آیا تزریق همزمان واکسنهای کرونا و آنفلوآنزا عوارض دارد؟
مسعود یونسیان در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا در پاسخ به این سؤال که چه افرادی در اولویت تزریق دُز سوم واکسن کرونا قرار دارند، اظهار کرد: به اعتقاد صاحبنظران داخلی و خارجی، افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و پرسنل کادر درمان در اولویت اول واکسیناسیون برای دُز سوم قرار دارند.
دبیر کمیته تخصصی اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری ویروس کرونا در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر عوارض تزریق ۲ واکسن آنفلوآنزا و دز سوم کرونا با یکدیگر افزود: مطالعات نشان نداده که تزریق همزمان واکسن آنفولانزا و کرونا با یکدیگر مشکلی داشته باشد و عوارضی ایجاد کند.
وی گفت: توصیه بر فاصله تزریق این ۲ واکسن طبق مطالعات وجود دارد تا عوارض این واکسنها بیمار را درگیر نکند و این، به دلیل این است که تداخلی در کارکرد واکسن ایجاد نشود.
بیشتر بخوانید:
واکسن سوبرانا ۲ به افراد ۲ تا ۱۸ سال تزریق میشود/ عدم تداخل تزریق واکسن کرونا و آنفولانزا
قارچ سیاه واگیردار نیست/ «واکسن میکس» جایگزین دُز دوم واکسن کرونا
تزریق همزمان واکسن کرونا و آنفلوانزا موجب ایمنی بیشتر بدن میشود/ اثرات تغییر واکسن در دز دوم
یونسیان درباره زمان لازم برای تزریق این ۲ واکسن گفت: همزمانی تزریق این ۲ واکسن به جهت اینکه چون امکان دارد سردرد، بدن درد و... ایجاد کند، توصیه شده فاصلهای داشته باشد و بین تزریق این ۲ واکسن ۲ هفته فاصله باید وجود داشته باشد.
دبیر کمیته تخصصی اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری ویروس کرونا بیان کرد: توصیه میشود فاصلهای بین تزریق واکسنها وجود داشته باشد تا عوارض آن تداخلی به وجود نیاورد و تأکید میشود عوارض به جهت تحمل عوارض موضعی است و از جهت تاثیرگذاری واکسن نیست.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/