نودانشجویان دوره کارشناسی ارشد باید برای ورود به دانشگاهها چه اقداماتی انجام دهند؟
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ نتایج نهایی کنکور ارشد ۱۴۰۰ ظهر روز گذشته بر روی سایت سازمان سنجش آموزش قرار گرفت. آمارها نشان میدهد که در این آزمون ۱۳۰ هزار و ۸۲۷ نفر در دانشگاههای زیر مجموعه وزارت علوم و ۱۱۰ هزار و ۱۵۲ نفر در دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفتهشدهاند و تعداد قبولی مشترک با دانشگاه آزاد اسلامی ۴۰ هزار و ۹۱۵ نفر است.
کارنامه نتایج نهایی آزمون حاوی رتبه متقاضی و آخرین رتبه پذیرفتهشده در هر یک کدرشتههای انتخابی سهشنبه چهارم آبان ماه در سایت سازمان سنجش منتشر میشود البته کارنامه کسانی که در دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب رشته کردهاند از طریق سامانه azmoon.org قابل مشاهده است.
حال با اعلام نتایج بسیاری از پذیرفتهشدگان میخواهند بدانند که چگونه میتوانند در دانشگاهها ثبتنام کنند؟ دانشجویان جدید برای اطلاع از نحوه ثبتنام باید سایت دانشگاهها را در سایت گوگل جستجو کنند پس از یافت آدرس درگاههای اینترنتی میتوانند با مراجعه به این سایتها از زمان و چگونگی ثبتنام و انتخاب واحد آگاهی یابند.
در این میان پذیرفتهشدگان دانشگاه آزاد اسلامی نیز میتوانند به سایت این دانشگاه مراجعه کنند. از آنجایی که دانشگاه آزاد اسلامی بسیاری از امور نظیر ثبتنام را برای همه دانشجویان در ۴۰۰ واحد دانشگاهی یکپارچه کرده است بنابراین پذیرفتهشدگان در این دانشگاه میتوانند با رعایت نکات در نظر گرفته شده از طریق سامانه این دانشگاه ثبتنام کنند.
بیشتر بخوانید:
حرکت دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیل شدن به دانشگاه اشتغالآفرین و نوآور
ثبتنام از طریق سامانه آموزشیار
با توجه به اینکه ثبتنام از پذیرفتهشدگان به صورت مجازی صورت میپذیرد، لازم است از ساعت ۱۰ روز شنبه اول آبان ماه تا روز دوشنبه سوم آبان ماه ۱۴۰۰ برای ثبتنام به سامانه آموزشیار edu.iau.ac.ir مراجعه کنند. عدم مراجعه به سامانه آموزشیار در بازه زمانی مقرر به منزله انصراف از ثبتنام تلقی میشود و هیچ گونه اعتراضی پذیرفته نخواهد شد.
پذیرفتهشدگان واحدهای دانشگاهی برای اطلاع از چگونگی تحویل مدارک به صورت فیزیکی به آدرس سایت واحد دانشگاهی محل پذیرش مراجعه کنند.
دانشجویان جدید باید برخی از مدارک شناسایی نظیر اصل مدرک دوره کارشناسی، تصویر همه صفحات شناسنامه، شش قطعه عکس ۳ در ۴ و مدرک وضعیت خدمت عمومی برای پذیرفتهشدگان آقا به صورت پستی ارسال شود.
پذیرفتهشدگانی که به دلایلی قادر به ارائه اصل مدرک کارشناسی (لیسانس) خود نیستند باید اصل گواهی تأییدشده دال بر فراغت از تحصیل را که توسط دانشگاه محل تحصیل با قید معدل صادرشده باشد، به همراه ریز نمرات تأییدشده ارسال کنند.
فارغالتحصیلان مشمول دوره کارشناسی که با ارسال گواهی تأییدشده از محل تحصیل دوره مذکور ثبتنام میکنند، علاوه بر گواهی و ریز نمرات مذکور بایستی تصویر برگ لغو معافیت تحصیلی دوره کارشناسی را ارسال کنند. همچنین چنانچه دوره مذکور را در مدتی بیش از شش سال از بدو ورود به اتمام رساندهاند بایستی تصویر مجوز افزایش سنوات بدون ذکر غیبت را برای مدتی که مازاد بر شش سال تحصیل کردهاند ارسال کنند.
افرادی که از نظر مقررات وظیفه عمومی حائز شرایط ثبتنام نیستند (از جمله دارای دفترچه اعزام به خدمت با غیبت هستند یا با غیبت به خدمت اعزام شدهاند یا در برگ اعزام آنان دانشجوی اخراجی یا انصرافی یا ترک تحصیل ذکر شده است) مجاز به ثبتنام نیستند.
پذیرفتهشدگان باید فرمهای ثبتنام و فرمهای مربوط به تعهدات و سایر فرمهای که در سامانه آموزشیار قرار گرفته است، تکمیل کنند.
پرداخت شهریه
از آنجایی که دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه غیردولتی است بنابراین دانشجویان برای تحصیل در این دانشگاه باید شهریه پرداخت کنند. شهریه به دو بخش ثابت و متغیر تقسیم میشود. دانشجویان دوره کارشناسی ارشد میتوانند تا سقف ۱۰ میلیون تومان از دانشگاه آزاد اسلامی وام دریافت کنند.
صندوق رفاه دانشجویان که متعلق به وزارت علوم است نیز به دانشجویان دانشگاههای غیردولتی وام پرداخت میکند. دانشجویان دوره کارشناسی ارشد میتوانند به میزان ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای هر نیمسال از این صندوق وام دریافت کنند.
دانشجویان جدید دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر پرداخت شهریه باید هزینه خدمات آموزشی و بیمه حوادث را نیز پرداخت کنند. دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه و فقط در نیمسال اول باید مبلغ ۲۲۵ هزار تومان به عنوان هزینه خدمات آموزشی، در سامانه آموزشیار پرداخت کنند. حق بیمه حوادث دانشجویی نیز به میزان ۶ هزار و ۵۰۰ تومان است که هر پذیرفتهشده باید آن را در سامانه آموزشیار پرداخت کند.
سنوات مجاز دوره کارشناسی ارشد
سنوات تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته بهویژه برای مشمولان ۳ سال است و به هیچ وجه قابل افزایش نیست.
مشمولان خدمت وظیفه عمومی لازم است براساس مقرراتی که از سوی سازمان وظیفه عمومی اعلام شده و همچنین مندرجات دفترچه راهنمای آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۰ سازمان سنجش آموزش کشور ضوابط مربوطه را رعایت و وظایف محوله را به موقع انجام داده باشند و دانشگاه در قبال عدم رعایت آن مسئولیتی ندارد از جمله آن که از زمان فراغت از تحصیل بیش از یک سال سپری نشده باشد و چنانچه بیش از یک سال از اتمام تحصیل آنان در دوره کارشناسی سپری شده باشد به موقع به خدمت اعزام شده باشند.
پذیرش اتباع خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه آزاد اسلامی برنامه خاصی برای پذیرش اتباع خارجی دارد و خوشبختانه اقبال دانشجویان خارجی نسبت به این دانشگاه رو به فزونی است. بر این اساس دانشجویانی غیرایرانی باید به برخی از ضوابط در این زمینه توجه داشته باشند. با توجه به اعلام اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، مجوز ثبتنام اتباع خارجی مقیم متعاقب انجام تشریفات قانونی و بررسی صلاحیتهای اقامتی اتباع مزبور و اعلام رسمی آن توسط آن اداره خواهد بود و تا قبل از آن پذیرش این افراد به صورت موقت است.
پذیرفتهشدگان واحدها و مراکز بینالمللی و برونمرزی همچنین توجه داشته باشند که (مطابق آئیننامه نقل و انتقالات دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی) مجوز انتقال، میهمانی و جابجایی تحت هیچ شرایطی به آنها داده نخواهد شد.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/