دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا از سند همکاری ایران و ونزوئلا گزارش می‌دهد؛

تهران و کاراکاس؛ نزدیک‌تر از همیشه/ آیا ونزوئلا از تسلیحات ایرانی استفاده می‌کند؟

اظهارنظر نیکلاس مادورو مبنی بر اینکه ونزوئلا ممکن است از ایران «پهپاد» و «موشک بالستیک» بخرد، حساسیت آمریکایی‌ها را برانگیخته است.
کد خبر : 616670
مادرو



به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، سال‌هاست ونزوئلا قربانی تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و متحدانش است و به گفته «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا، این کشور با کارزاری ظالمانه‌ای مواجه است، حساب‌های مالی رصد می‌شوند، طلاها و از ذخایر قانونی بانک مرکزی ونزوئلا در لندن مصادره و میلیاردها دلار حساب‌های بانکی تجار و اتباع کاراکاس ضبط و معاملات بانکی از سوی آمریکا، اروپا و… مسدود می‌شود.


به باور کارشناسان، دو کشور ایران و ونزوئلا هر دو مورد تحریم‌های آمریکا و در بسیاری از مسائل بین‌الملل دارای دیدگاه‌های یکسان هستند و این امر مثبتی است که کشورهایی همچون ایران و ونزوئلا که در شرایط مشابهی در عرصه بین‌الملل قرار دارند؛ این دو کشور از نظر اقتصادی نیز دارای پتانسیل‌های خوبی هستند و به‌ نوعی می‌توانند نیازهای یکدیگر را نیز تا حدودی تأمین کنند، تصمیم به انعقاد چنین قراردادهایی به‌ عنوان یک نقشه راه بگیرند.


به نقل از رویترز، ایران تاکنون غذا، دارو و بنزین و تجهیزات تعمیر پالایشگاه‌های فرسوده PDVSA را به ونزوئلا ارسال کرده و در عین‌حال، کاراکاس پول این صادرات را به‌ صورت سوخت هواپیما، نفت خام سنگین و سایر کالاهایی که تولید می‌کند، پرداخت کرده است.


تهران و کاراکاس؛ نزدیک‌تر از همیشه/ آیا ونزوئلا از تسلیحات ایرانی استفاده می‌کند؟


در بحبوحه تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا، ایران پیش از این پنج فروند کشتی نفتکش با نام‌های «فورچون»، «فارست»، «فاکسون»، «پتونیا» و «کلاول» را که حامل سوخت بود، به ونزوئلا تحویل داد.


در همین راستا، در روزهای گذشته، وزیر خارجه ونزوئلا در سفری به ایران اعلام کرد که دو کشور قصد دارند به‌ زودی یک سند همکاری ۲۰ ساله امضا کنند؛ قرار است «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا به ایران سفر کند و در این سفر، سند همکاری میان دو کشور امضا شود.




بیشتر بخوانید:


اسناد راهبردی در بی‌اثر کردن تحریم‌های آمریکا مؤثر است




دوشنبه هفته گذشته، ‌حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران و فلیکس پلاسنسیا گونسالس، وزیر امور خارجه ونزوئلا با یکدیگر دیدار و درباره روابط دوجانبه و مهم‌ترین موضوعات منطقه‌ای و جهانی گفت‌وگو کردند.


تهران و کاراکاس در راه یک توافق بزرگ


امیرعبداللهیان در خصوص این دیدار تأکید کرد که گفتگوهای مهمی داشتیم و توافق کردیم نقشه راه برنامه‌های ۲۰ ساله تهران و کاراکاس را انجام دهیم.


رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین گفت که در ماه‌های آینده شاهد سفر آقای مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا به ایران خواهیم بود و در جریان آن سفر با حضور روسای جمهور دو کشور سند همکاری‌های ۲۰ ساله تهران و کاراکاس به امضای وزرای خارجه خواهد رسید. روابط دو کشور ایران و ونزوئلا مسیر رو به رشدی را طی می‌کند. حتی امروز در مرحله‌ای قرار داریم که کالاهای ایرانی در شهرهای مختلف ونزوئلا در دسترس مردم قرار دارد و این برای تجار و بازرگانان ایرانی فرصت خوبی است که در مسیر همکاری‌های بازرگانی بین دو کشور از این فرصت نیز استفاده لازم را به عمل بیاورند.


در همین راستا، احمد راستینه در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، با اشاره به سند همکاری ۲۰ ساله ایران-ونزوئلا اظهار کرد: «ایران با بسیاری از کشورهای جهان اهداف مشترک فراوانی دارد و دو کشور ایران و ونزوئلا دارای روابط راهبردی عمیقی هستند».


تهران و کاراکاس؛ نزدیک‌تر از همیشه/ آیا ونزوئلا از تسلیحات ایرانی استفاده می‌کند؟


وی ادامه داد: «ونزوئلا یکی از کشورهای اصلی تولیدکننده نفت است و ظرفیت‌های فراوانی برای حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران دارد. شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی می‌توانند بسیاری از نیازهای این کشور را حل کنند و در یک برنامه بلندمدت راهبردی، روابط اقتصادی، سیاسی و نظامی تهران- کاراکاس تقویت شود».


عضو شورای مرکزی فراکسیون انقلاب افزود: «در تعامل جدید ایران با دیگر کشورها، انتقال و جذب دانش فنی یک بعد اساسی تعامل‌هاست و شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی، این آمادگی را دارند که در پروژه‌های مشترک مرز دانش با کشورهای مختلف همکاری کنند».


همچنین حسین نوش‌آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا معتقد است که سند همکاری ۲۰ ساله ایران-ونزوئلا را باید برنامه‌ای سیاسی-راهبردی، اقتصادی و فرهنگی دانست که از نگاه دو طرف سویه‌های همه‌جانبه روابط را در افقی بلندمدت دنبال می‌کند و هم‌اکنون این سند در مرحله کارشناسی میان دولت‌های دو کشور قرار دارد.


احمد سبحانی سفیر سابق ایران در ونزوئلا در این‌باره تأکید کرد: «در تجارت بحث سود مهم است، اهمیت ندارد که کالا به کدام مقصد می‌رود هر نقطه‌ای از جهان که خریدار و سود باشد کالا به همان‌جا می‌رود، خوشبختانه تجارت بین ایران و ونزوئلا برای هر دو کشور سودمند بوده است، اکنون به خاطر تهدید و تحریم‌های امریکا کمتر کشوری در دنیا پیدا می‌شود که رسماً از ایران سوخت خریداری کند اما ونزوئلا کشوری تحریمی است و مشکلی در این زمینه نداشته و نفت ما به‌راحتی به این کشور صادر می‌شود».


استفاده از تسلیحات ساخت ایران در ونزوئلا


به باور کارشناسان، ونزوئلا در «حیاط خلوت» آمریکا واقع شده است و اظهارنظر نیکلاس مادورو مبنی بر اینکه ونزوئلا ممکن است از ایران «پهپاد» و «موشک بالستیک» بخرد، حساسیت آمریکایی‌ها را برانگیخته است.


تهران و کاراکاس؛ نزدیک‌تر از همیشه/ آیا ونزوئلا از تسلیحات ایرانی استفاده می‌کند؟


سیدمصطفی خوش‌چشم، متخصص مسائل بین‌الملل و سیاست‌خارجه در این خصوص معتقد است که در این مدت ایران با صادرات بنزین به ونزوئلا پول آن را پیش از ارسال محموله به‌صورت شمش طلا دریافت کرد و نه‌تنها توانست تحریم‌ها را دور بزند؛ بلکه حتی این هراس را ایجاد کرد که ونزوئلا با دریافت پهپاد و موشک از ایران در حیات خلوت آمریکا تبدیل به ایرانی دیگر برای آمریکا شود.


به گفته فرماندهان نظامی ایران، سیاست قطعی و اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال کشور دوست انقلابی و ضد استکباری ونزوئلا تقویت بیشتر خواهد بود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب