارتباط با مسئولان دولتی و... که خیلی مواقع انرژی‌مان برای حل این موارد تحلیل می‌رود. این مسائل تـأثیر منفی در مدیریت و پیشبرد برنامه‌ها دارند و از چالش‌های مهمی است که نه تنها کانون کارآفرینی «کارآوند» بلکه همه کانون‌ها با آن روبه‌رو هستند و در طولانی‌مدت باعث خدشه‌دار شدن اهداف خواهد شد؛ البته این را هم باید اضافه کنم که معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند حمایت کاملی از کانون کارآوند از ابتدا تاکنون داشته که جای تشکر دارد.




بیشتر بخوانید:


«طرح پویش» بستری برای کارآفرینی دانش‌بنیان دانشجویان


دانشگاه آزاد اسلامی دنبال کارآفرینی و حل مسائل مملکت است


دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی فرصتی برای تربیت نیروی کار ماهر




آنا: شاید دغدغه شما دانشجویان مسئولان را هم به وجد آورد. اگر حرفی با مسئولان و دانشجویان دارید، بفرمایید.


احمدی‌پور: دانشجویان کشور ظرفیت زیادی دارند که بعضی مواقع حتی تا پایان دوره دانشجویی کشف نمی‌شوند. کانون «کارآوند» ماحصل تفکر و تلاش دانشجویانی دغدغه‌مند بوده و اکنون به دنبال آن است که از بین دانشجویان علاقه‌مند نفراتی را برای برنامه‌های اجرایی خود انتخاب کند و با همفکری آنان خیلی از مسائل را برطرف کند. در واقع دوست داریم علاوه بر برنامه‌هایی که انجام گرفته، نوعی کارآفرینی بین دانشجویان دانشگاه که در حال تحصیل هستند، انجام شود و از طریق همان افراد به صورتی که در آینده خبرهای آن بیشتر منتشر خواهد شد، بتوانیم این اتفاق را گسترش دهیم.


فعالیت‌های کانون نیاز به حمایت افراد و اشخاص دغدغه‌مند دارد؛ اگر مدیران، خودشان را در کنار دانشجویان قرار دهند، قول می‌دهم روند رو به رشد زیادی را در همه کشور شاهد باشیم.


آنا: و سخن پایانی


احمدی‌پور: جا دارد برای تلاش‌های مجموعه کانون کارآفرینی کارآوند صمیمانه تشکر کنم. برای همه آنان سلامتی و تندرستی را از خداوند بزرگ خواستارم و با تبریک هفته جهانی کارآفرینی از تلاش خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند اعم از رئیس، معاونت فرهنگی دانشجویی و اعضای کانون کارآوند تشکر و قدردانی می‌کنم که در راستای آموزش و مهارت‌آموزی به هنرجویان خدمات شایسته‌ای ارائه می‌دهند.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب