توانمندسازی و شکوفایی استعداد جوانان در انجمنهای علمی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ انجمنهای علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیتهای بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیتهای پژوهشی و علمی میشوند.
بخش عمده این ظرفیتها، ابتدای کار بهصورت بالقوه هستند و اگر دانشگاهها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمنها فراهم آورند؛ بالفعلشدن این ظرفیتها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمنهای علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.
بیشتر بخوانید:
موانع پیش روی انجمنها با حمایت مالی برداشته شود
تقویت و حمایت از فعالیتهای نوآورانه با رفع محدودیتهای مالی
پویایی انجمنهای علمی با همت دانشجویان و علم استادان
خبرنگار خبرگزاری آنا در شماره ۶۰ از پرونده «توسعه دانشهای نو با انجمنهای علمی» درباره مأموریتها، اهداف، برنامهها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علوم قضائی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز با فاطمه قاسمی دبیر این انجمن گفتوگو کرده است.
قاسمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تشریح جزئیاتی از چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد انجمن علوم قضائی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز اظهار کرد: این انجمن از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را با حضور گسترده و پررنگ استادان، دانشجویان و ایجاد خلاقیت در برنامههای انجمن آغاز به کار کرد. عمده فعالیتهای انجمن در حوزه حقوقی، اجتماعی و روانشناسی بوده است که میتوان برگزاری همایشهای عمومی، نشستهای تخصصی، بازدید از مراکز مرتبط با رشته، تشکیل کارگروههای تخصصی در راستای ارتقای سطح علمی دانشجویان را نام برد.
انجمنها گاهی با چالشهایی در مسیر تحقق اهداف خود ازجمله مسائل مالی یا صدور مجوز برای برگزاری برخی همایشها و نشستها روبهرو بوده و هستند.وی در ارزیابی خود از جایگاه و وظایف انجمنهای علمی در دانشگاه بیان کرد: توجه به علم و فناوری یکی از اهداف سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران بوده است که پیشرفت و رشد آن از مسیر دانشگاه محقق میشود از این رو دانشگاهها برای ارتقا و توسعه علمی باید توجه ویژهای به انجمنها داشته باشند. انجمنهای علمی در واقع تسریع و هموارکننده مسیر توسعه و رشد دانشگاه در راستای بالندگی فرهنگی، آموزشی و پژوهشی هستند.
به گفته دبیر انجمن علوم قضائی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز ازجمله مهمترین وظایف انجمنهای علمی، ایجاد نوآوری و خلاقیت، ایجاد انگیزه و مشارکت دانشجویان در فعالیتهای مختلف، توانمندسازی جوانان و شکوفایی استعداد آنان، شناسایی و جذب نخبگان، برنامهریزی و همکاری با دانشگاه در برگزاری برنامههای مختلف، تشکیل کارگروههای تخصصی و انتشار نشریات علمی است.
قاسمی در پاسخ به این پرسش که انجمنهای علمی بهعنوان هستههای تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش بهویژه دانشهای نوین دارند؟ گفت: انجمنهای علمی در واقع نقش بسیار مثبت، مؤثر و سازندهای در پیشبرد علم و دانش از طریق فعالیتهای گسترده و مختلف داشتهاند، بهخصوص حقوق که به نوعی نقش آگاهیبخشی به افراد جامعه در بسیاری از زمینهها و مشکلات ایفا میکند.
وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات حقوقی مردم نتیجه ناآگاهی افراد در این زمینه است، اظهار کرد: انجمنهای علمی باعث پویایی و تحول نه تنها در دانشگاه بلکه فراتر از آن نیز بوده و میتوانند باعث حل مشکلات مردم شوند و از این زاویه، رویکرد انجمنها قابل ستایش است.
این فعال دانشجویی بر حمایت مسئولان از انجمنهای علمی دانشجویی تأکید و عنوان کرد: دانشگاه همواره و در همه حال حامی و پشتیبان انجمنها و فعالیتهای دانشجویی بوده است؛ هرچند انجمنها گاهی با چالشهایی در مسیر تحقق اهداف خود ازجمله مسائل مالی یا صدور مجوز برای برگزاری برخی همایشها و نشستها روبهرو بوده و هستند.
قاسمی در پاسخ به این پرسش که انجمنهای علمی چگونه تقویت میشوند تا در پیشبرد علم موفق باشند به آنا گفت: انجمنهای علمی با حمایت کادر دانشگاه در زمینههای مختلف ازجمله در اختیار گذاشتن امکانات، غنی ساختن کتابخانه دانشگاه با کتابهای تخصصی و جدید و دسترسی به سامانه کتابخانههای دیگر تقویت میشوند و از سویی تلاش مستمر و افزایش انگیزه اعضای انجمن، میتواند گامی در راستای اهداف و تقویت آنها باشد.
بیشتر بخوانید:
دانشگاهها و دانشکدهها انجمنهای علمی را حمایت کنند
خروجی مفید انجمنهای علمی با تشکیل استارتآپها
تربیت دانشجویان با توانایی حل مسائل مهندسی در حوزه کارآفرینی
وی ادامه داد: دانشگاه به لحاظ مادی و معنوی مساعدتهای خود را از انجمن علوم قضائی دریغ نکرده و همواره حامی و پشتیبان فعالیتهای مختلف انجمن علوم قضائی بوده است. انجمن نیز از بدو تأسیس و آغاز کار، فعالیتهایی ازجمله برگزاری کارگاههای آموزشی، سلسله نشستهای تخصصی حقوقی، همایشهای عمومی و دانشجویی در مناسبتهای خاص و با حضور حقوقدانان، قضات دادگاه و وکلا بهصورت ماهانه و بازدید از مراکز و مکانهای مرتبط با رشته ازجمله دادگاه، کانون وکلا داشته است.
به گفته دبیر انجمن علوم قضائی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز با توجه به جلسات مختلف قانونخوانی و برگزاری کلاسهای مجازی آمادگی در آزمون وکالت، عدهای از دانشجویان موفق به راهیابی به مقاطع بالاتر و در آزمون وکالت شدهاند.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/