دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر علوم در جلسه شورای عتف مطرح کرد؛

ضرورت بهره‌مندی از پتانسیل انجمن‌های علمی در معرفی پروژه‌های کلان ملی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه شورای عتف گفت: استفاده از پتانسیل انجمن‌های علمی به عنوان یک بدنه کارشناسی امری ضروری است.
کد خبر : 617993
زلفی گل



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، زلفی گل در جلسه شورای عتف که امروز ۹ آبان‌ماه با حضور اعضای کمیسیون دائمی این شورا در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، اظهار کرد: در این برهه از زمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری راهی ندارد جز آنکه بخشی از پتانسیل تحقیقاتی را در راستای نیازهای جامعه قرار دهد و این امر تبدیل به یک مطالبه عمومی شده است.


وی با بیان اینکه تحقیقات بنیادی دارای ارزش خاصی است و باید با قوت پیش رود، افزود: برج تولید علم در کشور همواره خودنمایی می‌کند ولی این امر در برج تولید فناوری و نوآوری نیز باید جلوه‌گر باشد؛ باید تلاش کنیم بحث فناوری و نوآوری نیز رشد کرده و جایگاه خود را بیابد.


وزیر علوم در ادامه با اشاره به اینکه سامانه جامع تحقیقات نیازمحور را آغاز کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: باید شرایطی ایجاد شود که نیازهای کشور احصاء شده و سعی کنیم برای تحقیقات کاربردی سیستمی طراحی کنیم تا به صورت سیستماتیک و نهادینه دنبال شود، لذا با بهره‌مندی از امتیازهای ترغیبی و تشویقی اساتید و دانشجویان را به سوی این مهم سوق دهیم.


زلفی‌گل با بیا اینکه استفاده از پتانسیل انجمن‌های علمی به عنوان یک بدنه کارشناسی امری ضروری است، بیان کرد: طی نامه‌ای به ۴۴۰ انجمن علمی کشور از آن‌ها درخواست شده که هر یک از انجمن‌ها به تعداد گرایش‌هایی که عضو آن انجمن هستند یک پروژه کلان ملی اعلام کنند.


وزیر علوم در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: باید علاوه بر چالش‌های اساسی کشور، هنر آن را داشته باشیم که از همه اقشار علمی کشور کمک گرفته و آن‌ها را به سمتی سوق دهیم که خود برای خود آرمان‌هایی را به تصویر بکشند.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز در این نشست، اظهار کرد: حیات دوم طرح‌های کلان ملی را در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری آغاز کرده‌ایم و طی ۶ ماهه گذشته، ۳ طرح به تصویب رسیده است. ۳۰ میلیارد تومان برای طرح‌های کلان ملی در نظر گرفته شده است و امیدواریم با توجه به ریل‌گذاری جدید در طرح‌های کلان ملی کمک شود تا این مبلغ تخصیص یابد.


گفتنی است در این نشست گزارشی از اولویت‌های پژوهشی علم و فناوری کشور در افق ۱۴۰۱ _ ۱۴۰۵ و همچنین پایش و ارزیابی علم، فناوری و نوآوری کشور ارائه شد.


انتهای پیام/۱۱۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب