ایدههای محصولمحور دانشجویان در «بنبست بودجه»
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ انجمنهای علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیتهای بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیتهای پژوهشی و علمی میشوند.
بخش عمده این ظرفیتها، ابتدای کار بهصورت بالقوه هستند و اگر دانشگاهها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمنها فراهم آورند؛ بالفعلشدن این ظرفیتها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمنهای علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.
بیشتر بخوانید:
توانمندسازی و شکوفایی استعداد جوانان در انجمنهای علمی
موانع پیش روی انجمنها با حمایت مالی برداشته شود
تقویت و حمایت از فعالیتهای نوآورانه با رفع محدودیتهای مالی
پویایی انجمنهای علمی با همت دانشجویان و علم استادان
خبرنگار خبرگزاری آنا در شماره ۶۱ از پرونده «توسعه دانشهای نو با انجمنهای علمی» درباره مأموریتها، اهداف، برنامهها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علمی رازی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با علی چارهدر دبیر این انجمن گفتوگو کرده است.
دانشجویان چه رشتههایی در انجمن علمی رازی عضویت دارند؟
چارهدر با بیان اینکه انجمن علمی رازی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج متشکل از دانشجویان سه رشته شیمی کاربردی، مهندسی شیمی و مهندسی نفت است، اظهار کرد: سال تشکیل این انجمن مربوط به قبل از این جانب بوده است، اما سال ۱۳۹۶ از سوی مسئولان، استادان و دانشجویان انتخاب و به فعالیت در انجمن مشغول شدم.
وی اضافه کرد: انجمن علمی رازی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج هنگام آغاز کار دارای ۵۰ عضو بود؛ اما اکنون اعضای آن به ۱۵۰ نفر افزایش یافته است.
انجمن علمی رازی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج هنگام آغاز کار دارای ۵۰ عضو بود؛ اما اکنون اعضای آن به ۱۵۰ نفر افزایش یافته است.این فعال دانشجویی، زمینههای کاری انجمن علمی رازی دانشکده پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج را در حیطه کارگاهها، دورهها، کلاسهای آموزشی مقدماتی و حرفهای عنوان و بیان کرد: همایشها و جلسات معارفه رشتهها مربوط به سه رشته شیمی کاربردی، مهندسی شیمی و مهندسی بوده است.
رئیس انجمن علمی رازی دانشکده پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، برگزاری همایش برای دانشجویان ورودیهای جدید و کارگاههای آموزشی بهخصوص در ایام کرونا را ازجمله فعالیتهای این انجمن برشمرد و گفت: ایدههای زیادی را برای تولید محصول داشتهایم؛ اما بهدلیل کمبود بودجه و شیوع ویروس کرونا این امر محقق نشد.
چارهدر با اشاره به جایگاه و وظایف انجمنهای علمی یادآور شد: جایگاه و وظایف انجمنهای علمی مناسب بوده و دانشجویان علاقهمند به فعالیت بیشتر هستند؛ اما با توجه شیوع ویروس کرونا شرایط بسیار دشوار شد؛ اما تلاش خود را برای اجرای فعالیتهای متناسب برای دانشجویان انجام دادیم.
وی در پاسخ به این پرسش که انجمنهای علمی بهعنوان هستههای تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش بهویژه دانشهای نوین دارند؟ تبیین کرد: در مشورت با استادان و دانشجویان علاقهمند سعی در آشنایی دانشجویان با علوم جدید مرتبط به گرایششان کردیم و نتایج مطلوبی نیز گرفتیم و دانشجویان بیش از پیش رشته خود را شناخته و به هدف خود از تحصیل در این گرایشها پی بردند و با انگیزه بیشتری به تحصیل پرداختند.
بیشتر بخوانید:
دانشگاهها و دانشکدهها انجمنهای علمی را حمایت کنند
خروجی مفید انجمنهای علمی با تشکیل استارتآپها
تربیت دانشجویان با توانایی حل مسائل مهندسی در حوزه کارآفرینی
تشریح فعالیتهای انجمن علمی رازی
رئیس انجمن علمی رازی دانشکده پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج درباره اینکه حمایت از انجمنهای علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی میکنید و مشکلات و چالشهای مسیر فعالیت خود را چه میدانید؟ چنین پاسخ داد: حمایت از انجمنهای علمی را با توجه به تعداد نفرات و فعالان مربوط به هر رشته اختصاص میدهند و بیشتر مشکلات انجمن مربوط به نبود بودجه مناسب برای برگزاری دورههای تخصصی بوده است.
چارهدر درباره نحوه تقویت انجمنهای علمی برای پیشبرد علم گفت: در این راستا نحوه ارتباط مسئولان با دانشجویان و تبلیغات مناسب با گرایشها و زمینههای فعالیت بسیار تأثیرگذار است.
وی، نحوه همکاری مسئولان با انجمن علمی رازی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج را رضایتبخش دانست و ادامه داد: فعالیتهای انجمن با بسیج و کانون فرهنگی دانشکده بسیار و در راستای آموزش دانشجویان و ایجاد فرهنگسازی مناسب دانشجویی در زمینه تحقیقاتی و پژوهشی بوده است.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/