دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست رابطان استانی مجمع ملی فعالان جمعیت مطرح شد؛

شیرین‌ترین سختی دنیا مادری است‌/ برطرف کردن موانع فرزندآوری، راهکار اصلی برون رفت از بحران جمعیت

در اولین نشست رابطان استانی مجمع ملی فعالان جمعیت، حجت الاسلام و المسلمین نظافت به ایراد سخنرانی با موضوع بررسی موانع فرزندآوری، شیوه‌های گفتمان سازی در زمینه فرزندآوری پرداخت.
کد خبر : 616773
1



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا در اولین نشست رابطان استانی مجمع ملی فعالان جمعیت، حجت الاسلام و المسلمین نظافت به ایراد سخنرانی با موضوع بررسی موانع فرزندآوری، شیوه‌های گفتمان سازی در زمینه فرزندآوری پرداخت.


حجت الاسلام نظافت در ابتدای سخنان خود، به روایتی از امام رضا علیه السلام استناد کرده و گفت: « در حدیث شریفی هست که امام رضا علیه السلام فرموده‌اند، خدا رحمت کند کسی را که امر ما را زنده کند، یعنی امر ما را یاد بگیرید و آن را به دیگران یاد دهد.»


حجت الاسلام نظافت گفت: « تکثیر نسل مهدوی و حسینی، نمونه ای از مصادیق بارز این روایت است و باید این موضوع مهم برای همگان تبیین شود.»


استاد حوزه‌های علمیه مشهد ادامه داد: «در مساله جمعیت آن‌چیزهایی که جامعه را تهدید می‌کند، بسیار پیچیده و هولناک است و یکی از راهبردهای فعالان عرصه‌ی جمعیت این است که آینده‌ی کم جمعیتی و پیری جمعیت را برای مردم تبیین کنند. البته در این راه به اندازه عقول و درک مردم گفتمان سازی شود.»


مدیر مدارس علمیه حضرت مهدی (عج) تبیین اثرات و مضرات تهدیدات نسل را ضروری دانست و افزود: «بارها رهبر معظم انقلاب مسئله تهدید نسل را عنوان کردند ولی مغفول مانده است‌. افراد و جریانهای انقلابی باید با نقشه الهی جلو بروند.»


ایشان در ادامه به برخی عواملی که باعث کاهش جمعیت کشور خواهد شد اشاره کرد و اظهار داشت: « تحصیل مطلق و مدرک ‌گرایی، تجمل گرایی و بالا رفتن سن ازدواج، راحت طلبی و تنبلی، مغفول ماندن شأن مادری، تحقیر خانواده‌های پر جمعیت و ارزش قرار دادن تولید ثروت توسط خانمها برخی از مهم‌ترین نگرش‌ها و عواملی است که موجب کاهش فرزندآوری خانواده های کشور و در نتیجه کاهش جمعیت کشور خواهد شد.»


این استاد برجسته حوزه عنوان کرد: «طبق آماری که در دسترس هست رابطه‌ مستقیمی بین طلاق و تحصیلات دانشگاهی وجود دارد و متاسفانه تحصیل به مثابه بُت برای خانواده و جوانان قرار گرفته است و این علم موجب تکبر و ارزش تلقی می‌شود. در اسلام طلب علم واجب است اما علم نافع، علمی که زندگی را بسازد نه زندگی را به نیستی و نابودی بکشاند. مسئله تربیت متاسفانه در تحصیلات جای نداشته و فقط آموزش محقق می‌شود.»


حجت الاسلام نظافت شاغل بودن بانوان به عنوان ارزش را مسئله‌ای دانست که به‌شدت موضوع جمعیت را تحت شعاع قرار داده و اظهار کرد: « هنر زن پول درآوردن نیست، مادر بودن و مادری کردن ارزش است، زیرا مادر تربیت نسل را انجام می‌دهد و این بسیار ارزشمند است. مادران شهدا نمونه واقعی این مسئله هستند که اگر این بزرگواران نبودند و فرزند تربیت نمی‌کردند سرنوشت اسلام و انقلاب معلوم نبود که به کجا ختم می‌شد. پس مادران جهادگران واقعی هستند، در دنیا سختی های زیادی وجود دارد ولی شیرین‌ترین سختی مادری است.»


مدیر مدارس علمیه حضرت مهدی (عج) در بخش دیگری از بیانات خود به مسئله مشکلات اقتصادی و ارتباط آن با مساله جمعیت پرداخت و گفت: «درست است که خیلی از افراد معضل کمبود جمعیت را به مسائل اقتصادی و اشتغال ربط می‌دهند، اما در اصل مسئله جمعیت، مشکل روانی و فرهنگی است و تا زمانی که این فرهنگ غلط تغییر کند زمان می‌برد تا اصلاح شود.»


استاد حوزه‌های علمیه مشهد در ادامه به روشهای گفتمان سازی در زمینه جمعیت اشاره کرده و گفت: «در زمینه گفتمان سازی برای جامعه و مردم در زمینه فرزندآوری بیشتر می توان از مناسبت‌ها و موضوعات دیگر نیز استفاده کرد. به این صورت که موضوع مورد گفتمان ما موضوعی غیر از موضوع جمعیت باشد ولی در ادامه بین آن موضوع و مسئله فرزندآوری پیوند برقرار کنیم.»


ایشان در ادامه به بیان برخی مثال‌ها پرداخت و گفت: « ترویج بحث نصرت و یاری ولی، بحث شادی و نشاط خانواده، رزق، توحید، تقویت معنویت، ثروت، توکل و... از برخی موضوعاتی که می توان بین آن و موضوع جمعیت پیوند برقرار کرد.»


انتهای پیام/۴۱۲۷



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب