حوزه علوم انسانی باید دغدغه فرهنگی داشته باشد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیدمحمد مقیمی، سرپرست دانشگاه تهران در اختتامیه سومین جشنواره فرهنگ این دانشگاه درباره ارکانهایی که به واسطه این جشنواره در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند، گفت: دانشجویان، استادان و کارمندان با نگرشی واحد مورد ارزیابی قرار گرفتهاند که عامل تقویت هویت فرهنگی دانشگاه تهران باشند.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به شعار جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی، عنوان کرد: ۳ مولفه اصلی این شعار در فعالیتهای فرهنگی دانشگاه و جشنوارههای آن تجلی پیدا کرده، این امر بسیار غنی و ارزشمند بوده است.
مقیمی در خصوص اهمیت کارآفرین شدن دانشگاهها، اظهار کرد: ذهنیت عموم جامعه نسبت به مقوله کارآفرینی، کسبوکار اقتصادی و مباحث مالی است. با توجه به نیاز کشور و صنایع مختلف روزبهروز بر اهمیت این امر افزوده میشود. دانشگاه کارآفرین بهدنبال منافع اجتماعی و فرهنگی برای جامعه است.
رئیس دانشگاه تهران در رابطه با فقر فرهنگی، خاطرنشانکرد: هنگامیکه بحث از چالشهای مختلف کشور میشود ذهن عموم مردم بهسمت فقر فرهنگی میرود. در این راستا باید اقدامی صورت گیرد. برای موضوعات اقتصادی و فناوری میتوان یک الگوی ثابت ارائه داد اما با توجه به مخاطبان و ذینفعان خاص و مختلف مقوله اجتماعی باید الگوی ویژهای نیز ارائه شود.
مقیمی با اشاره به دیدار اخیر خود با مجموعهی وزارت نفت، گفت: برای تمرین مهارتهای اجتماعی و فرهنگی باید خارج از مراکز آموزشی آزمایشگاههای عملی ایجاد شود که با استفاده از این امر دانشجویان مشکلات فرهنگی، اجتماعی و روانی را در دل کار بیاموزند. بخش عمدهای از مسائل اجتماعی، فرهنگی و روانشناختی جامعه به نفت گره خورده که منطقه غرب کارون توسط وزارت نفت پیشنهاد شده است.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص بهرهگیری از فرصتها، خاطرنشانکرد: فرصت در صنعت زیاد است، حوزه علوم انسانی باید با نیازهای جامعه درگیر شده و دغدغه فرهنگی داشته باشد. زمانیکه ادعای حل مسائل کشور مطرح است باید با ایجاد فرصت از ظرفیتها بهخوبی بهره گرفت.
مقیمی با اشاره به دانشگاه استنفورد آمریکا که از دره سیلیکون قلب تپنده فناوری و نوآوری در جهان ایجاد کردهاست، اظهار کرد: تجربههایی که دنیا در حوزه کارآفرینی دارد میتواند الگوی بسیار مناسبی برای ایران باشد، دانشگاه استنفورد آمریکا با وجود مقاومتها و تئوریهای نهادسازی با سبک خاص خود و مشارکت محلی توانست دره سیلیکون را به مرکز نوآوری در جهان تبدیل کند.
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: کشور ایران از نظر فرهنگی و مذهبی سرآمد همه کشورها است اما عدم مدیریت فرهنگی، مانع بهرهمندی مناسب از داشتهها و سرمایههای خود شده است.
انتهای پیام/4127
انتهای پیام/