دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آبان 1400 - 13:54
نعمتی:

نتیجه تحقیق معیار سنجش ارتقای رتبه اعضای هیئت علمی قرار گیرد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان گفت: هنوز نحوه ارتقای مرتبه اعضای هیئت علمی در کشور با تعداد مقالات سنجیده می‌شود در صورتی که بهتر است نتیجه و برآیند تحقیق علمی یعنی محصول یا خدمت ارائه‌شده سنجیده ‌شود.
کد خبر : 617656
برگزاری رویداد استارت‌آپ گیاهان و داروهای گیاهی چالش‌ها و فرصت‌ها که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دامغان، نعمت‌الله نعمتی در رویداد استارت‌آپ گیاهان و داروهای گیاهی؛ چالش‌ها و فرصت‌ها که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان برگزار شد با بیان نحوه شکل‌گیری مرکز تحقیقات تولید و فناوری داروهای گیاهی این دانشگاه اظهار کرد: این مرکز زمستان ۱۳۹۸ با حضور رئیس وقت مجلس شورای اسلامی و دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با هدف توسعه دانش و تولید علم، افزایش توانمندی‌های تحقیقاتی، تربیت و توانمندسازی نیروهای محقق و تبدیل علم به ثروت به بهره‌برداری رسید و تاکنون چهار محصول در این مرکز تحقیقات توسط استادان و دانشجویان به جامعه ارائه شده است.




بیشتر بخوانید:


مرکز تحقیقات تولید و فناوری داروهای گیاهی دانشگاه آزاد افتتاح شد


5 نوع دارو در دانشگاه آزاد اسلامی دامغان تولید می‌شود




وی ابراز امیدواری کرد با افزایش سطح کمی و کیفی محصولات مرکز تحقیقات تولید و فناوری داروهای گیاهی و توسعه فعالیت علمی مانند رویدادهای استارت‌آپی که در حال برگزاری است، شاهد بارورسازی ایده‌ها و طرح‌ها در راستای شعار سال در تولید، پشتیبانی و رفع موانع تولید باشیم.


نتیجه تحقیق معیار سنجش ارتقای رتبه اعضای هیئت علمی قرار گیرد


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان تأکید کرد: زمینه‌های علمی خوبی در راستای محورهای استارت‌آپ در این دانشگاه وجود دارد؛ ازجمله دانشکده داروسازی، دانشکده علوم پایه و زیست‌شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشکده حقوق و دانشکده فنی و مهندسی که می‌توانند زمینه انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و علمی گروهی و آغاز کسب و کار با بهره‌گیری از دانش رشته‌های مختلف را مهیا کنند.


عضو هیئت علمی واحد دامغان یادآور شد: اساساً از اهداف برگزاری این رویدادهای استارت‌آپی، هماهنگی، اشتراک‌گذاری ایده‌ها و استفاده از تخصص‌های مختلف و به نتیجه رساندن یک ایده به محصول است که می‌تواند با استقبال صنعت جای حلقه مفقوده ارتباط با صنعت را پرکند.


نعمتی با انتقاد از برنامه‌ریزی کُند نظام آموزشی کشور در مسیر تحول آموزشی دانشگاه‌ها بیان کرد: در دانشگاه‌ها نیازمند تحول هستیم، دیگر به شکل ۲۰ سال قبل نمی‌توان دانشگاه‌ها را اداره کرد؛ در دنیای کنونی شاهد سرعت بالای تغییر در گسترش علوم، سبک زندگی، اقتصاد و رفتار جوامع هستیم و بعضاً حرکت‌هایی در مسیر تغییر و پیشرفت صورت می‌گیرد؛ ولی در حد حرکت باقی می‌ماند و تحول‌آفرین نیستند.


وی اضافه کرد: متأسفانه هنوز نحوه ارتقای مرتبه اعضای هیئت علمی در کشور با تعداد مقالات سنجیده می‌شود، در صورتی که بهتر است نتیجه و برآیند تحقیق علمی یعنی محصول یا خدمت ارائه شده سنجیده ‌شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان با اشاره به شکل‌گیری دانشکده‌های کارآفرینی و مهارت متذکر شد: یکی از حرکت‌های بسیار خوب در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل دانشکده‌های کارآفرینی و مهارت در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است که نیازمند توسعه و توجه مسئولان واحدهای دانشگاهی به اهداف این طرح است؛ تحول باید از کلاس‌ها آغاز شود، دیگر ارائه مطالب در یک کلاس به شیوه سنتی منسوخ شده است و دانشجویان باید در کارخانجات، کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها، صنایع، زمین‌های کشاورزی و ... علوم همراه با مهارت را فرا بگیرند.


نتیجه تحقیق معیار سنجش ارتقای رتبه اعضای هیئت علمی قرار گیرد


ارزش کل مصرف داخل و صادرات گیاهان دارویی ۹۵۰ میلیون دلار است


رئیس مرکز تحقیقات تولید و فناوری داروهای گیاهی واحد دامغان نیز عنوان کرد: در دنیا تجارت گیاهان دارویی از رشد بسیار مطلوبی برخوردار است به‌طوری‌که میزان تجارت جهانی گیاهان دارویی چیزی حدود ۱۵۰ میلیارد دلار بوده و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ میزان تجارت جهانی گیاهان دارویی بالغ بر ۵ هزار میلیارد دلار برسد.


شهرام رضوان ادامه داد: یکی از مباحث مهم و حیاتی در تجارت گیاهان دارویی، بحث فرآوری گیاهان دارویی است، فرآوری در گیاهان دارویی گستره وسیعی را از خشک‌کردن، بسته‌بندی تا تولید دارو شامل می‌شود. در این حوزه کشور ما جای کار بسیار زیادی وجود دارد و مسیرهای طی نشده زیادی در این بخش داریم و هنوز فاصله زیادی با ظرفیت واقعی در کشور وجود دارد.


وی تأکید کرد: آمار سطح زیر کشت گیاهان دارویی در سال ۱۳۹۹ حدود ۲۲۸ هزار هکتار بوده که از این مقدار ۱۲۰ هزار هکتار زعفران، ۲۷ هزار هکتار گل محمدی و ۸۱ هزار هکتار سهم سایر گیاهان دارویی است. از این سطح زیر کشت حدود ۲۵۰ هزار تن گیاهان دارویی برداشت کردیم و حدود ۵۷۰ میلیون دلار صادرات گیاهان دارویی داشتیم و با توجه به مصرف بخشی از گیاهان دارویی این عدد به ۹۵۰ میلیون دلار می‌رسد به‌عبارتی ارزش کل مصرف داخل و صادرات گیاهان دارویی ۹۵۰ میلیون دلار است.


نتیجه تحقیق معیار سنجش ارتقای رتبه اعضای هیئت علمی قرار گیرد


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد دامغان تأکید کرد: برآوردها نشان می‌دهد یک فرآوری اولیه که شامل خشک‌کردن و بسته‌بندی است، این ارزش را به ۱.۷ میلیارد دلار و در یک مرحله دیگر یعنی فرآوری ثانویه و تولید مواد اولیه مورد نیاز صنایع مانند اسانس، عصاره و سایر فرآورده‌ها قابل استفاده در داروسازی، صنایع آرایشی و بهداشتی این ارزش افزوده را به ۵.۳ میلیارد دلار خواهد رساند.


مدیر برگزاری رویداد استارت‌آپ گیاهان و داروهای گیاهی؛ چالش‌ها و فرصت‌ها توضیح داد: تولید محصول نهایی که شامل دارو، مواد آرایشی و بهداشتی و طعم‌دهنده‌هاست، این ارزش افزوده را به ۱۶.۴ میلیارد دلار می‌رساند به‌عبارتی تولید محصول نهایی منجر به ارزش افزوده ۱۶.۵ برابری می‌شود.


سهم ایران از تجارت ۸ میلیارد دلاری زعفران فقط ۳۸۰ میلیون دلار است


رضوان بیان کرد: ۹۲ درصد زعفران تولیدی دنیا در ایران است و سهم ما از این تجارت ۸ میلیارد دلاری، فقط ۳۸۰ میلیون دلار است و یا در تولید گل محمدی با سطح زیر کشت ۲۷ هزار هکتاری و تولید ۳۲ هزار تن حدود ۷۱ درصد گل تولیدی در دنیا برای ایران است، این در حالی است که ارزش تجاری بازار گل محمدی ۲.۳ میلیارد دلار است که سهم ایران کمتر از یک درصد بوده و شامل فروش گلاب غنچه و مقدار بسیار کمی اسانس است. قیمت اسانس گل محمدی در دنیا چیزی حدود ۸ هزار تا ۲۲ هزار دلار بوده که کمترین قیمت اسانس برای کشور ماست.


وی یادآور شد: تمام این آمارها بیانگر یک فاصله از وضعیت موجود تا وضعیت مطلوب در صنعت گیاهان دارویی است؛ البته آینده بسیار روشن و امیدواری بسیاری وجود دارد، امیدوارم که با کمک دانشگاه و صنعت و ارتباط تنگاتنگ و جدی این دو بخش بتوانیم اختلاف وضعیت موجود و مطلوب را کاهش دهیم و رشد و شکوفایی بیشتری را در صنعت گیاهان دارویی شاهد باشیم. با توجه به وضعیت خشکسالی در کشور صنعت گیاهان دارویی از یک دورنمای بسیار روشنی برخوردار بوده و به‌نظر می‌رسد برگزاری چنین رویدادهایی مانند استارت‌آپ‌ها در رشد و شکوفایی هرچه بیشتر صنعت گیاهان دارویی و ارتباط دانشگاه با صنعت می‌تواند کمک شایانی کند.


به گزارش آنا، در رویداد استارت‌آپ گیاهان و داروهای گیاهی؛ چالش‌ها و فرصت‌ها، ۱۰۰ طرح و ایده ارسال شد که از بین این تعداد حدود ۲۰ طرح پس از داوری اولیه به مرحله نهایی رسید که از این تعداد سه ایده به‌عنوان طرح نهایی برتر انتخاب شدند.


به گزارش آنا، به همت مرکز تحقیقات تولید و فناوری داروهای گیاهی واحد دامغان، رویداد استارت‌آپ گیاهان و داروهای گیاهی؛ چالش‌ها و فرصت‌ها در محورهای گیاهان دارویی، مدیریت تولید، فرآوری، بسته‌بندی و صادرات، گیاهان و داروهای گیاهی در طب مکمل، مواد مؤثره در گیاهان دارویی، پرورش زنبور عسل و گیاهان دارویی، داروهای گیاهی تداخل و عوارض، مواد آرایشی و بهداشتی حاصل از گیاهان دارویی برگزار شد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/4062/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب