دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1400 - 00:05
سرگزی در گفت‌وگوی مشروح با آنا:

سفرهای استانی رئیس‌جمهور با برنامه‌ریزی دقیق انجام شود/ مسئولان دولت قبل به سفرهای استانی اعتقاد نداشتند

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: مسئولان دولت گذشته با این تفکر که سفر استانی نمی‌تواند مشکلات را برطرف کند، بین مردم حضور پیدا نمی‌کردند و در نتیجه بسیاری از معضلات مردم حل نمی‌شد.
کد خبر : 617510
محمد سرگزی



گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی چهارشنبه (۵ آبان‌ماه) پس از بروز اختلالات در سیستم سوخت‌رسانی کشور ضمن بازدید سرزده از وزارت نفت و جایگاه سوخت میدان فردوسی تهران، با مردم و مسئولان مربوطه گفت‌وگو و دستورات لازم را برای حل هرچه سریع‌تر این مشکل صادر کرد.


وی همچنین روز جمعه (۷ آبان‌ماه) با سفر به استان خوزستان از منطقه زلزله‌زده اندیکا بازدید کرد و در فضایی صمیمانه پای سخنان و درد دل‌های مردم این منطقه نشست و از نزدیک در جریان خسارات وارده به آنان و نیازهایشان قرار گرفت.


رئیس‌جمهور در جمع مردم روستای زلزله‌زده سرشط تصریح کرد: «با اینکه گزارش‌ها را در این خصوص داشتم و از مسئولان استانی پیگیری می‌کردم اما شب‌ها از نگرانی وضعیت مردم اینجا خواب راحت نداشتم.»


در روزهای اخیر برخی از تحلیلگران سیاسی و کاربران فضای مجازی با مقایسه این رویکرد دولت سیزدهم و حجت‌الاسلام رئیسی با دولت قبل و رئیس‌جمهور سابق، انتقاداتی را نسبت به دولت قبل وارد می‌کنند. حسن روحانی در دوره ۸ ساله ریاست‌جمهوری‌اش در مواردی محدود به استان‌ها سفر کرد و در اکثر این سفرها نیز ارتباط نزدیک و گفت‌وگوی بی‌واسطه با مردم نداشت.


قطعاً عملکرد ضعیف روحانی و دولتش در مواقع بحرانی مانند زلزله کرمانشاه یا سیل استان‌های گلستان و مازندران، تا سال‌های سال از یاد مردم نخواهد رفت. وی در نوروز سال ۱۳۹۸ و هم‌زمان با سیل در استان‌های گلستان و مازندران، برای بهره‌برداری بیشتر از تعطیلات نوروز به قشم سفر کرد و در کوران این بحران تنها با یک تماس تلفنی جویای احوال مردم چند استان کشور شد.


وی در ماجرای گرانی بنزین در آبان‌ماه ۱۳۹۸ نیز نه‌تنها برای برطرف‌کردن مشکل مردم و همراهی با آن‌ها تلاشی نکرد، بلکه با بیان جمله «من خودم صبح جمعه فهمیدم» به‌طورکلی مسئولیت اقدامی که انجام داده را نپذیرفت و موجب عصبانیت و تعجب مردم شد.


بر همین اساس و با توجه به رویکرد تحولی حجت‌الاسلام رئیسی و دولت سیزدهم در مدیرت بحران و سفرهای استانی، گفت‌وگویی با محمد سرگزی، نماینده مردم زابل و زهک در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون عمران مجلس انجام داده‌ایم که در زیر می‌خوانید:


آنا: رئیس‌جمهور روز جمعه (۷ آبان‌ماه) به منطقه زلزله‌زده اندیکا در استان خوزستان سفر کرد و ضمن دیدار و گفت‌وگو با مردم محلی، در جریان روند رسیدگی به مشکلات این مناطق قرار گرفت؛ وی همچنین در روزهای اخیر پس از اختلالات در روند سوخت‌رسانی، از وزارت نفت و یکی از مراکز پمپ‌بنزین بازدید کرد، این درحالی است که در دولت قبل در شرایط مشابه، شاهد چنین اقداماتی از دولت‌مردان و رئیس‌جمهور سابق نبودیم. به نظر شما این رویکرد تحولی دولت جدید و اقدامات مقام اول اجرایی کشور چه ثمراتی دارد؟


سرگزی: فلسفه انقلاب اسلامی ایران، توجه ویژه به محرومین و از طرف دیگر خدمتگزار بودن مسئولان است. در برخی ادوار دولت، به چنین مسائلی پرداخته شده ولی غالباً حوزه ارتباط مستقیم با مردم، خدمتگزار خواندن دولت‌مردان و پیگیری عاجل مشکلات مردم در اولویت نبوده است.




بیشتر بخوانید:


لزوم تغییر برخی مدیران به جامانده از دولت‌های پیشین


برنامه‌محوری؛ لازمه بهره‌وری بیشتر از سفرهای استانی رئیس‌جمهور/ چرا عده‌ای به دنبال بی‌فایده نشان‌دادن حضور مسئولان در میان مردم هستند؟


رحمان‌دوست: ارتباط نزدیک رئیس‌جمهور با مردم در ۸ سال اخیر آسیب دیده است/ ابطحی: مسئولان دولت جدید وعده‌های غیرقابل تحقق ندهند




دولت سیزدهم کار خود را با رویکرد تحولی بسیار خوب و با نگاه احیای آرمان‌هایی که انقلاب اسلامی ایران براساس آن پایه گذاشته شده، آغاز کرده و شخص رئیس‌جمهور در رأس قوه مجریه به‌ صورت میدانی مسائل را پیگیری می‌کند که کار بسیار ارزشمندی است. قطعاً این اقدامات می‌تواند باعث امیدواری مردم نسبت به نظام و آینده کشور شود و نویدبخش آینده خوبی برای ایران اسلامی است.


این‌که رئیس‌جمهور کشور به‌ عنوان عالی‌ترین مقام قوه مجریه شخصاً در حوادث بحرانی مانند زلزله اندیکا یا اختلالات اخیر سیستم سوخت‌رسانی، در میدان حضور پیدا می‌کند، یعنی تمام اجزای مربوطه دولت باید در این موضوعات با اولویت ورود کنند و حل مشکلات مردم در این مسائل در اولویت کار قرار دارد.




سفرهای استانی رئیس‌جمهور با برنامه‌ریزی دقیق انجام شود/ مسئولان دولت قبل به سفرهای استانی اعتقاد نداشتند
بازدید سرزده رئیس‌جمهور از جایگاه سوخت میدان فردوسی تهران



در سفرها و بازدیدهای اخیر حجت‌الاسلام رئیسی، بسیاری از مسائل روی زمین مانده با حضور شخص رئیس‌جمهور برطرف شد؛ در دولت‌های گذشته حل برخی از این مشکلات بین وزارت‌خانه‌های مختلف ایجاد مشکل کرده بود ولی در دوره فعلی با دستورات رئیس‌جمهور به وزرا در بازدیدهای میدانی، بسیاری از این موارد حل شده است.


آنا: به عقیده شما سفرهای استانی به‌ تنهایی می‌تواند اوضاع کشور را بهبود دهد یا باید با اقدامات دیگری همراه شود؟


سفرهای استانی به‌تنهایی اوضاع را بهبود نمی‌دهد


سرگزی: قطعاً سفرهای استانی به‌تنهایی نمی‌تواند تمام مشکلات را حل کند و کسی هم‌چنین عقیده‌ای ندارد و این سفرها باید با یک مقدمه و سپس با اقدامات پسینی همراه شود. قبل از سفر باید برنامه‌ریزی دقیق انجام شود و در جریان سفر مسائل توسط رئیس‌جمهور از نزدیک دیده شود. بعد از سفر نیز تصمیماتی اتخاذ می‌شود تا با توجه به ظرفیت‌هایی که قوه مجریه دارد، مشکلات کشور را برطرف کنند. مسئولان دولت گذشته با این تفکر که سفر استانی نمی‌تواند مشکلات را برطرف کند، بین مردم حضور پیدا نمی‌کردند و در نتیجه بسیاری از معضلات مردم حل نمی‌شد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب