ساخت لامپ رشتهای که از گرمای خودش هم نور تولید میکند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از GizMag، در لامپهای رشتهای معمولی، افروزه تنگستنی موجب تولید نور مرئی و مادون قرمز و در نتیجه روشنائی میشود. این طول موجها هر دو به سمت اتاق تابیده میشوند و مادون قرمز بیشتر از نوری که تولید میکند، گرما تولید میکند. اما دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و دانشگاه پردو لامپهای رشتهای جدید دو مرحلهای را با از ساختاری به نام بلورهای فوتونیک پوشانده شدهاند.
این بلورها را میتوان با مواد و عناصر معمولی و با کمک فناوری لایهنشانی، درست کرد. در این صورت، نور مرئی اجازه عبور دارد اما نور مادون قرمز دوباره به سمت رشته ملتهب بازتابانده میشود که همین امر باعث گرم ماندن رشته و تابش نور مرئی بیشتر میشود و همه این اتفاقات بدون مصرف بیشتر برق انجام میشود.
این لامپ از بازدهی بالایی برای تولید نور برخوردار است و اگر بخواهیم آن را با لامپهای دیگر مقایسه کنیم، باید بگوییم که میزان نور مرئی خروجی لامپهای رشتهای معمولی حدود ۲ تا ۳ درصد است و در لامپهای فلوئورسنت این میزان به ۷ تا ۱۵ درصد و در لامپهای LED نیز این میزان حدود ۵ الی ۱۵ درصد میرسد. در حالی که این بازدهی در مورد لامپهای رشتهای جدید به حدود ۴۰ درصد میرسد که بازدهی بسیار بالایی به نظر میرسد.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/