مسکن ارزان و جذابیت شهرها از علل محتوایی حاشیهنشینی است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از دولتآباد، سعید شریفی در سلسله نشستهای تخصصی یک هفته با مسائل استان اصفهان با موضوع معضل حاشیهنشینی با نگاه مسائل اجتماعی که بهصورت برخط از سامانه جلسات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولتآباد برگزار شد، اظهار کرد: سال ۱۳۴۰ حاشیهنشینی در ایران شدت پیدا کرد. اصلاحات ارضی یکی از عوامل مهم بروز این مسئله بود. سهم کم روستائیان از این اصلاحات موجب گرایش آنها به سمت شهرهای بزرگ شد. حاشیهنشینی در اصفهان نیز بهدلیل صنایع بزرگ مانند ذوبآهن و فولاد شدت یافت.
وی عنوان کرد: حاشیهنشینی در شهرها دارای علل ساختاری و محتوایی است، در علل ساختاری کمبود و فقدان نسبت عرضه و تقاضای زمین به مسکن، فقدان توان تملک مسکن و تحولات اقلیمی را مشاهده میکنیم. جنگ نیز از علل ساختاری حاشیهنشینی شهرهاست و بسیاری از شهرهای اقماری اطراف اصفهان نتیجه جنگ است.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) افزود: گرایش به مسکن ارزانقیمت و جذابیت شهرها از علل محتوایی این موضوع است. اگر ساختارهای جامعه امروز را به سطوح طبقه ضعیف، متوسط ضعیف، متوسط متوسط، متوسط بالا و بالا طبقهبندی کنید، عمدتاً متوسط متوسطه و متوسط ضعیف در حاشیه شهرها و طبقه ضعیف در حاشیه حاشیهنشینی هستند. حاشیهنشینی منظور حاشیهنشینی است که در ادبیات بینالمللی بیخانمان گفته میشود.
شریفی بیان کرد: در اصفهان از اواسط دوره پهلوی حاشیهنشینی شدت پیدا کرد و جنگ تحمیلی موجب افزایش آن شد. مهاجرت اتباع کشورهای همسایه مانند افغانستان و خشکسالی مناطق شرق و شمال اصفهانی افزایشدهنده حاشیهنشینی هستند.
وی ادامه داد: متأسفانه اکثر مراکز اقتصادی که میتوانند به جذب پول کمک کنند، در مناطق بالای شهر ساخته میشوند. مدل توسعه شهری و محورهای توسعه اکنون بانکها و مراکز تجاری و پاساژها شدند و هرچه به نسبت از آنها دورتر شویم، حاشیهتر میشویم.
به گزارش آنا، نشستهای تخصصی علمی یک هفته با مسائل استان با همکاری بسیج اساتید استان اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولتآباد بهصورت روزانه در سامانه همایشها و کنفرانسهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد برگزار میشود.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/