دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آذر 1400 - 12:00
صفوی در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

صادرات محصولات تولیدی مرکز رشد واحد اصفهان به آمریکای شمالی

۴٢ شرکت فناور، ۶ شرکت دانش‌بنیان و ١۶ هسته فناور در مرکز رشد واحد اصفهان فعال هستندرئیس مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان عنوان کرد که در سطح بین‌المللی صادرات محصولات تولیدی مورد توجه این مرکز قرار گرفته و تاکنون علاوه بر بازارهای منطقه به آمریکای شمالی نیز صادر شده است.
کد خبر : 619678
سرای نوآوری گیاهان دارویی



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مطابق تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز رشد این دانشگاه، ابتدا مجوز اولیه و راه‌اندازی را از دانشگاه و وزارت علوم، دریافت می‌کنند، سپس بر اساس ۳۸ شاخص ارزیابی‌شده در سه سطح قرار می‌گیرند.


نتایج سطح‌بندی مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی با حضور نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد به تأیید رسیده و مراکز رشد سطح یک و ۲ برای صدور مجوز به وزارت علوم معرفی می‌شوند.




بیشتر بخوانید:


از تجاری‌سازی ۸۶ محصول تا حمایت ۳۰۰ میلیون ریالی از ایده‌های فناور


پارک علم و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی راه‌اندازی می‌شود


از راه‌اندازی ۲ مدرسه مهارتی تا توسعه فعالیت‌های دارویی




به‌تازگی در راستای حمایت و با توجه به ارزیابی و سطح‌بندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مجوز فعالیت همه مراکز رشد سطح یک و ۲ صادر شد و مراکز رشد اصفهان (دو مرکز رشد)، اراک، مشهد، واحد علوم و تحقیقات تهران، واحد تهران جنوب، ایلام، بجنورد، واحد تهران شمال، دزفول، زاهدان، نجف‌آباد، زنجان، ساری، قائم‌شهر، کرج، قوچان، اهواز، اردبیل، رودهن، سنندج، دورود و الیگودرز موفق به اخذ مجوز فعالیت شدند.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با رؤسای مراکز رشد در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی درباره نحوه فعالیت و استقرار هسته و واحدهای فناور، شرکت‌های دانش‌بنیان و دستاوردهای مراکز رشد گفت‌وگو کرده است که در این شماره گفت‌وگو با کامران صفوی رئیس مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان را پی می‌گیریم.


صادرات محصولات تولیدی مرکز رشد واحد اصفهان به آمریکای شمالی


صفوی با بیان اینکه مرکز رشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) سال ١٣٨٨ و پس از بازدید تیم ارزیاب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موفق به اخذ مجوز فعالیت شد، گفت: سال ١٣٩٤ با بررسی‌های انجام شده، موافقت اصولی این مرکز صادر شد و با توجه به عملکرد بسیار مطلوب سال ١٣٩٧ به عنوان نخستین مرکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی موفق به اخذ موافقت قطعی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.


به گفته وی با توجه به قرارگیری مرکز رشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان بین مراکز رشد سطح یک دانشگاه آزاد اسلامی، این مرکز سال ١٤٠٠ موفق به اخذ مجوز فعالیت از کمیسیون پژوهش و فناوری شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد.


با توجه به اینکه مرکز رشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان به عضویت قطعی انجمن بین‌المللی پارک‌ها و مناطق نوآوری درآمده است، چشم‌انداز دانشگاه در دستیابی به جایگاه ویژه این مرکز در سطح بین‌المللی و افزایش تعاملات تحقیقاتی و فناوری است. رئیس مرکز رشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه داد: اکنون ٤٢ شرکت فناور، ٦ شرکت دانش‌بنیان و ١٦ هسته فناور در این مرکز مشغول فعالیت هستند. مرکز رشد گیاهان دارویی به‌صورت تخصصی در حوزه گیاهان دارویی و صنایع وابسته، پذیرای هسته و واحدهای فناور با زمینه فعالیت متنوع مانند کشت‌بافت گیاهی، فرآوری و صنایع غذایی، کاشت، داشت، برداشت، شیمی و شیمی دارویی، مکمل‌ها، دامپزشکی، آرایشی و بهداشتی، اسانس و عصاره و ... است.


برگزاری برنامه‌های توسعه‌ای و ترویجی


صفوی یادآور شد: اکنون مرکز رشد گیاهان دارویی دارای برنامه‌های توسعه‌ای و ترویجی گوناگونی است که از آن جمله می‌توان برگزاری رویدادهای مختلف مانند ایده بازار، رویداد عرضه و نمایش فناوری، استارت‌آپ ویکند، چالش فناوری -که با اینگونه فعالیت‌ها ارتباط بین صنعت، سرمایه‌گذاران و فناوران مهیا می‌شود- را نام برد. توسعه زیرساخت‌ها و استفاده از توان و خرد جمعی برای تولید محصولات مورد نیاز بازارهای داخلی و بین‌المللی جزء برنامه‌ها و سیاست‌های این مرکز است.


این محقق اضافه کرد: با توجه به اینکه مرکز رشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان به عضویت قطعی انجمن بین‌المللی پارک‌ها و مناطق نوآوری درآمده است، چشم‌انداز دانشگاه در دستیابی به جایگاه ویژه این مرکز در سطح بین‌المللی و افزایش تعاملات تحقیقاتی و فناوری است.


وی ادامه داد: در این راستا مرکز رشد گیاهان دارویی واحد اصفهان سیاست و برنامه استانی، ملی و بین‌المللی را دنبال می‌کند و سعی در افزایش همکاری‌های فراواحدی دارد و در این زمینه تفاهم‌نامه‌هایی را با واحدهای دانشگاهی و کارخانه‌ها و شرکت‌های مختلف استان اصفهان منعقد کرده و در حال عقد تفاهم‌نامه‌های بین استانی است.


رئیس مرکز رشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان یادآور شد: در سطح بین‌المللی نیز صادرات محصولات تولیدی مورد توجه این مرکز قرار گرفته و تاکنون علاوه بر بازارهای منطقه به آمریکای شمالی صادر شده است. ادویه‌جات و چاشنی‌ها به آمریکای شمالی (کانادا) و شیرینی‌جات فراسودمند به کشورهای منطقه صادر می‌شود.




بیشتر بخوانید:


تولید و عرضه ده‌ها محصول فناور در مقیاس آزمایشگاهی با محور مرکز رشد


از تجاری‌سازی ۱۸ طرح تا جذب صنایع خلاق و اخذ مجوز قطعه‌سازی


سرای نوآوری تجهیزات پزشکی و خدمات سلامت راه‌اندازی می‌شود




به گفته صفوی، تولید شیرینی‌جات فراسودمند، تولید عرقیجات ترکیبی، تولید ادویه‌جات بین‌المللی، تولید نشای گیاهان دارویی از طریق کشت‌بافت، تولید مکمل‌های تخصصی دام و طیور، تولید مکمل غذایی از قارچ‌های دارویی، تولید بذر، تولید سموم و نهاده‌های تخصصی ازجمله تولیدات شاخص مرکز رشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان هستند و تاکنون علاوه بر دانشگاه آزاد اسلامی، وزارت بهداشت و ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این مرکز حمایت‌های مختلفی کرده‌اند و صندوق پژوهش و فناوری استان اصفهان نیز نقش مهمی در ارائه تسهیلات به شرکت‌های فناور داشته است.


صادرات محصولات تولیدی مرکز رشد واحد اصفهان به آمریکای شمالی


حمایت‌ نقدی از تولیدات فناورانه


این مسئول افزود: واحد اصفهان بر اساس دارا بودن مرکز رشد فعال و تخصصی، مجوز سرای نوآوری تخصصی گیاهان دارویی را درخواست کرد و پس از اخذ مجوز، مرکز رشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان تعامل بسیار خوبی با سرا داشته و سرای نوآوری گیاهان دارویی به عنوان سرای نوآوری برتر کشور در جشنواره فرهیختگان انتخاب شد.


رئیس مرکز رشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با بیان اینکه این دانشگاه دارای مرکز تحقیقات گیاهان دارویی با مجوز از معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی است و تعاملات بسیار خوبی بین این دو مرکز وجود دارد به آنا گفت: همه آزمایشگاه‌ها و بخش‌های دانشگاه همکاری بسیار خوبی در راستای حمایت از حوزه فناوری دارند. حمایت‌های این مرکز بر مبنای بخشنامه‌های دانشگاه است و علاوه بر حمایت‌های غیرنقدی مانند در اختیار قراردادن دفاتر کار، آزمایشگاه، زمین زراعی و ... از تولیدات فناورانه نیز حمایت‌های نقدی می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۶۲/پ



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب