دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آبان 1400 - 00:12
توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی(۵۷)/ رحیم‌زاده در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

پویایی انجمن‌های علمی با همت دانشجویان و علم استادان

امکان سرمایه‌گذاری بیشتر دانشگاه در انجمن‌های علمی وجود دارددبیر انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گفت: همت دانشجویان و علم استادان ۲ مؤلفه پویایی و فعایت انجمن‌های علمی دانشجویی محسوب می‌شوند و هر دو لازمه حیات این مجموعه هستند.
کد خبر : 619561
محراب رحیم‌زاده دبیر انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند.


بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل‌شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.




بیشتر بخوانید:


دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها انجمن‌های علمی را حمایت کنند


خروجی مفید انجمن‌های علمی با تشکیل استارت‌آپ‌ها


تربیت دانشجویان با توانایی حل مسائل مهندسی در حوزه کارآفرینی




خبرنگار خبرگزاری آنا در پنجاه و هفتمین شماره از پرونده «توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی» درباره مأموریت‌ها، اهداف، برنامه‌ها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علمی دانشجویی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات با محراب رحیم‌زاده دبیر این انجمن گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


رحیم‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح چگونگی تشکیل و نوع حیطه و کارکرد انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اظهار کرد: انجمن علمی مهندسی پزشکی واحد علوم و تحقیقات پس از چند سال غیرفعال بودن ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ دوباره فعال شد. این انجمن پس از مدت کوتاهی از جوانه‌زدن توانست در حد بقیه انجمن‌های فعال، شکوفا شود و فعالیت خود را از سطح واحد دانشگاهی خود گسترده‌تر کند و برای فعالیت‌ها محدودیتی نگذارد.


وی اضافه کرد: از فعالیت‌های انجمن علمی دانشجویی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات تاکنون می‌توان برگزاری ۱۴ کارگاه آموزشی، هشت شماره نشریه علمی-فرهنگی، هفت شماره پادکست در زمینه مهندسی پزشکی و حجم زیادی از اطلاعات در مورد رشته و آینده افراد مشغول به تحصیل در این رشته را ذکر کرد.


دبیر انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: فعالیت و نشر اطلاعات خود را در سایت «dep-bme.ir» و پیج و کانال @department_bme قرار می‌دهیم و به‌صورت رسمی این انجمن تاکنون حدود هزار و ۱۰۰ عضو از تمام دانشجویان یا فارغ‌التحصیلان از سراسر کشور دارد.


رحیم‌زاده بیان کرد: با توجه به توانایی‌های افراد سعی می‌کنیم در فیلدها و زمینه‌های مختلف مانند آموزش برنامه‌های مربوط، آموزش زبان تخصصی با توجه به گرایش‌ها، مشاوره در ادامه تحصیل به ارشد و ... فعال باشیم.


وی درباره ارزیابی خود از جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی دانشجویی در دانشگاه تأکید کرد: به جایگاه دانشجویان فعال که در اصل همان افراد انجمن‌ها هستند به‌خوبی بها داده نمی‌شود. دانشگاه‌ها باید زمین تمرینی برای اعضای انجمن‌های علمی باشند تا آن‌گونه که برای رفع نیاز جامعه لازم است، آماده و آزموده شوند.


دبیر انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات افزود: باید با نهایت حوصله و صبر به افراد اهمیت لازم را بدهیم و طبیعی است که جوانان ممکن است در کارها خطا و اشتباه کنند که در اینجا نقش مهم و اساسی استادان بیشتر نمایان می‌شود تا با توجه به رهنمودهای خود به آمادگی و اصلاح افراد کمک کنند. امیدوارم با روند صعودی و حمایت مسئولان و نیت خیر آنان برای این قشر از جامعه بتوانیم فعالیت و دستاوردهای بیشتر و مهم‌تری داشته باشیم.


رحیم‌زاده در پاسخ به این پرسش که حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟ بیان کرد: با توجه به ظرفیت و توانایی این رده از افراد، امکان سرمایه‌گذاری بیشتری وجود دارد.


دانشجویان نیازمند توجه و حمایت‌های قابل‌توجهی هستند


وی یادآور شد: در این برهه از زندگی، دانشجویان نیازمند توجه و حمایت‌های قابل‌توجهی هستند؛ چراکه آینده افراد از دانشگاه شکل می‌گیرد و کم‌کم وارد جامعه می‌شوند و در آینده‌ای نه‌چندان دور سکان هدایت مملکت به دست آنان می‌افتد. چه‌قدر زیبا و نکوهیده است که برای چنین مسئله مهم و حیاتی سرمایه‌گذاری درست و اصولی انجام شود.


دبیر انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات در پاسخ به این سؤال که انجمن‌های علمی چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟ متذکر شد: خود تیم یا انجمن باید ظرفیت، توانایی و کارآمدی را بالا ببرد تا استادان نیز بیشتر ترغیب به همکاری و فعالیت شوند. در این خصوص می‌توان به همت دانشجویان و علم استادان اشاره کرد که دو بازوی پویا و فعال‌ انجمن‌های علمی دانشجویی محسوب می‌شوند و هر دو لازمه حیات این مجموعه هستند.




بیشتر بخوانید:


۲ راه تقویت انجمن‌های علمی کدامند؟


ارتقای علم، دانش و سواد دانشجویان در انجمن‌های علمی


۱۷ راهکار برای تحول و پیشرفت انجمن‌های علمی




رحیم‌زاده درباره نحوه همکاری مسئولان امر در دانشگاه با انجمن علمی مهندسی پزشکی تشریح کرد: مسئولان تا جایی که قوانین و دستورالعمل‌ها اجازه می‌دهد، همکاری‌های لازم را با انجمن‌های مختلف و انجمن علمی مهندسی پزشکی دارند و امیدواریم بتوانیم با همکاری و حمایت مسئولان برنامه‌های بهتر و بیشتری را در بستر انجمن برگزار کنیم.


وی درباره فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیت‌ها و دستاوردهای انجمن علمی مهندسی پزشکی واحد علوم تحقیقات گفت: متأسفانه با توجه به اینکه قبل از ما به مدت چند سال انجمن غیرفعال بود، دستاوردی نداشته‌ایم؛ سعی کردیم زیرساخت‌ها و سلسله‌مراتب را طی کنیم تا ابتدا به حد قابل قبولی برسیم و انجمن را فعال کنیم و سپس بیشتر به موضاعات تخصصی برسیم؛ اما قطعاً در دوره بعدی می‌توانیم نتایج تلاش‌های انجمن قبلی را هم شاهد باشیم.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب