دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قائم مقام وزیر علوم مطرح کرد؛

آمادگی ایران و سوریه برای گسترش روابط علمی/ ایجاد پارک‌های علم و فناوری مشترک

قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی سوریه بر گسترش روابط علمی میان دو کشور تأکید کرد و گفت: می‌خواهیم از سطح ارتباطات و تبادلات دانشجویی به سطوح بالاتری قدم برداریم و در حوزه دانش و فناوری‌های نوین روابط دو کشور را گسترش دهیم.
کد خبر : 619771
جلسه



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، نشست مشترک هیئت عالی وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی جمهوری عربی سوریه به ریاست بسام بشیر ابراهیم وزیر سوریه با حضور محمد سلیمانی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی و معاونان وزیر علوم، صبح امروز ۱۷ آبان‌ماه در محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، برگزار شد.


قائم مقام وزیر علوم در این برنامه اظهار کرد: امروز وزیر علوم سوریه میزبان وزارت علوم ایران است تا بتوانیم روابط بین‌الملل در ۲ کشور ایران و سوریه را ارتقا دهیم. رهبران ۲ کشور همواره در جهت تقویت روابط در همه زمینه‌ها فعال بودند و دولت و ملت ایران همیشه در کنار دولت و ملت سوریه حضور داشت. ملت ایران و ملت سوریه سوابق طولانی همکاری با یکدیگر دارند و عزم جزم برای توسعه روابط هم خواهند داشت و همواره در جهت تقویت روابط در تمامی زمینه‌ها مصمم هستند.


سلیمانی افزود: دولت و ملت ایران همیشه در کنار دولت و ملت سوریه بوده و خواهد بود. ملت ایران همیشه در کنار سوریه برای رفع شر تروریست‌ها و زیاده‌خواهان ایستاده است. تروریست از منطقه برچیده خواهد شد و مردم این منطقه در شرایط استقلال کامل روی پای خود خواهند ایستاد و بیگانگان را از منطقه خارج می‌کنند.


وی گفت: در حوزه علمی، پژوهشی و آموزشی ۲ کشور ایران و سوریه می‌توانند روابط خوبی داشته باشند و آن را بیش از گذشته گسترش دهند، لذا حضور وزیر علوم سوریه و هیئت همراه، توسعه در زمینه‌های پژوهشی، آموزشی و فناوری بیش از گذشته خواهد شد.


سلیمانی بیان کرد: وزارت علوم آمادگی کامل برای توسعه روابط در زمینه‌های فناوری و ارتقای همکاری‌های ۲ جانبه را دارد. امیدوارم بتوانیم با ایجاد پارک‌های علم و فناوری و حتی موسسات آموزشی مشترک گام‌های بلندتری را در ارتباط با نزدیکی ۲ ملت برداریم.


وی اضافه کرد: امروزه می‌خواهیم از سطح ارتباطات و تبادلات دانشجویی به سطوح بالاتری قدم برداریم و در حوزه علم، دانش و فناوری روابط را گسترش دهیم.


قائم مقام وزیر علوم تاکید کرد: وزیر سوریه با بازدیدی که از دانشگاه‌های کشور خواهد داشت با ظرفیت‌ها و قابلیت‌های دانشگاه‌های ایران، در جهت ارتقای روابط علمی و پژوهشی از نزدیک آشنا می‌شود.


وزیر آموزش عالی سوریه: خواستار توسعه روابط سوریه و ایران در همکاری‌های نانو فناوری هستیم


بسام بشیر ابراهیم وزیر علوم سوریه در این برنامه اظهار کرد: بهترین آرزوها را برای وزیر علوم ایران دارم و امیدوارم که تست کرونایی ایشان منفی شود تا در طول این سفر از نزدیک ایشان را دیدار کنیم.


وزیر آموزش عالی سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه در سطح اقتصادی، نظامی، سیاسی و علمی روابط قوی دارند و شاهد ایستادگی ملت ایران در جنگ‌ها، در کنار کشور و ملت سوریه بودیم.


وی تصریح کرد: حمایت ایران از سوریه در طول جنگ همواره وجود داشت و کمک‌های بشر دوستانه ایران به این کشور، هیچ زمان متوقف نشد.


بشیر گفت: اطلاع داریم که در ایران در سطح پیشرفته‌ای در رشته‌های نانو فعالیت دارد و امیدواریم ارتباط قوی در این زمینه با هم داشته باشیم چرا که از نانو در حوزه‌های کشاورزی، صنعت و بهداشت استفاده می‌کنند.


وزیر آموزش عالی سوریه بیان کرد: دانشگاه‌های سوریه و روسای آن‌ها تمایل به سفر در ایران داشتند که رئیس دانشگاه دمشق هم اکنون با ما آمده‌اند و امیدواریم با فراهم کردن برنامه‌ریزی‌هایی که در آینده انجام خواهد شد، حضور دیگر روسای دانشگاه‌های سوریه نیز در ایران فراهم شود.


ابراهیم ادامه داد: بین وزارت علوم ایران و سوریه توافقی امضا شده که تا سال ۲۰۱۷ اجرا می‌شد و طی چند سال اخیر متوقف شده است. هم‌اکنون احساس خلا در این زمینه وجود دارد که سفیر سوریه در ایران برای تحقق مجدد آن برنامه‌هایی را تدوین کرده تا مجدد اجرایی شود.


وزیر علوم سوریه ادامه داد: امیدوارم که توافق بین ۲ کشور ایران و سوریه منجر به برگزاری همایش‌ها، به‌روزرسانی برنامه، نظارت بر پژوهش های علمی و غیره شود و همچنین نظارت‌ها از ۲ کشور ایران و سوریه انجام شود.


وی گفت: ۸ دانشگاه دولتی سوریه با ۷۰۰ دانشجو فعالیت دارند و ۲۳ دانشگاه غیردولتی داریم. همچنین ۱۲ بیمارستان در سوریه برای خدمات دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر هستند.


وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی سوریه ادامه داد: طبق توافق ۲۰۱۷ ایران و سوریه انتظار داریم مشکل دانشجویانی که برای گذراندن دوره‌های ارشد و دکتری در دانشگاه‌های ایران تحصیل کردند رفع شود چرا که تعدادشان زیاد نیست.


انتهای پیام/۱۱۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب