دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1400 - 00:10
آنا گزارش می‌دهد؛

مجلس در دوراهی نظارت یا دخالت/ انتخاب استاندارانی که ماجرا شده!

پس از گذشت چند ماه از آغاز به کار دولت سیزدهم، فهرستی از استانداران احتمالی در شبکه‌های اجتماعی دست‌ به‌ دست می‌شود و اخباری مبنی بر مطالبه نمایندگان از دولت در انتخاب استانداران به گوش می‌رسد.
کد خبر : 615220
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی _ 25 مهر



به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، انتخاب استاندار به یکی از چالش‌های وزیر کشور و دولت سیزدهم تبدیل شده است و برخی از نمایندگان گلایه دارند که چرا با آن‌ها مشورت نمی‌شود؛ گروهی نیز معتقدند وقفه دولت در انتخاب استانداران جدید قابل‌قبول نیست.


براساس قانون، استانداران به پیشنهاد وزیر کشور و تصویب هیئت‌وزیران با حکم رئیس‌جمهور منصوب می‌شوند و استانداران در قلمرو مأموریت خویش به‌ عنوان نماینده عالی دولت، مسئولیت اجرای سیاست‌های عمومی کشور در ارتباط با وزارتخانه‌ها، مؤسسات و شرکت‌های دولتی و سایر دستگاه‌هایی که به نحوی از بودجه عمومی دولت استفاده می‌کنند، مانند نهادهای انقلاب اسلامی، نیروهای انتظامی، شوراهای اسلامی شهر و شهرداری‌ها و مؤسسات عمومی غیردولتی را عهده‌دار خواهند بود.


پس از گذشت چند ماه از دولت سیزدهم، فهرستی از استانداران احتمالی در شبکه‌های اجتماعی دست‌ به‌ دست می‌شود و اخباری مبنی بر مطالبه نمایندگان از دولت در انتخاب استانداران به گوش می‌رسد.




بیشتر بخوانید:


نمایندگان مجلس باید تاوان ناکارآمدی استانداران را بدهند


عملکرد استانداران باید تغییر وضعیت را نشان دهد




جعفر قادری، نماینده مجلس، خطاب به وزیر کشور گفته بود: «وزارت کشور در انتخاب استانداران، خود را از مشورت نمایندگان بی‌ نیاز نداند؛ نمایندگان همسو با دولت بوده و جز خیر و صلاح دولت چیزی را دنبال نمی‌کنند. اگر حتی بنا بر عدم استفاده از گزینه‌های معرفی‌ شده مجامع استانی نمایندگان است، حتماً نظر این مجامع را مدنظر داشته باشد».


بنابر اظهارات وزیر کشور و همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس، در روزهای اخیر، وزارت کشور از نمایندگان ملت خواسته است تا گزینه‌های پیشنهادی خود را برای استانداری‌ها مطرح کنند.


سید کاظم دلخوش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، در پاسخ به سؤالی درباره دخالت نمایندگان در انتخاب استانداران می‌گوید: «مجلس تمایلی به دخالت در انتخاب استانداران ندارد؛ وزیر از نمایندگان مجلس، ائمه جمعه و بقیه مسئولان استانی درخواست می‌کند که نفراتی را برای این مسئولیت پیشنهاد بدهند و در حال حاضر نفرات پیشنهادی نمایندگان به‌ عنوان استاندار در استان‌ها منصوب نشده‌اند.


وی افزود: گاهی استانداری غیربومی انتخاب می‌شود و با تصمیمات نادرست، استان را درگیر مشکلاتی می‌کند؛ آیا فردا روز مردم از من نماینده نمی‌پرسند که چرا مانع حضور این افراد نشده‌ام و من باید به مردم حوزه انتخابیه خودم پاسخگو باشم.


نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وقتی نمایندگان مجلس به وزیر کشور رأی اعتماد داده‌اند، به طریق اولی می‌توانند نسبت به انتخاب استاندار هم‌نظر بدهند، تصریح کرد: اگر مسئولی انتخاب شود که توان و تجربه کافی نداشته باشد، ۴ سال دودش به چشم مردم می‌رود و جابجایی استاندار هم به‌ آسانی صورت نمی‌گیرد.


این نماینده مجلس تصریح کرد: وزرای این دولت با بالاترین رأی نمایندگان تشکیل شده و این حق نمایندگان است که از حقوق ملت دفاع کند. استانداران باید با تجربه، انقلابی، متعهد و متخصص باشند و اگر این افراد نتوانند چالش‌های استان را برطرف کنند، نمایندگان مجلس باید تاوان بدهند».


اما سؤال مهم اینجاست که آیا وزیر کشور با ارائه‌ این پیشنهاد خود را ملزم به انتخاب استانداران از بین اسامی اعلامی نمایندگان می‌داند؟


احمد وحیدی وزیر کشور در روزهای اخیر در واکنش به طولانی شدن روند انتخاب استانداران بیان کرد: با توجه به شرایط استان‌ها، گزینه‌های استانداری را با نمایندگان مجلس و معتمدین منطقه بررسی می‌کنیم. این کار امکان دارد که زمان ببرد، اما ارزش دارد تا بهترین‌ها را انتخاب کنیم.


در همین راستا، حجت‌الاسلام ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس، ساز و کار دولت برای مشورت با نمایندگان جهت انتخاب استانداران را تشریح کرده و گفته است: «در ابتدای دولت سیزدهم وزارت کشور فرمی را در اختیار مجامع استانی گذاشت که گزینه‌های مورد نظرشان را برای استانداری در قالب پیشنهاد به وزارت کشور معرفی کنند. نمایندگان استان قم هیچ گزینه‌ای را به وزارت کشور برای استانداری معرفی نکردند، معتقدم این کار پیامدهای ناخوشایندی دارد. اگر گزینه مطلوب ما را نصب نکنند هر زمانی که انتقادی مطرح کنیم، این شائبه پیش می‌آید که قصد کارشکنی داریم، اگر گزینه مطلوب ما را نصب کنند، به‌ محض آنکه انتقادی را مطرح کنیم، می‌گویند پیشنهاد خودتان بوده است».


این مطالبات در حالی مطرح می‌شود که رهبر معظم انقلاب، در دیدار تصویری خردادماه سالجاری با نمایندگان مجلس فرمودند که «یکی از آسیب‌ها، ورود نمایندگان در مسائل اجرایی است؛ فرض بفرمائید وارد شدن در اینکه مدیرکل فلان تشکیلات در شهر ما یا در استان ما مثلاً فرض کنید که چه کسی باشد، چه کسی نباشد؛ استاندار، فرماندار و از این قبیل. حالا یک‌ وقت در مواردی یک حالت اضطراری ممکن است رخ بدهد که آن موارد استثنایی را من کاری ندارم، امّا به‌ طور معمول نمایندگان محترم از این مسائل اجرایی باید کناره بگیرند، وارد شدن در این مسائل و با مسئول اجرایی در این زمینه گفتگو کردن و توافق کردن و امثال این‌ها خطراتی دارد؛ از این بایستی اجتناب شود».


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب