سرنوشت جنگنده سوخو روسی چه میشود؟/ تلاش تهران برای خرید تسلیحات نظامی از کرملین
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در جریان سفر اخیر خود به مسکو خواستار خرید تازهترین هواپیماهای روسی از جمله بالگردها و جنگندهها شده و به نقل از رسانههای خارجی، ایران فهرست بلندبالایی از تسلیحات روسی به مسکو ارائه کرده است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با اشاره به قراردادهای خرید هواپیماهای جنگنده، جت آموزشی و بالگردهای رزمی از روسیه گفته است: «این قراردادها پس از لغو تحریم تسلیحاتی ایران منعقد شده و در این سفر درباره اجرایی شدن آن مذاکره خواهیم کرد.»
در تاریخ ۲۷ مهر ۱۳۹۹، تحریمهای تسلیحاتی وضع شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران لغو شد؛ در نتیجه، بار دیگر فرصت لازم برای بازسازی ناوگان هوایی و پدافند هوایی کشور فراهم شده است.
بیشتر بخوانید:
پیام رزمایشهای نظامی اخیر ایران چیست؟
به باور کارشناسان نظامی، در حال حاضر مجموعه صنعتی نظامی ایران قادر نیست همه نیازهای نیروی هوایی کشور را تأمین کند؛ میخائیل بارابانوف، کارشناس مرکز تحلیل راهبردها و فناوریها در سال ۲۰۱۸ گفته بود صنعت هوایی ایران صرفاً با اورهال و تعمیر جنگندههای آمریکایی کهنه سرپا مانده است و مجبورند به دنبال بودجه برای تعمیر هواپیماهای قدیمی باشند.
بنابر اطلاعات منتشر شده، محور مذاکرات مقامهای دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران و روسیه خرید جنگندههای همهمنظوره سوخو-۳۵ اِس و نمونه آموزشی رزمی آن یعنی سوخو-۳۰ اِساِم، هواپیماهای آموزشی پیشرفته یاک ۱۳۰، هلیکوپترهای تهاجمی میل ۲۸ اِن ای بوده است.
جنگندههای سوخو-۳۰ و سوخو-۳۵ اِس اِم، هلیکوپترهای تهاجمی کاموف-۵۲ و میل می-۲۸ اِن ای و سامانه اِس ۴۰۰ میتواند از جمله خریدهای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران باشد.
«آندری فرولوف» کارشناس نظامی در مقالهای در روزنامه روسی «ایزوستیا»، چشمانداز مذاکرات ایران و روسیه در زمینه خرید تسلیحات روسی از سوی ایران را مطرح کرده است و در بخشی از مقاله خود اینطور نوشته است: «نیروهای مسلح ایران در وهله نخست نیازی فوری به نوسازی و احیای تجهیزات نظامی موجود خود دارند. ایران در معرض تهدیدات زیادی قرار دارد. از خطر حمله هوایی اسرائیل و امریکا به تأسیسات هستهای و موشکی آن کشور مهمترین تهدید است. در نتیجه، تهران به جنگندههای مدرن، سامانه دفاع هوایی، ایستگاههای راداری و ابزارهای جنگ الکترونیک نیاز دارد. علیرغم تمام مشکلات مالیای که ایران با آن دستوپنجه نرم میکند، آن کشور احتمالاً یک یا دو سامانه موشکی ضد هوایی اِس -۴۰۰ را خواهد خرید».
بنابر گزارش منتشر شده پژوهشکده تحقیقات راهبردی (مجمع تشخیص مصلحت نظام)، با توجه به تهدیدات مطرح شده و تقویت تعادل دفاع و تهاجم در بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران نیازهای راهبردی به سلاحهای تهاجمی و تدافعی با برتری تسلیحات تهاجمی بیش از دهههای گذشته احساس میشود. نیازهای راهبردی تسلیحاتی ایران در شرایط کنونی را میتوان در سه بعد هوایی، زمینی-موشکی و دریایی خلاصه کرد.
البته ماجرای خرید تسلیحاتی ایران از روسیه، به سالهای گذشته بازمیگردد و بارها عهدشکنی به سبک روسیه اتفاق افتاده است؛ به گفته مقامات ایرانی، بهزودی فصل تازهای در همکاریهای نظامی ایران و روسیه آغاز خواهد شد اما کارشناسان معتقدند که کرملین در فروش تسلیحات نظامی به ایران محافظهکارانه عمل خواهد کرد و خود را تحتفشار آمریکا، اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیجفارس قرار نمیدهد.
باید منتظر ماند و دید که آیا دو طرف به توافق عملی برای خرید جنگندههای روسی دست خواهند یافت یا نه، و در صورت توافق، آیا این خرید شامل امکان مونتاژ این جنگندهها در ایران خواهد بود یا خیر.
البته به باور کارشناسان نظامی، عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای میتواند بستر خوبی برای تقویت نیروی هوایی و افزایش دیپلماسی نظامی ایران با روسیه و چین باشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/