ارتباط عمیق و معنادار فلسفه، زبانشناسی و حکمت
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از اراک، کمیسیون تخصصی حکمت اسلامی و تعالی ادبیات و زبانشناسی همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی با حضور حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، حجتالاسلام مهدی ایمانی مقدم مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان مرکزی، حجتالاسلام مهدی همتی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، فاطمه عزیزمحمدی دبیر کمیسیون تخصصی همایش، اعضای هیئت رئیسه واحد اراک و برخی از استادان بهصورت حضوری و مجازی در سالن جلسات حضرت امام خمینی (ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک برگزار شد.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در این همایش گفت: یکی از پیچیدهترین موضوعات حکمیسازی زبانشناسی بوده و زبانشناسی علمی است که به مطالعه هدفمند زبان، مشترکات زبان، انواع زبان، کارکرد زبان، ساختار زبان میپردازد و در دوره روم باستان به زبانشناسی پرداخته شد و ارسطو در کتاب منطق به الفاظ پرداخته است.
بیشتر بخوانید:
کمیسیون تخصصی حکمت اسلامی و تعالی ادبیات و زبانشناسی
پیوند عمیق حکمت، شهرسازی و هنر/ معماری زاییده نمادهای فرهنگی است
دریافت ۱۱۴ مقاله در همایش «حکمت اسلامی و تعالی معماری و شهرسازی»
برتری شهرنشینی بر روستانشینی/ بنای ایرانی اسلامی بهطور انبوه وجود ندارد
خسروپناه اضافه کرد: زبانشناسان قواعد خاص زبان، صرف و نحو، بیان و بدیع را در گذشته مورد بررسی قرار میدادند و براساس قواعد زبانهای عربی، فارسی، انگلیسی و زبانهای دیگر را وضع میکردند و امروزه موضوعاتی مانند آواشناسی، معناشناسی، واجشناسی، کاربردشناسی و کارکردهای زبان را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار میدهند.
وی تبیین کرد: بین زبانشناسی و روانشناسی، جامعهشناسی و سایر رشتهها و زبان پیوند عمیقی ایجاد شده؛ حال پرسش اصلی که در زبانشناسی مطرح است، اینکه واحد زبان چیست؟ واج، جمله، کلمه یا پاراگراف؟ البته هر کدام از اینها یک واحدی از معنا را میرسانند و آخرین سطح از معنا، شبکه معنایی است.
زبان انعکاس ذهن و ذهن، باطن زبان است
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: نسبت فلسفه با زبانشناسی از آنجایی است که زبان انعکاس ذهن بوده و ذهن، باطن زبان و ارتباط ذهن با معرفت است.
خسروپناه یادآور شد: اکنون کارکردشناسی، ساختارشناسی، گفتمانشناسی و معرفتشناسی در زبان مطرح بوده و نظریه شبکهای زبان مطرح میشود؛ به این صورت که بین فلسفه، زبانشناسی و حکمت ارتباط وجود دارد، حکمت مبتنی از باید و نبایدهای بدیهیات و ادبیات از ریشه ادب به معنی فرهنگ و دانش است و با رشتههای خود همگی از زیرشاخههای زبانشناسی به شمار میروند.
وی افزود: همه انواع ادبیات میتواند حکمی باشد و ادبیات پیوند استواری با بخشی از حکمت بنام عرفان دارد و یکی از مصادیق حکمت، اسرار آفرینش است.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: ادبیات سرشار از حکمت بوده و شایسته است استادان رشته ادبیات فارسی توجه ویژهای به ارتباط ادبیات و حکمت داشته باشند تا برای جوانان در این مسیر روشنگری ایجاد شود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/