رئیس کنفدراسیون اتاق بازرگانی ایران: تراز تجاری مثبت امروز یک دستاورد نیست
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، محمد لاهوتی در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اقتصاد ایران در منطقه اقتصاد نسبتاً کوچکی است، افزود: اکنون حجم تجارت خارجی ایران نزدیک به 0.3 درصد کل تجارت جهان است.
وی به کاهش حجم صادرات و واردات کشور در سال 94 اشاره و اظهار کرد: این موضوع با خصوصیات اقتصاد مقاومتی در تضاد است.
لاهوتی نرخ ارز را از فاکتورهای اصلی صادرات دانست و عنوان کرد: تا زمانی که با فشار دلارهای نفتی نرخ ارز را پایین نگه داریم، نمی توانیم تولیداتی با قیمتهای رقابتی ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه نرخ بهره تسهیلات در کشور بالاست، افزود: قیمت تمام شده تولید بالا است و پایین بودن بهرهوری و همچنین بالا بودن نرخ تسیلات در کشور تاثیر منفی خود را بر صادرات نشان داده است بنابراین باید به کاهش هزینههای تولید توجه بیشتری شود.
رئیس کنفدراسیون اتاق بازرگانی ایران به مشکلات حمل و نقلی کشور اشاره و تاکید کرد: در 18 ماه گذشته با توجه به تحریمهای روسیه بهترین فرصت برای ایران فراهم بود تا از بازارهای این کشور استفاده کند اما به دلیل نداشتن زیرساختهای حمل و نقلی مناسب نتوانستیم این بازار را به دست آوریم.
وی بحث دیگر را مشکلات تعرفههای وارداتی دانست و اظهار کرد: بیش از 80 درصد کالاها وارداتی هستند و این حمایت از واردات فرصت را از تولید گرفته است.
لاهوتی ادامه داد: متاسفانه در سبد صادراتی کشور بیشترین کالاها به محصولات خام با ارزش افزوده پایین تعلق دارد.
وی تصریح کرد: وضع عوارض صادراتی باعث شده که طی سه سال اخیر پس از اعمال این قانون نه تنها شاهد افزایش صادرات نباشیم بلکه مشکلات بسیاری نیز برای تولیدکنندگان به وجود آید.
رئیس کنفدراسیون اتاق بازرگانی ایران درباره پیوستن به سازمان تجارت جهانی (WTO) نیز گفت: یکی از مشکلات صادراتی کشور پیوستن به این سازمان است زیرا عدم حضور ما در این سازمان باعث شده است که کالاهای ایران برای صادرات با تعرفههای ترجیحی بالاتری مواجه شوند.
وی درباره مشوقهای صادراتی نیز افزود: از سال 90 به بعد عملا این مشوقها لغو شدهاند و بر این اساس صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور به یکسوم تقلیل پیدا کرده است که این نشان میدهد که مشوقهای صادراتی نقش موثری در صادرات داشتهاند.
لاهوتی به بدهی 360 میلیون تومانی دولت به صادرکنندگان اشاره و تصریح کرد: در هیچجا دیده نشده است که دولت در اینباره صحبت کند و امیدواریم این بدهی در فهرست دولت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده به صورت یکپارچه انجام نمیشود، بیان کرد: این اتفاق صادرکنندگان را در هنگام پس گرفتن آن با مشکل مواجه میکند و قوانین زیاد در این زمینه امکان استرداد این مبلغ را از صادرکنندگان گرفته است.
رئیس کنفدراسیون اتاق بازرگانی ایران خاطر نشان کرد: با توجه به حضور 140 هیأت تجاری در ایران و شرایط پسابرجام موقعیت مناسبی برای جذب سرمایه بوجود آمده است که ما باید از آن استفاده کرده و این سرمایهگذاران را به سمت صنایع کوچک سوق دهیم.
انتهای پیام/