تفاوت وعده ۱۰۰ روزه دو رئیسجمهور
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا؛ بیش از ۱۰۰ روز از استقرار دولت سیزدهم میگذرد و بهزودی سرنوشت تنها وزارتخانه بدون وزیر دولت هم مشخص میشود.
۱۲ مرداد ۱۴۰۰، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی حکم تنفیذ ریاست جمهوری خود را از رهبر انقلاب دریافت کرد و بلافاصله رئیس دولت سیزدهم بعد از پایان مراسم تنفیذ با همراهی حسن روحانی به پاستور رفت و در ریاست جمهوری مستقر شد.
عملکرد دولت تدبیر و امید در حوزههای مختلف ناامیدکننده بود و در مدت ریاستجمهوری روحانی، جامعه در تشنج به سر میبرد؛ بررسیها نشان میدهد دولت وی در بین دولتهای قبلی رکوردهایی ماندگار و البته منفی در حوزه اقتصادی به نام خود ثبت کرده است؛ بهعنوان مثال، مسئولان دولت دوازدهم در ماههای پایانی فعالیت خود با استقراض گسترده از بانک مرکزی اقدام به تأمین کسری بودجه میکردند.
برخی از کارشناسان، خسارات دولت روحانی را با حمله مغولها به ایران قیاس میکنند و معتقدند در ۸ سال گذشته لطمات فراوانی به منافع ملی کشور وارد شده است. دولت روحانی کشور را در چنین شرایطی به دولت رئیسی تحویل داد و به تعبیر دیگر، دولت سیزدهم یک زمین سوخته را به ارث برده است.
بیشتر بخوانید:
ترک فعل مسئولان بهمثابه فرار از جبهه جنگ است
برای مبارزه با فساد همه بخشها باید وارد میدان شوند/ضرورت گزارش فساد از سوی مردم
با توجه به شرایط موجود، جامعه انتظارات فراوانی از دولت حجتالاسلام رئیسی دارد و مردم امیدوارند که وضع و شرایط به نفع آنان تغییر کند.
رئیسی با شعار «تغییر و تحول به نفع مردم» از عدلیه به مجریه آمد و خوب میداند که درخواست تغییر در شرایط موجود از جانب مردم جدی است. حجتالاسلام رئیسی، رئیسجمهور در جلسه با جمعی از اقتصاددانان گفت: «وضعیت اقتصادی که دولت تحویل گرفته را شما بهخوبی میدانید و بسیاری از مردم آثار آن را در سفره و جیب خود احساس میکنند. از دولت توقع است که شرایط را تغییر دهد و مردم بهخوبی میدانند که این کار یکشبه اتفاق نمیافتد».
مدت زمان ۱۰۰ روز برای بررسی عملکرد یک دولت ناچیز است اما نحوه مدیریت دولت در این مدت کوتاه میتواند نمایانگر ۱۳۶۰ روز باقی مانده عمر دولت باشد.
آخر هفتههایی که با مردم میگذرد
رئیسی و وزرای دولت سیزدهم در ۱۰۰ روز گذشته، آخر هفتههای خود را برای سرکشی و بازدید میدانی به استانهای مختلف کشور اختصاص دادند و شخصاً رئیسجمهور، پنجشنبه ۲۷ آبانماه دهمین سفر استانی خود را انجام داده است.
موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی مجلس در گفتوگو با خبرگزاری آنا، با بیان اینکه برخی به دنبال بیفایده نشان دادن حضور مسئولان در میان مردم هستند، اظهار کرد: «حضور شخص رئیسجمهور و وزرا در میان مردم باعث میشود که تصمیمات گرفته شده مبتنی بر واقعیات موجود کشور باشد و سفرهای استانی در همین راستا انجام میشود.
وی ادامه داد: در دورههای گذشته دیدم که مدیریت پشت میزی برای کشور راهگشا نیست و با گزارشهای دریافتی نمیشود کشور را اداره کرد».
گره واردات واکسن کرونا باز شد
دستاوردهای ۱۰۰ روزه دولت سیزدهم فقط به سفرهای استانی محدود نمیشود بلکه سلامت جامعه را نیز در بر گرفته است؛ بسیاری از مسئولان دولت حسن روحانی در حالی تلاش داشتند عدم واردات واکسن کرونا به کشور را بهدلیل نپیوستن ایران به FATF گره بزنند که با روی کار آمدن دولت رئیسی میلیونها دز واکسن کرونا وارد کشور شد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، مجموع تزریق واکسن کرونا در کشور تا ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۰، ۱۰۰ میلیون و ۶۸ هزار و ۷۰۳ دز بوده است.
در حوزه دیپلماسی اقتصادی نیز، عضویت قطعی ایران در سازمان همکاری شانگهای قابل توجه است.
عضویت ایران در «شانگهای» میتواند حصر اقتصادی را بشکند
در همین راستا زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با خبرگزاری آنا، با بیان اینکه عضویت دائم ایران در سازمان همکاریهای شانگهای، یک رخداد مهم است، گفت: «اقتصاد و دیپلماسی اقتصادی یکی از اولویتهای دولت سیزدهم است و عضویت ایران در این سازمان میتواند در بهبود تعاملات اقتصادی و تبادلات تجاری با کشورهای آسیایی و همسایه مؤثر باشد.
وی ادامه داد: رشد اقتصادی، برونرفت از فضای تحریمی و خنثیسازی تحریمها از جمله دستاوردهای عضویت دائم ایران در سازمان «شانگهای» است».
وعده ساخت سالی یک میلیون مسکن
وعده ساخت سالی یک میلیون مسکن و اقدام وزارت راه و شهرسازی برای تحقق این وعده توانسته بذر امید را در دلهای مردم بکارد و علیالخصوص زوجهای جوان را به داشتن سرپناهی امن امیدوار کند.
جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در گفتوگو با خبرگزاری آنا، با بیان اینکه جهتگیریهای اقتصادی دولت در این مدت مثبت بوده است، گفت: اقدامات دولت برای توسعه ظرفیتها و ورود به طرحهای نفتی، نهضت ملی مسکن و سفرهای استانی از جمله ویژگیهای مثبت دولت سیزدهم است.
آزاد شدن بخشی از پولهای بلوکه شده ایران در خارج از کشور، ساماندهی به گمرک و کالاهای رسوب کرده در آن، از سرگیری مذاکرات برجام و تأمین بودجه بدون استقراض از بانک مرکزی تنها بخشی از اقدامات دولت سیزدهم در ۱۰۰ روز گذشته است.
به گفته علی نادری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، کمتر از صد روز پس از آغاز دولت سیزدهم، اخیرا بیش از ۳.۵ میلیارد دلار از منابع مسدود ایران در یکی از کشورها در دسترس قرار گرفته و بخش قابل توجهی از این منابع در حال ورود به چرخه تجاری کشور است.
البته در این فضای امیدبخش به آینده، برخی از وابستگان دولت روحانی نیز به دنبال سیاهنمایی هستند و با اظهارات کنایهدار، سعی میکنند خسارات دولت سابق را در اذهان عمومی کمرنگ کنند.
گفتنی است که در کنار تمام اقدامات سازنده دولت سیزدهم، قطعاً ایراداتی نیز به عملکرد آن وارد است؛ جریان انقلاب اسلامی تاکنون نشان داده که در برخورد با انتقادات به حق، اصلاحپذیر است و حیات خود را در خدمت به مردم میداند. از نظر امام خمینی (ره)، مهمترین وظیفه دولت، خدمت به مردم است به طوری که ایشان اهمیت خدمت به مردم را نشانه «شرافت» دولتمردان معرفی میکنند.
به باور کارشناسان، انتقاد سازنده باعث بهبود رفتار فرد و ایجاد تغییرات مثبت شده و امید است که دولت سیزدهم با اقدامات سازنده خود، امید از دست رفته را به جامعه بازگرداند.
ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگویی درباره اقدامات سازنده و ایرادات دولت سیزدهم گفته است: «نوید این است که یک مجموعه هماهنگ در کشور وجود دارد و مسئولان مربوطه نیز بهشدت پیگیر بوده، فعالیت میکنند و انگیزه بسیار بالایی برای خدمترسانی دارند؛ اما این موارد الزاماً کافی نیست؛ همانطور که رهبر انقلاب در آغاز فعالیت این دولت تذکر دادند، اگر یک برنامه دقیق، علمی و مدون با مجریانی که به این برنامهها اعتقاد داشته باشند، وجود داشته باشد، وضعیت امیدوارکننده خواهد بود و در غیر این صورت بهسختی میتوان گفت که ما به موفقیت اقتصادی میرسیم».
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/