دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

حرکت دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیل شدن به دانشگاه اشتغال‌آفرین و نوآور

اصل همه تحرکات دانشگاه حرکت به سمت دانشگاه فناوری و نوآوری استدانشگاه آزاد اسلامی بر اساس برنامه پنج‌ساله توسعه‌ای به دانشگاه اشتغال‌آفرین، فناور و نوآور تبدیل می‌شود.
کد خبر : 615480
عکس جدید سر در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ چند روزی است که از برنامه پنج‌ساله دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شده و بر اساس این سند قرار است که تحول همه‌جانبه‌ای در دانشگاه ایجاد شود. یکی از اهداف مهم در این سند توجه به حوزه پژوهش و فناوری است زیرا که دانشگاه آزاد اسلامی در حال تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم است.


بر اساس بیانیه مأموریت برنامه پنج‌ساله؛ دانشگاه آزاد اسلامی شبکه علمی، تربیتی و فرهنگی یکپارچه دارای توزیع جغرافیایی گسترده منطقه‌ای و شهر پایه همراه با کارکردهای اجتماعی، اقتصادی و فناوری است که به‌واسطه اقبال مردمی و حضور فعال و هوشمندانه شعب آن در پهنه‌های جغرافیایی و اجتماعی سرزمینی و فراسرزمینی، فرصت‌های برابر در رشته‌های متنوع تحصیلی برای اقشار مختلف اجتماعی فراهم می‌کند. این دانشگاه به‌عنوان دانشگاهی از مردم و برای مردم و نهاد مؤثر در نظام آموزش عالی کشور با مدیریت اثربخش و کارآمد جامعه دانشگاهی و واحدهای خود در سراسر کشور، محیطی رشددهنده و با تجربه آموزشی تحول‌آفرین برای تحصیل و کار در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد که به ارتقای دانش تخصصی و توان حل مسئله، رهبری، ارتباطات و مهارت‌های بین فردی می‌انجامد. دانشگاه در کنار تربیت علمی، فرهنگی و اخلاقی افراد با هدایت تحصیلی هوشمندانه و تسهیل مسیر برای مطالعه دقیق علمی، به آن‌ها برای دستیابی به هیجان اکتشاف و ابتکار کمک می‌کند و از این راه به تولید و کاربردی کردن دانش، بروز خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی و نقش‌آفرینی مؤثر و متعهدانه در جامعه یاری می‌رساند.


بر اساس چشم‌انداز برنامه پنج‌ساله؛ دانشگاه ضمن مشارکت فعال در شکل‌دهی به جریان دانش و فناوری در سطوح ملی و بین‌المللی، تشکیل شبکه‌های دانش و فناوری و ایجاد نهادها، مؤسسات و ساختارهای جدید دانش و فناورانه زیست‌بوم علم و فناوری کشور را تسهیل کرده و با خلق مهارت‌ها و صنایع جدید و نوآور در محیط اقتصادی کشور نقش‌آفرینی می‌کند.


در مسیر توسعه فناوری نوآوری و کارآفرینی سهم پژوهش‌های به کاربست رسیده و فناوری‌های کاربردی تولیدشده افزایش می‌یابد. بر این اساس در برنامه پنج‌ساله تا سال ۱۴۰۵ نسبت تعداد پژوهش‌های منجر به نوآوری شده به کل پژوهش‌ها، درصد پژوهش‌های تبدیل شده به فناوری کاربردی به کل پژوهش‌ها و درصد تولیدات علمی که در پروانه‌های ثبت اختراع به آن‌ها استناد شده است و درصد فناوری‌های تجاری شده به کل فناوری‌های تولیدشده موردتوجه قرار می‌گیرد.




بیشتر بخوانید:


برنامه راهبردی ۵ ساله دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شد+فیلم


تغییر آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی




افزایش پژوهش‌های تحصیلات تکمیلی کاربردی


افزایش پژوهش‌های تحصیلات تکمیلی منجرشده به نوآوری و فناوری کاربردی از دیگر شاخص‌های این مسیر است که باید نسبت تعداد پایان‌نامه‌های منجر به نوآوری شده به کل پایان‌نامه‌ها و درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی دارای نوآوری به ثبت رسیده ارتقا یابد.


رشد و گسترش فناوری‌ها و دستاوردهای پژوهشی تجاری شده یکی دیگر از مؤلفه‌های این بخش است و برای دستیابی به آن نرخ رشد تعداد قراردادهای انجام پژوهش و فروش فناوری ملاک ارزیابی قرار می‌گیرد.


واحدهای نوآور و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان نوپا و بالغ متشکل از دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی نیز توسعه کمی و کیفی پیدا می‌کنند. در این زمینه سرانه عضویت دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی در واحدهای نوآور و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان نوپا و بالغ زیرمجموعه زیست‌بوم نوآوری دانشگاه مورد تأکید خواهد بود.


همچنین قرار است جایگاه دانشگاه در زیست‌بوم نوآوری کشور ارتقا یابد. برای دستیابی به این هدف نسبت تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق تحت پوشش سراهای نوآوری و پارک علم و فناوری دانشگاه به کل و درصد شرکت‌های زایشی از دانشگاه که به موقعیت برتر در فضای کسب‌وکار دست یافته‌اند باید روند رو به رشدی را طی کند.


تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه فناوری


به گفته روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون تحقیقات، فناوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به خبرنگار آنا؛ «اصل همه تحرکات دانشگاه حرکت به سمت دانشگاه فناوری و نوآوری است در برنامه تحولی معاونت‌های موضوعی و معاونت‌های ستادی عنوان شده که دانشگاه از نسل دوم باید به نسل سوم با محوریت اشتغال‌آفرینی، فناوری و نوآوری تبدیل شود.»


دهقانی فیروزآبادی عنوان می‌کند: «ملاک حرکت به سمت دانشگاه فناوری است به کمک خداوند و مشاوره‌های متعددی که تیم‌های کارشناسی در این حوزه ارائه کرده‌اند امیدواریم بتوانیم به این سمت حرکت کنیم.»


بر مبنای اعلام معاون تحقیقات، فناوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی؛ «در دانشگاه کارآفرین دیگر تعداد قرارداد ملاک نیست، هم‌اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی بیش از هزار قرارداد پژوهشی جاری وجود دارد اما قرارداد تندیس اندازه‌گیری دانشگاه‌های نسل دوم است، دانشگاه‌هایی که بر حوزه پژوهش استوار هستند، هم‌اکنون دانشگاه‌ها از حوزه قراردادها در حال خارج‌شدن هستند چراکه بحث کارآفرینی مطرح است بر این اساس به‌جای اینکه قراردادی منعقد شود خود دانشگاه کارآفرین خواهد بود.»


وی ملاک‌های اندازه‌گیری دانشگاه کارآفرین را میزان ایجاد فضای توسعه کارآفرینی، سرای نوآوری، ایجاد هسته‌های فناور و شرکت‌های نوپا عنوان می‌کند و معتقد است: «دانشگاه باید بتوانند آن‌قدر خودش را ارتقا دهد که مردم علاقه‌مند باشند برای ورود به این دانشگاه شهریه پرداخت کنند.» به گفته دهقانی فیروزآبادی؛ «این کاری است که هم‌اکنون بسیاری از دانشگاه‌های مطرح دنیا انجام می‌دهند پس دنبال این نیستیم که دانشگاه را از دانشجو خالی کنیم چراکه دانشگاه با دانشجویان زنده است.»


به نظر می‌رسد اشغال‌زایی برای دانشجویان در این سال‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است بنابراین اگر دانشگاه آزاد اسلامی بتواند بر اساس این نقشه راه کارآفرینی را برای دانشجویان فارغ‌التحصیلان خود به ارمغان آورد، به هدف انتخاب اول داوطلبان آزمون‌ها نزدیک خواهد شد چه بسا که روزی چنین اتفاقی رقم بخورد و موفقیت‌های این دانشگاه به‌عنوان دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی روزافزون شود.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب