تدابیر واحد تهران جنوب برای دانشجویان خارجی متعاقب حضوریشدن آموزش چیست؟
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ لاله قلیپور- دانشگاه واحد تهران جنوب یکی از واحدهای برتر دانشگاه آزاد اسلامی، ۳۶ سال قدمت دارد. این واحد دانشگاهی هماکنون دارای ۶۷ رشته مصوب دکتری و ۱۳۴ رشته مصوب کارشناسی ارشد، ۶۸ رشته مصوب کارشناسی و ۲۳ رشته مصوب کارشناسی ناپیوسته است.
دانشجویان این دانشگاه در ۱۵ دانشکده تحصیل میکنند و تعداد ۷۳ هزار و ۱۸۹ نفر فارغالتحصیل داشته که از این تعداد، ۲ هزار و ۳۳۷ نفر از دانشکده تحصیلات تکمیلی، ۸ هزار و ۸۰ نفر از دانشکده علوم انسانی، ۱۸ هزار و ۸۹ نفر از دانشکده تربیت معلّم، ۱۸ هزار و ۱۶۴ نفر از دانشکده مدیریت و حسابداری و ۲۶ هزار و ۵۲۸ نفر از دانشکده فنی و مهندسی فارغالتحصیل شدهاند.
این واحد دانشگاهی در حال حاضر ۱۶ مجله علمی دارد که ۷ عنوان از آنها به زبان انگلیسی و بقیه فارسی است از این مجلات یک مجله دارای ایندکس اسکوپوس و ۵ مجله علمی-پژوهشی وزارت علوم است. ۳ مجله از مجلات این واحد توسط انتشارات معتبر اشپرینگر ساینس+بیزینس مدیا در آلمان منتشر میشود.
در راستای فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و دانشجویی با وحید چگینی، رئیس این دانشگاه گفتوگویی انجام شد. بخش اول آن منتشر شد و مشروح بخش دوم را از نظر میگذرانید.
آنچه در ادامه در گفتوگوی ما با وحید چگینی میخوانید:
*دانشجویان عراقی واحد تهران جنوب علاقهمند به برگزاری غیرحضوری کلاسها درترم جاری هستند
*بیش از ۳ هزار نفر از دانشجویان عراقی دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستند
*اجباری شدن صحبت به زبان فارسی برای دانشجویان عراقی در آموزش مجازی مشکل است
*در حال تدارک خوابگاه برای دانشجویان عراقی هستیم
دانشجویان عراقی واحد تهران جنوب علاقهمند به برگزاری غیرحضوری کلاسها درترم جاری هستند
آنا: تدابیر واحد تهران جنوب برای دانشجویان خارجی متعاقب حضوری شدن کلاسها چیست؟
چگینی: با توجه به اینکه واحد تهران جنوب بیش از ۳۶ سال قدمت دارد و حائز رتبه چهارم در کل کشور در بین واحدهای دانشگاه آزاد محسوب میشود ازاینرو کشورهای منطقه این واحد را به دانشجویان خود برای ادامه تحصیل معرفی کنند. در حال حاضر مدرک فارغالتحصیلی ۲ واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی شامل واحد تهران جنوب و علوم و تحقیقات در استان تهران که مدرکشان با دانشگاههای خوب کشورهای منطقه قابلرقابت بوده، مورد تأیید و قبول وزارت علوم کشور عراق است.
بیشتر بخوانید:
بازدید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب از خبرگزاری آنا
پذیرش هزار و ۵۰۰ نو دانشجوی عراقی در واحد تهران جنوب
کشورهای منطقه این واحد را به دانشجویان خود برای ادامه تحصیل معرفی کنند
سیاستها در حوزه روابط بینالملل برای دانشجویان عراقی شامل همان قوانینی است که برای دانشجویان ایرانی وجود دارد و البته وضعیت برگزاری کلاسها با توجه به دستورالعمل ابلاغی ستاد ملی مبارزه با کرونا و بسته به سیاستهای اعلامی وزارت علوم، مشخص میشود.
دانشجویان عراقی واحد تهران جنوب علاقهمند به برگزاری غیرحضوری کلاسها درترم جاری هستند باید رایزنیهای لازم با معاونت بینالملل و دانشجویان خارجی دانشگاه آزاد اسلامی انجام شود و هر تصمیمی دراینباره اتخاذ شود در مورد حضور این دانشجویان، همان تصمیم را اجرا میکنیم.
بیش از ۳ هزار نفر از دانشجویان عراقی دانشجوی مقطع تحصیلات تکمیلی هستند
آنا: استقبال دانشجویان خارجی مقاطع تحصیلات تکمیلی از واحد تهران جنوب چگونه است؟
چگینی: بیش از ۳ هزار نفر از دانشجویان واحد تهران جنوب دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستند و تعداد کمی در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند و تعداد هزار و ۵۰۰ نو دانشجو نیز در این نیمسال به این تعداد افزوده میشود.
وضعیت برگزاری کلاسها با توجه به دستورالعمل ابلاغی ستاد ملی مبارزه با کرونا و بسته به سیاستهای اعلامی وزارت علوم، مشخص میشود
با توجه به اینکه دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی عراقی به مرحله دفاع از پایاننامه رسیدند، معاونت پژوهش و فناوری باید شرایطی فراهم کند که این قشر بتوانند در اسرع وقت پایاننامههای خود را انتخاب کنند و از آن دفاع کنند لذا یکی از تدابیر در حوزه پژوهشی آزاد کردن و ایجاد ظرفیت بیشتر برای اساتید است که طبق آن تسهیل روند استاد راهنما شدن پایاننامههای این دانشجویان مدنظر است.
اجباری شدن صحبت به زبان فارسی برای دانشجویان عراقی در آموزش مجازی بسیار مشکل است
آنا: مهمترین مشکل آموزشی دانشجویان عراقی چیست؟
چگینی: اجباری شدن آموزش زبان فارسی برای دانشجویان عراقی با توجه به اینکه دانشجو در کشور ما حضور ندارد و آموزش به شیوه مجازی انجام میشود، مشکلی لاینحل است و دانشجو نمیتواند مباحثی که استاد سر کلاس آموزش میدهد بدون کموکاست دریافت کند.
اگر این دانشجویان در کشور ما حضور داشتند شرایط بهتری فراهم میشد زیرا حضور در محیط در فراگیری زبان تأثیر دارد و دور بودن از محیط نقیصهای را ایجاد میکند که امیدواریم با برطرف شدن معضل کرونا، شرایط مطلوب در آموزش زبان فارسی برای این دانشجویان فراهم شود.
در حال تدارک خوابگاه برای دانشجویان عراقی هستیم
آنا: آیا امکانات خوابگاهی برای دانشجویان عراقی در واحد تهران جنوب وجود دارد؟
چگینی: اگر آموزش حضوری بود، این تعداد دانشجوی بینالملل از ادامه تحصیل در کشور دیگری استقبال نمیکردند و در صورت حضوری شدن آموزش باید برای ادامه تحصیل این تعداد چاره اندیشی شود.
البته با توجه به بحث حضوری شدن آموزش عالی در حال رایزنی با معاونت بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی برای تدارک برای تهیه خوابگاه دانشجویان عراقی هستیم زیرا در تهران خوابگاهی برای این دانشجویان در نظر گرفته نشده البته باید از حضورشان در کشور مطمئن شویم.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/