دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی و دکتر طهرانچی؛

مراسم اختتامیه «اولین دوره طرح ملی اندیشه تمدن‌ساز» در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد/ تقدیر از اساتید برگزیده طرح اندیشه تمدن ساز

مراسم اختتامیه اولین دوره طرح ملی اندیشه تمدن‌ساز در دانشگاه آزاد اسلامی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی و دکتر طهرانچی برگزار شد.
کد خبر : 618569
1



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم اختتامیه اولین دوره طرح ملی اندیشه تمدن‌ساز در دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت الاسلام والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و سید محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار شد.


دکتر طهرانچی: طرح اندیشه تمدن‌ساز نشان داد اساتید دانشگاه آزاد اسلامی از گفت‌وگو و فضاهای معرفت‌افزا دریغ نمی کنند/ اساتید دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت جدی و تحولی در طرح ملی اندیشه تمدن‌ساز مشارکت داشته اند


دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم، گفت: مبحث اندیشه تمدن‌ساز، معرفت ما را نسبت به وجوه اندیشه‌ای و نظام‌مندی در اندیشه مقام معظم رهبری بسیار بالاتر برد. بدون شک کسانی که در طرح مباحثاتی اندیشه تمدن‌ساز شرکت داشته و مباحث مقام معظم رهبری را در سه دهه رهبری دنبال می‌کنند، مشاهده کرده‌اند که این مباحث قوام بسیار کاملی دارد.


وی با بیان اینکه در منظومه بیانات رهبر معظم انقلاب به صورت کامل می توان اندیشه های مقام معظم رهبری را دنبال کرد، اظهار کرد: در هر بخش این کتاب، رفتار ایشان نسبت به رهبری این انقلاب، نظام و موضوعات دیگر در شرایط مختلف تاریخی قابل مشاهده است و می‌توان فهمید که چگونه جوهره فکری ایشان شکل گرفته است، همان‌طور که اندیشه‌های امام خمینی(ره) را می‌توان در کتاب «ولایت فقیه» دنبال کرد و این نکته بسیار مهم است.


دکتر طهرانچی ادامه داد: قوام اندیشه و بنیان‌های شکل گیری اندیشه‌های مقام معظم رهبری و رفتارهایی که در فضاهای بسیار خاص داشته‌اند، در این کتاب قابل مشاهده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه تمام کسانی که مقام معظم رهبری را می‌شناسند، ایشان را به‌عنوان یک روشنفکر اسلامی می‌شناسند، افزود: مقام معظم رهبری در جایی دیگر از این کتاب به تعریف ایمان و شیعه بدون تعهد می پردازند و می‌فرمایند اگر فقط ایمان و باور ذهنی کافی بود، عمروعاص باید شیعه اول عالم باشد و سپس ‌فرمایند که آیا ما به تعهدهای شیعه بودن پایبندیم؟


دکتر طهرانچی با بیان اینکه اساساً نگاه تمدن‌سازی یک بحث بسیار جدی است، گفت: مقام معظم رهبری بحث تمدن نوین اسلامی را در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به‌صراحت طرح می‌کنند که نشان از اهمیت بالای مسئله دارد.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: درست است که این کتاب ماحصل مباحثی است که قبل از انقلاب اسلامی در مشهد شکل گرفته، اما شاکله رهبرشناسی ما را شکل می دهد.


دکتر طهرانچی ضمن قدردانی از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری برای برگزاری اولین دوره طرح ملی اندیشه تمدن‌ساز، گفت: حجت‌الاسلام والمسلمین شریفانی یک نگاه اندیشه‌ای دارد و درواقع نگاه اندیشه‌ای برای تحول، رکن اول است که بسیار حائز اهمیت است. برگزاری این طرح نشان داد اساتید از گفت‌وگو و فضاهای معرفت‌افزا به هیچ‌عنوان دریغ نخواهند کرد. در واقع اساتید، خود را همواره در سیر تحول و صیروریت می بینند. برگزاری این دوره، ایده بسیار خوبی بود که با حداکثر استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی صورت گرفت. امیدوارم این ایده همچنان گسترش یافته و به حوزه‌های دانشجویی نیز تسری یابد و با نگاه تمدن سازی توسعه پیدا کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تدوین سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بنا به بیانات مقام معظم رهبری و با تأکیداتی که ایشان نسبت به تحول و لزوم تحول داشتند، سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی آماده شد.


وی با بیان اینکه مطالبه اصلی در بیانات دو سال اخیر مقام معظم رهبری در ۱۴ خرداد، مطالبه تحول بوده است، گفت: یکی از حوزه‌های تحول، تحول در آموزش است و دانشگاه آزاد اسلامی نیز در پاسخ به این مطالبه سند تحول و تعالی دانشگاه را مبتنی بر سند دانشگاه اسلامی که مورد تأیید مقام معظم رهبری است، تدوین کرد.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سند دانشگاه اسلامی، "تربیت"، "تولید، انتقال و انتشار علم و فناوری" و "مدیریت کارآمد و اثربخش" را به عنوان مأموریت های دانشگاه مطرح کرده است، اظهار کرد: سند دانشگاه اسلامی و مأموریت های آن مبنای اصلی تدوین سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی است.


رکن رکین دانشگاه، استاد است


دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری می فرمایند محور تحول در دانشگاه، استاد است و نقش استاد نقشی ویژه است، بنابراین این موضوع بسیار حائز اهمیت است که در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی نیز به آن پرداخته شده است. مقام معظم رهبری در جای دیگری محوریت در دانشگاه آزاد اسلامی را به انتخاب اساتید قوی و مؤمن می‌دهند که با ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی را به سطح بهترین دانشگاه‌های جهان برسانند. پس روشن است که رکن اصلی دانشگاه، استاد است. اگر به رکن رکین دانشگاه که استاد است، توجه نکنیم، صحبت از تحول و تعالی بی‌معناست.


وی افزود: اساتید و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی باید به فراخور مسئولیت و حضور در دانشگاه، سند تحول و تعالی دانشگاه را مطالعه کنند، چرا که برنامه این دانشگاه در ۵ سال آینده مبتنی بر این سند است.


در سند تحول و تعالی دانشگاه، مأموریت دانشگاه با ویژگی گسترش شهرپایه عنوان شده است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی یک بیانیه مأموریت دارد که در آن توصیه شده «دانشگاه آزاد اسلامی شبکه علمی، تربیتی و فرهنگی یکپارچه دارای توزیع جغرافیایی گسترده منطقه ای و شهرپایه همراه با کارکردهای اجتماعی، اقتصادی و فناوری است که به‌واسطه اقبال مردم و حضور فعال و هوشمندانه شعب آن در پهنه‌های جغرافیایی و اجتماعی سرزمینی و فراسرزمینی، فرصت های برابر در رشته های متنوع تحصیلی برای اقشار مختلف اجتماعی فراهم می‌کند». در واقع در این سند، مأموریت دانشگاه با ویژگی گسترش شهرپایه عنوان شده که بسیار مهم است.


دکتر طهرانچی اظهار کرد: در بیانیه «مأموریت» سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین تأکید شده که «این دانشگاه با انسجام بخشی به شبکه منابع انسانی فرهیخته خود شامل دانش‌آموختگان و استادان، در قالب جامعه دانشگاهی تحول‌آفرین به ایجاد و تربیت قوه عاقله و نهادینه سازی جریان یادگیری در کشور قدرت می‌بخشد». این مسئله اهمیت نقش استاد در این دانشگاه را به خوبی نشان می‌دهد.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی به بخش‌هایی از بیانیه «چشم‌انداز» سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: در این بیانیه آمده است «دانشگاه آزاد اسلامی در افق برنامه واحد نظام فرهنگی، آموزشی و پژوهشی پویا، کارآمد و چابک و برخوردار از اساتید شایسته، متعهد و سرآمد در زمینه‌های علمی، آموزشی و فناوری است.»، این نکته نیز بسیار قابل تأمل است. همچنین در بیانیه «ارزش‌های» سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی آمده است: «دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق مأموریت ها، چشم‌اندازها و آرمان های خود همواره متعهد به اصولی ازجمله نگاه توحیدی به جریان اکتشاف رمز و راز خلقت الهی در آفاق و انفاس و پایبندی به اصول، مبانی و اخلاق اسلامی و حاکمیت گفتمان انقلاب اسلامی و... خواهد بود.» در واقع منظور از این دو بند بسیار مهم، نقش جدی اساتید است.


وی افزود: در بیانیه ارزش‌های سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی به یک بند دیگر اشاره شده که تعهد به یادگیری دانشجو و حفاظت از شأن، منزلت و کرامت انسانی و اصول آزادگی و آزاداندیشی استاد و دانشجو است که این بند تأکید دارد که نقش استاد باید در دانشگاه قوام پیدا کند تا به بدنه دانشگاه سرایت کند.


دکتر طهرانچی با بیان اینکه در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، یک رویکرد تحول‌آفرین پنج‌گانه وجود دارد، گفت: در رویکرد فرهنگی، اقطاب اثرگذار مطرح می‌شود که در آن به نقش جدی استاد در دانشگاه تأکید ویژه دارد. همچنین در محورهای راهبردی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی که شامل «دانشگاه کارآمد پایدار»، «دانشگاه سرآمد و پاسخگو» و «دانشگاه پرورش‌گر قوه عاقله و توسعه‌دهنده فضای انقلابی» است نیز به نقش جدی استاد توجه ویژه شده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی ۱۰ بسته کاری وجود دارد که دو بسته «ارتقای کیفیت و کارآمدی دوره های تحصیلی» و «ارتقای تربیت اخلاقی، معنوی و هویتی» تأکید جدی به نقش مهم اساتید در دانشگاه دارد. دانشگاه آزاد اسلامی به نقش مهم اساتید کاملاً آگاه است و استاد در دانشگاه یک هویت است که در قالب کارمندی شکل نمی‌گیرد.


اساتید باید دائماً در حرکت و صیروریت باشند


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: اساتید باید دائماً در حرکت باشند؛ همانطور که هر انسانی اگر دو روز از زندگی‌اش مساوی باشد، مغبون است. استاد چون با جریان تحول، جریان دانشجویی و جریان فرهنگ درگیر است، باید دائماً فعال بوده و مسیر تحول و تعالی را طی کند.


وی در پایان با تشکر از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی که به‌صورت جدی و تحولی در دوره طرح ملی اندیشه تمدن‌ساز شرکت کردند، گفت: این مسئله بسیار حائز اهمیت است و جای شکر دارد. امیدوارم که در آینده نسبت به برگزاری چنین دوره‌هایی، افزاینده عمل کنیم.


حجت الاسلام والمسلمین رستمی: برگزاری دوره‌های اندیشه تمدن ساز در دانشگاه آزاد اسلامی ارزشمند و پر برکت است/ اقدامی که دانشگاه آزاد اسلامی با آغاز دوره‌های اندیشه تمدن ساز انجام داده، شایسته تقدیر است


حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها همچنین در این مراسم با تقدیر از برگزاری طرح اندیشه تمدن ساز در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این کار دانشگاه آزاد اسلامی یک کار ارزشمند و پر برکت است. برگزاری همچنین دوره‌هایی به غنای معرفتی و به‌روزرسانی حوزه های اندیشه ای اساتید کمک می کند.


وی افزود: امکان توجه و ارتقا در این طرح وجود دارد، ولی کاری که دانشگاه آزاد اسلامی با آغاز این طرح انجام داده، شایسته تقدیر است. اگر حمایت‌ها و اقدامات تحولی و معرفتی دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه وجود نداشت، تحقق این امور آسان نیست.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها درباره رسالت دانشگاه در امر تمدن سازی گفت: اگر دوره های مختلف تاریخی را نگاه کنید در می‌یابید که تاریخ، تاریخ جنگ‌ها و نزاع‌هاست و همواره جریان‌های نزاع مورد توجه قرار گرفته است. این تاریخ نزاع ‌ها تا امروز وجود داشته است، ریشه درگیری نیز به غلبه برمی‌گردد و این غلبه در باورها و سبک زندگی است.


حجت الاسلام والمسلمین رستمی گفت: شاید امروز بگویند با قواعد بین المللی نزاع‌ها کم شده، اما همان‌طور که مشاهده می‌شود این قواعد آنقدرها نتوانسته‌ این هدف را محقق کند. نزاع امروز کشته‌های زیاد ندارد، اما نزاع سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و تکنولوژیک بین ابرقدرت ها را به‌صورت واضح قابل مشاهده است.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اظهار کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی شعار انقلاب با نفی شرق و غرب و معرفی تمدن مطلوب آغاز شد.


وی خاطرنشان کرد: تمدن های مادی به دنبال پاسخ به نیازهای مادی هستند، اما تمدن اسلامی می‌خواهد ضمن پاسخ به نیازهای مادی، انسان را به اعتلای معنوی و سعادت حقیقی سوق دهد.


حجت الاسلام والمسلمین رستمی گفت: اگر بخواهیم تمدن غرب را بپذیریم، در آن به نقاطی خواهیم رسید که شرک در آن قطعی است. اگر مدعی تمدن هستیم باید دنبال مدل بومی خودمان باشیم، چرا که اگر تمدن غرب را بپذیریم باید به شرک برسیم. امکان ندارد که کسی هم شرک آلود باشد و هم موحد باشد، البته بدون تحقق نیازهای مادی تمدن سازی ممکن نیست، باید معیارهای دقیق تولید کنیم و آن را آزمایش و بعد آن را عرضه کنیم. باید همت‌ها عالی باشد دانشگاه‌ها باید در این زمینه همت مضاعف داشته باشند. در این مسیر اگر با خدا باشید خدا یاور شماست.


حجت الاسلام والمسلمین شریفانی: ۴ هزار استاد دانشگاه آزاد اسلامی در طرح اندیشه تمدن ساز حضور فعال داشتند


حجت الاسلام والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم با قدردانی از حمایت‌های مادی و معنوی دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در طرح اندیشه تمدن ساز در دانشگاه آزاد اسلامی ۴ هزار استاد حضور فعال داشتند که برای ما باعث افتخار است.


شریفانی با اشاره به ویژگی‌های برگزاری طرح اندیشه تمدن ساز در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اقبال اساتید یکی از ویژگی‌های مهم این طرح است که نشان از جذابیت آن دارد. همچنین قرآنی بودن ویژگی دیگر این طرح است که بسیار حائز اهمیت خواهد بود.


وی افزود: همچنین طرح اندیشه تمدن ساز یک فکر نظام گونه و تفکر منسجم به ما آموخته که در خور عنایت و توجه است. طرح اندیشه تمدن ساز نشان می‌دهد که اگر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ذائقه اساتید را شناسایی و مسیرهای مطالعاتی برای آن طراحی کند، می‌تواند طرح‌های مختلفی را پیش ببرد. این‌گونه اساتید استقبال می‌کنند و می‌توانیم موفق باشیم.


آقامیری: اندیشه تمدن ساز از دانشگاه آزاد اسلامی شروع شده است


پسید محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی نیز در مراسم اختتامیه طرح ملی اندیشه تمدن ساز، گفت: حضرت امام خمینی(ره) در زمینه تمدن، حرکت جدیدی را در جهان بنا گذاشت، ایشان در واقع عمل تمدن ساز داشت و آغازگر و شروع کننده تمدن اسلامی بود.


آقامیری با بیان اینکه اندیشه، تمدن ساز نیست بلکه عمل، تمدن ساز است، اظهار داشت: کار دانشگاه در این زمینه بسیار مهم است، تغییر شرایط باید از سطح دانشگاه شروع شود و خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی این مسیر را با برگزاری دوره‌های اندیشه تمدن ساز شروع کرده و انشاءالله در آینده گسترش پیدا خواهد کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی گفت: امیدواریم به زودی بتوانیم نتیجه این طرح را در دانشگاه ببینیم و دستورالعملی در این زمینه صادر شود تا جامعه از علم و فرهنگ دانشگاه بهره مند شوند.


حجت الاسلام جلیلی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی نیز در ادامه مراسم، اظهار کرد: ۳ هزار و ۵۰۰ عضو هیئت علمی در قالب ۹۰۰ گروه مباحثاتی در ۳۰ استان کشور در طرح اندیشه تمدن ساز مشارکت داشتند.


وی افزود: حدود ۴۵۰ مربی از استادان گروه معارف در این طرح حضور داشتند، استان‌های تهران، کهکیلویه، گلستان، مازندران، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، یزد، خوزستان، کرمانشاه، زنجان بیشترین مشارکت را در این طرح داشتند. در استان تهران نیز ۱۴۰ گروه مباحثاتی با مشارکت ۶۰۰ استاد و ۷۶ مربی در این طرح مشارکت داشتند.


در این مراسم، از کتاب دست نامه اندیشه تمدن ساز بخش توحید و ایمان رونمایی شد.


در انتهای مراسم نیز از اساتید برگزیده اولین دوره طرح ملی اندیشه تمدن‌ساز در دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر و قدردانی شد.


انتهای پیام/۴۱۲۷



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب