دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا از مراسم اختتامیه جشنواره قلم گزارش می‌دهد؛

از توجه به روزنامه‌نگاری علمی و تخصصی تا تبیین حقایق و ارزش‌ها

دانشگاه آزاد اسلامی در علوم اجتماعی سالانه حدود ۲۵۰ هزار دانشجوی کارشناسی تربیت می‌کند که حداقل ۵۰ درصد آن‌ها باید وارد حوزه رسانه شوندمراسم اختتامیه چهارمین و پنجمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در سالن دکتر حبیبی واحد علوم تحقیقات برگزار شد.
کد خبر : 615575
1

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مراسم اختتامیه چهارمین و پنجمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در سالن دکتر حبیبی واحد علوم تحقیقات برگزار شد.


براساس این گزارش، در این مراسم دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، فرزاد جهان‌بین، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، فرشاد مهدی‌پور، معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام محمد شریفانی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، مرتضی خلفی‌زاده، مدیرعامل خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی (آنا)، محمدامین ایمانجانی، مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان و رئیس هیئت داوران چهارمین و پنجمین جشنواره نشریات دانشجویی (قلم) دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه نشریات دانشجویی سخنرانی کردند.


فعالیت رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی مشابه مراکز رشد علم و فناوری برای دانشجویان است


دکتر محمدمهدی طهرانچی در جشنواره نشریات دانشجویی گفت: خداوند در قرآن کریم درباره خلقت الهی و برترین انسان‌ها قسم یاد می‌کند و در آن به قلم که مخلوق بشر است، اشاره دارد. در این زمینه آیه قرآن آمده است که «قسم به قلم و آنچه نوشته می‌شود»، این نشان می‌دهد قلم و چیزی که نگاشته می‌شود در نزد خدا و خلق حرمت بسیار دارد.


وی با بیان اینکه رسانه‌ها از جمله خبرگزاری آنا، ایسکانیوز و فرهیختگان مشابه مراکز رشد علم و فناوری برای دانشجویان است افزود: دانشگاه در تربیت تخصصی، مهارتی و اجتماعی دانشجویان در سنین ۱۸ تا ۲۱ سال ایفای نقش می‌کند. در هر ۳ نوع آموزش نقش قلم محوری است، در تربیت اجتماعی آنچه در دل و فکر می‌گذرد روی کاغذ آورده می‌شود تا جهت پیدا کند.


دکتر طهرانچی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای یک میلیون دانشجو است، خاطر نشان کرد: بیش از ۱۱ هزار اثر در نشریات دانشجویی منتشر شده است. دانشجویان هر شهر، واحد و استان باید در این راستا قلم در دست گیرند که در غیر این صورت تربیت اجتماعی حاصل نمی‌شود. سپس بحث آموزش مطرح است که اگر انجام نشود مهارتی به دست نمی‌آید و متعاقب آن مهارت‌آموزان وارد حوزه تخصصی نخواهند شد.


وی با بیان اینکه رسانه ابراز فضاسازی است، گفت: باید در این زمینه به صورت جدی فعالیت کرد، در دولت جدید جوانانی هستند که در راستای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی حرکت می‌کنند، نیاز است در هر استان دانشگاه فرهنگ و رسانه داشته باشیم تا هویت‌بخشی کند.


از توجه به روزنامه‌نگاری علمی و تخصصی تا تبیین حقایق و ارزش ها


ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: رسانه‌ها از جمله خبرگزاری آنا، ایسکانیوز و فرهیختگان مشابه مراکز رشد علم و فناوری برای دانشجویان است، این رسانه‌ها نیروساز هستند، جوانی که در خبرگزاری آنا قلم می‌زند، راه خود را شروع کرده تا در نهایت به خبرنگار علم و فناوری تبدیل شود.


وی افزود: مقام معظم رهبری در سال ۹۸ بحثی جدی را مطرح کردند، کسانی که در نشریات دانشجویی هستند باید مجموعه‌هایی را برای استمرار حرکت خود بعد از دوران دانشجویی تشکیل دهند و درنهایت شبکه‌ای از نویسندگان فعال در نشریات دانشجویی برای تداوم فعالیت‌ها در حوزه نشر ایجاد شود.


دکتر طهرانچی با اشاره به برنامه ۵ ساله دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این برنامه ۱۰ بسته دارد که یکی از آن‌ها ارتقای هویت، معنویت و اخلاق بوده که براساس گام دوم انقلاب اسلامی تعریف شده است که استادان، دانشجویان نقش‌آفرینان این حوزه هستند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: هدف برگزاری جشنواره‌ها، حرکت برای شکل‌گیری شبکه‌های دانشجویی و نویسندگان دانشجو است که آن‌ها گرد هم جمع شوند زیرا دانشگاه آزاد اسلامی در علوم اجتماعی سالانه حدود ۲۵۰ هزار دانشجوی کارشناسی تربیت می‌کند که حداقل ۵۰ درصد آن‌ها باید وارد حوزه رسانه شوند.


نشریات دانشگاهی یکی از بسترهای تربیت اجتماعی است


در این مراسم فرزاد جهان‌بین با بیان اینکه اصالت دانشگاه، تربیت اجتماعی و در بستر کنش بوده و یکی از این بسترها نشریات دانشگاهی است، خاطرنشان کرد: اصالت دانشگاه تربیت اجتماعی و در بستر کنش بوده و یکی از این بسترها برای تربیت اجتماعی، نشریات است و در این راستا نشریات دانشجویی آمادگی برای کنش در محیط واقعی دارند و باید آماده برای حضور در جامعه شوند.


وی در ادامه افزود: در ابتدا ۱۳۹ نشریه فعال داشتیم و در کرونا با وجود محدودیت‌ها ۷۱۴ نشریه فعال شدند یعنی از ۱۳۹ به ۷۱۴ رسیدیم. جشنواره چهارم با ۵۰۰ اثر لغو شد اما در حال حاضر ۱۱ هزار اثر داریم که در سامانه قابل مشاهده است و حتی پیش از استقرار تیم فعلی ۳۱ کارگاه ثبت شده بود و اکنون ۱۷۴ هزار کارگاه داریم که همه آنها یک شبه ایجاد نشده و اعتقاد بر این بود که بسترهای کنش را فعال کنیم. امروز مفتخریم که تلاش‌ها به ثمر رسیده‌اند و شورای ناظر بعد از گذشت ۵ سال فعال شده است.


از توجه به روزنامه‌نگاری علمی و تخصصی تا تبیین حقایق و ارزش ها


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر همه واحدهای دانشگاهی موفق بودند ما شاهد تعداد نشریات بیشتری هم بودیم اجازه انتشار الکترونیکی نشریات داده شد و مقرراتی وضع شد که نباید نسخه تکی منتشر شود و باید نسخه‌ها به صورت مستمر منتشر شود.


جهان‌بین با بیان اینکه در مجموع نسبت به آمار مطلوب، فاصله زیاد است، عنوان کرد: ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی ۷۰۰ نشریه دانشجویی است که از مجموع آن‌ها، ۱۳۳ نشریه مورد تقدیر قرار می‌گیرند.
وی در پایان اظهار کرد: نفرات اول کارت خبرنگاری دریافت می‌کنند و دانشجویان برگزیده جشنواره در روزنامه می‌نویسند و حق‌التحریر دریافت می‌کنند و این ویژگی انحصاری دانشگاه آزاد اسلامی است و هیچ جشنواره‌ای این ویژگی را ندارد.




بیشتر بخوانید:





اهالی رسانه پویاترین و خلاق‌ترین کنشگران اجتماعی و فرهنگی هستند


همچنین در ادامه مراسم فرشاد مهدی‌پور معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، گفت: آنچه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به ما توصیه شده این است که در این زمینه فعال باشیم و چهره انقلاب اسلامی را به بهترین شکل ممکن نشان دهیم. نیروی مولد گام دوم انقلاب اسلامی، نیروی جوان، نخبه و دانشگاهی است. چراکه جوانان مولد و نخبه می‌توانند موتور محرک تحول و پیشرفت در کشور شوند.


وی با بیان اینکه اهالی رسانه پویاترین و خلاق ترین کنشگران اجتماعی و فرهنگی هستند، خاطرنشان کرد: شهید آوینی حدود ۳۰ سال پیش مولد یک جریان فکری در حوزه رسانه بود. آنچه امروز ما میراث‌دار آن در حوزه رسانه هستیم، متولد ذهن پویای این عنصر آکادمی در کشور است.


از توجه به روزنامه‌نگاری علمی و تخصصی تا تبیین حقایق و ارزش ها


مهدی پور با تأکید بر اینکه باید با جدیت در حوزه تولید محتوای فضای مجازی عمل کنیم، گفت: پویاترین، خلاق ترین و نوگراترین بخش کنشگران اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در ایران، اهالی رسانه هستند. معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به دانشگاه آزاد اسلامی کمک می کند تا نسلی پویا و جهادگر در حوزه رسانه تربیت کند.


اهل قلم باید حقایق و ارزش‌ها را تبیین کنند


حجت‌الاسلام محمد شریفانی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه میراث ماندگار بشری در پرتو کتاب، قلم و نشر به ما رسیده، گفت: اسلام اهمیت بسیار ویژه‌ای برای نشر و قلم قائل است، پیامبر گرامی اسلام (ص) به موضوع نشر و کتابت تأکید ویژه‌ای داشته‌اند و همواره به کتابت قرآن کریم توصیه کرده‌اند.


وی با بیان اینکه آیه ۲۸۲ سوره بقره به عنوان بلندترین آیه قرآن، بیش از ۲۰ نکته آموزنده درخصوص آداب نوشتاری دارد، اظهار کرد: این آیه توصیه می‌کند که اهل قلم باید حقایق و ارزش‌ها را تبیین کنند. همچنین دسته‌بندی نوشته‌ها و حفظ حریم و شئونات افراد از دیگر نکاتی است که در این آیه به آن تأکید شده است. دقت و تأمل در این آیه به تمام اهل قلم توصیه می‌شود.


از توجه به روزنامه‌نگاری علمی و تخصصی تا تبیین حقایق و ارزش ها


حجت‌الاسلام والمسلمین شریفانی در پایان با اشاره به اینکه اهل قلم باید حقایق و ارزش‌ها را تبیین کنند، از مسئولان نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی خواست تا در نشریه‌ای به طور خاص به مباحث مهدویت بپردازند.


اهمیت توجه به روزنامه‌نگاری علمی و تخصصی


براساس این گزارش، در ادامه مراسم مدیرعامل خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی (آنا) با اشاره به اهمیت فعالیت نشریات دانشجویی در حوزه علم و فناوری گفت: توجه به روزنامه‌نگاری علمی و تخصصی از مهم‌ترین مولفه های فعالیت رسانه‌ای است.


مرتضی خلفی‌زاده، مدیرعامل خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی (آنا) با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر رشد نشریات دانشجویی گام مؤثری برداشته است، گفت: آزادی بیان که امروز در دانشگاه آزاد اسلامی برای نشریات دانشجویی وجود دارد، باید غنیمت شمرد.


از توجه به روزنامه‌نگاری علمی و تخصصی تا تبیین حقایق و ارزش ها


وی خطاب به برگزیدگان جشنواره نشریات دانشجویی، گفت: فعالیت نشریات را جدی بگیرید. لازم است به حوزه روزنامه‌نگاری علمی و تخصصی نیز ورود پیدا کنید.


در ادامه، محمدامین ایمانجانی مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان و رئیس هیئت داوران چهارمین و پنجمین جشنواره نشریات دانشجویی (قلم) دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: روزنامه فرهیختگان به عنوان روزنامه‌ای در سطح ملی، با نشریات دانشجویی پیوند خورده است و این موضوع بسیار حائز اهمیت است. بر این اساس؛ نفرات اول جشنواره نشریات دانشجویی به عنوان خبرنگار با تمامی امتیازاتی که یک خبرنگار دارد، با روزنامه فرهیختگان همکاری خواهند کرد.


وی خاطرنشان کرد: روزنامه فرهیختگان به عنوان یکی از جریان‌سازترین روزنامه‌های کشور، تمام تلاش خود را برای کمک به نشریات دانشجویی انجام خواهد داد. همچنین مقرر شده با دستور دکتر طهرانچی؛ اعضای هیئت علمی که یادداشت‌هایی با رویکرد فرهنگی در روزنامه منتشر می‌کنند، امتیاز فرهنگی دریافت کنند. این اتفاقی بسیار بزرگ است.


از توجه به روزنامه‌نگاری علمی و تخصصی تا تبیین حقایق و ارزش ها


ایمانجانی در پایان، بیانیه هیئت داوران چهارمین و پنجمین جشنواره نشریات دانشجویی (قلم) دانشگاه آزاد اسلامی را قرائت کرد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب