دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آبان 1400 - 10:27
دانستنی‌های خانواده؛

چگونه کودک را خوب تربیت کنیم؟

بهتر است تربیت کردن فرزندان در خانواده با آگاهی کامل والدین صورت بگیرد تا بتوانند شخصیت کودک خود را به بهترین شیوه ممکن پرورش دهند.
کد خبر : 617078
کودک

به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، درک شخصیت و خلق‌وخوی کودک یکی از اصلی‌ترین شیوه‌های تربیتی مناسب کودکان است که سبب شناسایی بهتر استعدادها و تمایلات کودکان نیز می‌شود. روش‌های متفاوتی برای تربیت کودک وجود دارد که والدین می‌توانند با آگاهی از آن‌ها کودکان خود را تربیت کنند.


نحوه برخورد با کودکان


نحوه برخورد والدین با کودکان ارتباط مستقیمی با تربیت آنان دارد. برخوردهای تربیتی والدین شامل میزان عشق و محبت و محدودیت‌هایی برای فرزندانشان است به‌طوری‌که محبت والدین به فرزندان موجب ایجاد احساس آرامش کودکان و برقراری ارتباط بهتر کودک با والد می‌شود، هم‌چنین والدین با محدودیت‌هایی که برای فرزندان خود قائل می‌شوند می‌توانند عکس‌العمل غیر متعادل و تندی در مقابل رفتار کودک خود نشان ندهند و در مقابل او سلطه‌جویانه ظاهر شوند.


روش‌های تربیتی صحیح فرزندان در خانواده


محبت به کودک و وقت گذراندن با آن‌ها


والدینی که از روش قرار دادن محدودیت‌های زیاد برای تربیت کودکان استفاده می‌کنند باید قبول کنند که روش صحیحی را به کار نمی‌برند و مانند زمان‌های قدیم دیکتاتورانه با کودکان رفتار می‌کنند. هدف از تربیت کودکان، باید آموزش احترام گذاشتن متقابل به آن‌ها و آماده کردن آن‌ها برای پیروی از قوانین اجتماعی است و فرقی نمی‌کند که کدام شیوه تربیتی را بکار می‌برید.


محبت و محدودیت زیاد


محبت و محدودیت زیاد بهتر از محبت و محدودیت کم عمل می‌کند زیرا میزان محبت و محدودیت کم سبب ایجاد شخصیت پایین در کودکان می‌شود. برخی از والدین به دلیل اینکه کودکانشان برداشت منفی از گفته‌ها و کارهایشان نداشته باشند ترجیح می‌دهند هیچ کاری به کار فرزندش نداشته باشند که چنین تصوری کاملاً سطحی و به علت ساده کردن وظایف است و هیچ تأثیری در تربیت فرزند ندارد.





بیشتر بخوانید:


چگونه حس ارزشمندی را در کودک پرورش دهیم؟


بازی با کودکان چه فوایدی دارد؟ / نقش بازی در رشد کودک





اجبار در تربیت کودک نتیجه عکس دارد


هیچ‌گاه زور و اجبار غیرضروری را به فرزندان خود تحمیل نکنید و بیش‌ازاندازه آن‌ها را خسته نکنید تا مجبور شوند دست به مخالفت‌های شدید بزنند و بهتر است به‌جای متوسل شدن به زور با محبت فراوان با کودکتان برخورد کنید.


واکنش‌های غیرفعال در برخورد با کودک


زمانی با کودکان متعادل رفتار کنید که کودکان ملزم به انجام کاری هستند مانند رسیدن زمان خواب کودکان. واکنش غیرفعال (یعنی واکنش نشان ندادن در مقابل کارهای کودک) کاربرد دارد که کودک نوشیدنی را از دهان خود بیرون می‌ریزد در چنین مواقعی طوری وانمود کنید که کودک تصور کند شما فکر می‌کنید کار او کاملاً تصادفی بوده است.


والدین باید بدانند در این مواقع داد زدن سر کودک و یا تنبیه او اشتباه است زیرا کودک با انجام این واکنش‌ها کار خود را تکرار می‌کند. بر اساس موقعیت‌های مختلف شما ملزم به تغییر روش‌های تربیتی خود هستید و لازم است در موقعیت‌های مختلف، متعادل، منفعل و سلطه‌جو رفتار کنید.


گفتنی است کودکان امروز متفاوت‌تر از کودکان قدیم هستند و دوست ندارند پند و اندرز بشنوند پس لازم است با آنان با شیوه درستی رفتار کرد. ازاین‌رو والدین از هر روشی برای تربیت کودک استفاده می‌کنند باید بدانند رعایت برخی موارد ضروری است و حتماً باید به آن توجه شود.


احترام به شخصیت کودک


احترام به شخصیت کودک سبب می‌شود آن‌ها این احترام را ببینند و در مقابل به شما احترام بگذارند پس بهتر است همان‌گونه که دوست دارید با شما رفتار شود با کودکتان رفتار کنید.


به‌هیچ‌وجه کودک را تنبیه بدنی نکنید. قبل از تنبیه منظور خود را به کودکان بفهمانید زیرا گاهی اوقات والدین منظور خود را به‌درستی بیان نمی‌کنند و یا از کودکشان توقع فراوان دارند و در چنین مواردی کودک را تنبیه بدنی می‌کنند.


ریشه‌یابی رفتارهای کودکان


علت رفتار ناشایست کودکتان را بشناسید زیرا برخی کودکان اگر از واقعه یا حادثه‌ای متأثر شوند، در واکنش به آن دست به رفتارهای نادرست و غیرقابل‌توجیه می‌زنند.


در پایان گفتنی است نکات و شیوه‌های تربیتی متفاوتی برای برخورد با کودک وجود دارد لذا خانواده‌ها باید فارغ از شیوه‌های تربیتی که والدینشان برای تربیت آن‌ها به کار برده‌اند روش‌های تربیتی نوین و متناسب با شرایط و خصوصیات کودک را بشناسند و از آن‌ها بهره بگیرند.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب