تغییر نگاه حاکمیتی لازمه تغییر در تعیین تکلیف اموال تملیکی است
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، ابراهیم مولایی جم، عضو هیأت مدیره و سرپرست سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی اظهار کرد: تغییر فرآیند در تعیین تکلیف اموال در این سازمان زمانی محقق خواهد شد که سازمان را به معنای واقعی کارگزار دولت بدانیم زیرا این سازمان آخرین زنجیره تعیین تکلیف اموالی است که به دلیل عدم رعایت نظامات قانونی در اختیار دولت قرار میگیرد. و در این راستا علاوه بر پشتیبانی زیرساختی از سازمان توسط دولت، نیازمند حمایت ویژه قوه قضائیه در رسیدگی به پروندههای سنواتی و حجیم با اختصاص شعب ویژه است.
مولایی جم با اشاره به قوانین و مقررات موجود برای تعیین تکلیف اموال تحت تملک گفت: قوانین موضوع تعیین تکلیف کالاهای متروکه و قاچاق، سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی را همانند یک شخص حقیقی در مسیر تعیین تکلیف و فروش اموال دیده است در حالی که اگر اموال یاد شده از مبادی قانونی با احراز شرایط وارد کشور میشد اساساً به جهت عدم نظامات دولتی به نفع دولت ضبط نمیشد لذا لازمه سرعت بخشی به این روند در وهله اول اصلاح مقررات از جهت تعیین تکلیف اموال و اصلاح ساختار سازمان است که با نگاه کارشناسی وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی در حال پیگیری است. در وهله دوم تسریع در تکمیل و عملیاتی شدن سامانههای یکپارچه مبارزه با قاچاق کالا و ارز توسط دستگاههای دخیل در تعیین تکلیف اموال تملیکی از جمله دستگاههای کاشف، سازمان تعزیرات حکومتی، وزارت صمت و... است.
وی با اشاره به این موضوع که سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی آخرین زنجیره تعیین تکلیف اموال تحت تملک دولت است افزود: اجرای فرایندهای مشترک بین دستگاهی با اجرای سامانهای مربوطه توسط کاشفین ، تعزیرات حکومتی و این سازمان امری ضروری است. یقیناً برقراری زنجیره ارتباطی و اطلاعاتی منظم و برخط برای کالاهای مکشوفه، آرای صادره و نحوه تعیین تکلیف اموال (از جمله فروش، انهدام و استرداد) موجب تسریع در تعیین تکلیف کالاها خواهد شد.
مولایی جم با تأکید بر مشکل جدی در ساختار نیروی انسانی بهویژه پس از واگذاری بخشی از وظایف گمرک بهموجب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، بدون انتقال پستهای سازمانی و انبارهای قضایی مربوطه عنوان کرد: طی دو دهه گذشته سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی هیچگونه جذب عمده نیروی انسانی نداشته و در این مدت بخش قابلتوجهی از پرسنل باتجربه این سازمان بازنشسته شدهاند یا سالهای آخر خدمت خود را سپری میکنند که این امر تسریع در فرایندها و پیگیریها را با مشکل مواجه خواهد کرد.
سرپرست سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به ضربالاجل تعیین شده از سوی ریاست محترم جمهور تصریح کرد: سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با وجود تمام مشکلات و کاستیها تمام تلاش خود را به کار گرفته وظایف محوله را به بهترین شکل انجام دهد و در همین راستا در هفته گذشته تیمهای جهادی متشکل از نیروهای خبره از اقصی نقاط کشور به استانهای هدف از جمله هرمزگان، بوشهر و خوزستان اعزام گردیدهاند تا در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف پروندههای جاری و سنواتی مبادرت نمایند که در این مسیر نیازمند همراهی و مساعدت کلیه نهادهای ذیربط و نیز مستلزم صدور رأی قطعی و مجوزهای لازم از سوی مراجع ذیصلاح است. وی همچنین اظهار داشت پیرو بازدید روز گذشته رئیس محترم قوه قضائیه از انبارهای مدیریت اموال تملیکی استان تهران ضمن برنامهریزی، تیمی به سرپرستی قائممقام سازمان در انبارهای استان تهران مستقر شدهاند تا در سریعترین زمان ممکن اشکالات موجود در نگهداری کالاها و تعیین تکلیف مرتفع گردد که این مهم نیز نیازمند همراهی جدی مسئولین ذیربط قضایی و تعزیرات است که هماهنگیهای لازم در این خصوص صورت پذیرفته است.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/