فراخوان جذب 25 هزار میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی در حوزه سلامت
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ابراهیم رئیسیون در نشست سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سرمایه گذاریهای بخش خصوصی در این فراخوان در پنج محور مختلف شامل ساخت 94 بیمارستان 200 تا هزار تختخوابی، 14 قطب مراکز جامع سرطان، 55 پروژه مراکز ارائه خدمات دیالیز و 50 پروژه خدمات تصویربرداری پزشکی اعلام میشود.
وی افزود: سرمایه گذاریهای بخش خصوصی به ارزش حدود 20 هزار میلیارد تومان برای ساخت 94 بیمارستان، سه هزار و 300 میلیارد تومان برای ساخت مراکز جامع سرطان، یکهزار و 500 میلیارد تومان برای ساخت مراکز دیالیز و حدود هزار و 400 میلیارد تومان جهت ساخت 50 پروژه تصویربرداری از بخش خصوصی در این فراخوان وارد نظام سلامت میشود.
وی اضافه کرد: علاوه بر این، سرمایه گذاریهایی در سایر حوزهها شامل شهرکهای دانش و سلامت، اورژانسهای پیش بیمارستانی، مراکز آزمایشگاهی، مراکز جامع بهداشت و خدمات الکترونیک سلامت توسط بخش خصوصی در کشور ایجاد میشود.
رئیسیون گفت: به طور کلی، حدود 50 درصد تختهای بیمارستانی کشور فرسوده و یا غیرقابل استفادهاند و حداقل باید 115 هزار تخت بیمارستانی طی برنامه ششم اضافه کنیم تا حداقل به شاخص 6 / 2 تخت بیمارستانی به ازای هر یک هزار تن برسیم.
مشاور اقتصادی وزیر بهداشت اظهار کرد: هم اکنون شاخص نسبت تخت بیمارستانی به جمعیت در ایران 7 / 1 به ازای هر یک هزار تن جمعیت است که این شاخص در دنیا به طور متوسط حداقل سه تا هشت تخت بیمارستانی است.
رئیسیون اضافه کرد: هزینه ساخت هر تخت بیمارستانی حدود 500 میلیون تومان است؛ بنابراین به 60 هزار میلیارد تومان منبع برای جبران عقب ماندگی برای اصلاح ساختار بیمارستانها در کشور نیاز داریم؛ در حالی که بودجه وزارت بهداشت برای این کار سالانه از 700 میلیارد تومان تجاوز نمیکند؛ پس مجبوریم برای جبران عقب ماندگی از سرمایه گذاری بخش خصوصی استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت سود سرمایه گذاران بخش سلامت را تضمین میکند و اگر سرمایه گذاران در شهرهای بزرگ سرمایه گذاری کنند با اصلاح تعرفهها بر اساس قیمت تمام شده سود آنها تضمین میشود و اگر در مناطق محروم سرمایه گذاری کنند، مابه التفاوت سود آنها از تعرفه دولتی با قیمت تمام شده را دولت به صورت سوبسید (یارانه) به آنها پرداخت میکند.
انتهای پیام/