افزایش مراجعه به متخصصان زیبایی بخاطر سبک زندگی غلط
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، دکتر سیدرضا رفیع در نشست خبری که به مناسبت نهمین کنگره جراحی پلاستیک و زیبایی برگزار شد،گفت: متاسفانه چاقی و اضافهوزن در کشورهای مختلف از جمله کشور ما رو به افزایش است که این امر موجب افزایش مراجعات مردم به کلینیکهای تناسب اندام شده است. افرادی که برای تناسب اندام مراجعه میکنند به دو دسته تقسیم میشوند؛ دسته اول افرادی هستند که شاخص توده بدنی یا MBI (وزن فرد به کیلوگرم تقسیم بر قد بر متر ضرب در خودش) آنها بالاست و دچار اضافه وزن شدهاند که این افراد باید در ابتدا به متخصص تغذیه برای کاهش وزن مراجعه کنند و سپس برای جراحی اقدام کنند اما دسته دوم افرادی هستند که اضافهوزن و چاقی در آنها بالا نیست و این افراد میتوانند با بهبود سبک زندگی و مراجعه به متخصص تغذیه و یا ورزش مناسب،مشکلشان را حل کنند.
دبیر علمی نهمین کنگره جراحی پلاستیک و زیبایی افزود: شرایط تغذیه در کشور موجب افزایش مراجعات به متخصصان زیبایی شده است بنابراین تغییر روش زندگی و اصلاح نوع رژیم غذایی یکی از موضوعاتی است که مردم باید به آن توجه بسیاری داشته باشند.
وی تصریح کرد: افرادی که شاخص توده بدنی آنها بیش از 30 باشد توصیه میشود در ابتدا به یک متخصص تغذیه برای کاهش وزن مراجعه کنند و بعد از تغییر شیوه زندگی به متخصصان جراحان پلاستیک زیبایی مراجعه کنند زیرا این افراد به تنهایی از طریق جراحی به سود زیبایی دست پیدا نمیکنند.
رفیع افزود: اما افرادی که شاخص توده بدنی آنها بالای عدد 40 باشد میتوانند بدون مراجعه به متخصص تغذیه کاندید برای جراحی شوند اما افرادی که شاخص توده بدنی آنها بیش از 35 باشد و زمینه بیماری دیابت، قلب و عروق و... را داشته باشند کاندید مناسبی برای جراحی نیستند و این افراد باید با ورزش و رژیم غذایی به تناسب اندام موردنظر دست پیدا کنند.
دبیر علمی نهمین کنگره بینالمللی جراحی پلاستیک و زیبایی در ادامه گفت: افرادی که اضافه وزن دارند و برای تناسب اندام اقدام میکنند دچار افتادگی پوست در قسمتهای مختلف بدن مانند صورت، دست، پا، شکم، سینه، پشت و باسن میشوند که این افتادگی به خودی خود با ورزش قابل اصلاح نیست و باید برای جلوگیری از مسائل عنوان شده به یک متخصص پلاستیک و زیبایی برای اصلاح افتادگی و پیشگیری از آن مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه مردم باید با مراجعه به سایت انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی پزشک متخصص خود را انتخاب کنند، گفت: متاسفانه بسیاری از قصورها در حوزه زیبایی مربوط به افراد غیرمتخصص است که مردم به آنها مراجعه میکنند اما توصیه ما بر این است مردم قبل از انجام هرگونه اقدام زیبایی اطلاعات موردنیاز و موثق را درخصوص پزشک و عوارض بعد از آن کسب کنند.
رفیع درخصوص نقش رسانهها در اطلاعرسانی به مردم افزود: رسانهها میتوانند نقش بسیار موثری در افزایش سطح آگاهی مردم داشته باشند، بنابراین از آنها درخواست میشود درخصوص مراجعه به افراد غیرمتخصص و عوارض ناشی از آن که امروزه در سطح جامعه افزایش پیدا کرده است، اطلاعرسانی انجام دهند.
تجمع چربیها در کدام قسمت؟
در ادامه این نشست،دکتر سیدعبدالحسن امامی رییس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران گفت: پیروی کردن از رژیم غذایی ناصحیح و عدمتحرک منجر به تجمع چربی در بخشی از اندام بدن میشود که در نهایت موجب افزایش وزن و چاقی در افراد میشود، البته برخی از افراد به صورت ژنتیکی دچار تجمع نامناسب چربی در بدن میشوند.
وی افزود: شایعترین محل تجمع چربی در خانمها در ناحیه سر لگن، حوالی ناف و پایینتر از ناف است به همین دلیل مراجعه برای تناسب اندام در خانمها شایعتر از آقایان است.
وی درخصوص تبلیغات برخی از کلینیکها مبنیبر کاهش وزن بدون درد و خونریزی گفت: تا زمانی که سلولهای چربی از بدن خارج نشود فرد نمیتواند به تناسب اندام دست پیدا کند، بنابراین انجام روشهایی مانند پوشیدن گنهای لاغری، ماساژ و یا لاغری در یک جلسه بدون درد و خونریزی مبنای علمی ندارد، اما متاسفانه مردم به دنبال این تبلیغات به این دسته از کلینیکها مراجعه میکنند که ما شاهد آثارسوء آن در جامعه هستیم.
امامی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه ایران بازار مناسبی برای واردکنندگان دستگاههای لاغری ایجاد کرده است به گونهای که ما روزانه شاهد افزایش ورود این دستگاهها و عوارض استفاده از آن توسط افراد غیرمتخصص هستیم.
رییس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی افزود: عوارض استفاده از این دستگاهها را نمیتوان ناشی از کارکرد دستگاه دانست، بلکه بیشتر به علت ورود افراد غیرمتخصص به این عرصه است که به راحتی از این دستگاهها استفاده و به جذب بیمار میپردازند.
وی یادآور شد: بروز عوارض بعد از هر جراحی امر طبیعی است اما در برخی از مواقع این عوارض به قدری افزایش مییابد که موجب بروز ناهنجاری در افراد میشود، از عوارض ساکشن میتوان به تجمع مایع میانبافتی اشاره کرد که میتوان آن را با سرنگ خارج کرد و به ندرت موجب بروز عفونت و عوارض شدید مانند آمبولی شود.
وی افزود: بنابراین یک جراح و متخصص باید در ابتدا بیمار را مورد بررسی قرار دهد تا به دیابت کنترل شده مبتلا نباشد، زمینه بیماری قلبی نداشته باشد و برای طولانیمدت قرصهای ضدبارداری مصرف نکرده باشد.
امامی گفت: آمار عوارض جراحی توسط افراد غیرمتخصص در ایران بسیار زیاد است که از علت آن میتوان به تبلیغات و مراجعه مردم به افراد فاقد صلاحیت اشاره کرد.
انتهای پیام/