مشکلات حاشیهنشینی از کجا نشئت میگیرد؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از دولتآباد، حمید دهقانی در سلسله نشستهای تخصصی دانشگاه حل مسئله با موضوع «حاشیهنشینی در شهر اصفهان، علل و پیامدها» که به صورت برخط از سامانه جلسات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولتآباد برگزار شد، گفت: حاشیهنشینی در بسیاری از کشورهای دنیا یک مسئله مهم و جدی است و نخستین هستههای حاشیهنشینی با حضور صنایع بزرگی چون نساجی و ذوبآهن پیش از انقلاب شکل گرفت.
وی اضافه کرد: پیش از انقلاب اسلامی، اصلاحات ارضی عاملی برای بروز حاشیهنشینی قلمداد و افزایش جمعیت، واکسیناسیون عمومی و افزایش قیمت نفت در سال ۱۳۵۳ منجر به شکاف طبقاتی شد که این عوامل در مهاجرت به شهرها و تشدید حاشیهنشینی سهم بسزایی داشتند.
بیبشتر بخوانید:
برنامه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی برای حل معضل حاشیهنشینی شهرها
عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان افزود: پس از انقلاب اسلامی بهدلیل سیاستهای عدالتمحور اوضاع بهتر شد؛ اما پس از جنگ تحمیلی، حاشیهنشینیها به دلیل سیاستهایی که مناطق حاشیه در آن کمتر دیده شد، مجدداً شکل گرفت و با دقت در حوادث سالهای گذشته متوجه میشویم که عمده نارضایتیها و آشوبها در بخشهای حاشیهنشین رخ داده است.
دهقانی متذکر شد: مردم حاشیهنشین ریشه همه مشکلات را در شکاف طبقاتی و سرمایهداری میدانند، یعنی بخش کوچک سهم بیشتری میبرد و بخش بزرگ از جامعه سهم کمتری نصیبش میشود و این موجب احساس بیعدالتی در آنها شده و بسترساز شورش در حاشیه شهرها میشود.
وی بیان کرد: رابطه بین تراکم جمعیت با جرایم سنگین نشان میدهد که تراکم بالا جرائم بیشتری را به همراه دارد و اکثراً در مناطق حاشیهنشین بافتها فرسوده و منازل با متراژ پایین قرار دارند.
عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان با اشاره به سفرهای استانی رئیس جمهور اظهار کرد: دلیل سفر رئیس جمهور به مناطق و شهرهای مختلف بررسی مشکلات و ایجاد رفاه و پیشرفت مردم بوده تا کمتر شاهد مهاجرت افراد به شهرهای بزرگ باشیم.
دهقانی در ادامه به بیان نمونههای حاشیهنشینی و مشکلات و معضلات این محلههای حاشیهنشین پرداخت.
به گزارش آنا، سلسله نشست های تخصصی دانشگاه حل مسئله با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه شرق استان اصفهان و بسیج اساتید استان اصفهان برگزار میشود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/