دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مهر 1400 - 00:05
معتضد در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا:

ظریف بدون طی‌کردن سلسه مراتب وزیر شد/ لزوم برخورد قاطع و علنی با تجزیه‌طلبان

یک کارشناس ارشد تاریخ معاصر معتقد است که محمدجواد ظریف بدون طی کردن سلسله مراتب در ۸ سال گذشته وزیر امور خارجه بوده است.
کد خبر : 614179
خسرو معتضد



گروه سیاست خبرگزاری آنا، در قسمت اول گفت‌وگوی تفصیلی آنا با خسرو معتضد، عملکرد و کم‌کاری‌های ابوالحسن بنی‌صدر در دوران ریاست‌جمهوری‌اش مورد بررسی قرار گرفت.


معتضد در این گفت‌وگو با اشاره به عملکرد ضعیف بنی‌صدر در جایگاه رئیس‌جمهوری گفت: اشتباه بزرگ بنی‌صدر نزدیک شدن به مجاهدین خلق بود، مجاهدین هم او را طرد کردند و از ایران فراریش دادند؛ در مجموع بنی‌صدر انسان ندانم‌کاری بود؛ مثلاً دستورات نظامی صادر می‌کرد که غلط بود. یک آدم غیرنظامی که حتی در ارتش خدمت وظیفه هم نکرده چطور فرمانده قوا می‌شود!؟ معتقدم شکست‌های ابتدای جنگ به خاطر فرماندهی اشتباه بنی‌صدر بود! بنی‌صدر خیلی به ۱۱ میلیون رأیی که در انتخابات ریاست‌جمهوری کسب کرده بود، افتخار می‌کرد، در حالی که در برای کسب این آراء، امام خمینی (ره) همراه وی بود و به همین دلیل مردم به بنی‌صدر اعتماد کردند ولی او پاسخ مناسبی به این اعتماد امام و مردم نداد.


مشروح بخش اول گفت‌وگوی آنا با معتضد را «اینجا» بخوانید.


در بخش دوم گفت‌وگوی تفصیلی با خسرو معتضد، کارشناس ارشد تاریخ معاصر و تحلیل‌گر مسائل سیاسی، به بررسی اظهارات اخیر مسئولان ترکیه و جمهوری آذربایجان و سخنان وزیر سابق امور خارجه مبنی بر اشتباه‌هایش در برجام پرداخته شده که در زیر می‌خوانید:


آنا: در خصوص اظهارات اخیر برخی مسئولان ترکیه و جمهوری آذربایجان نظرتان را بفرمایید. از نظر تاریخی مناطقی که هم‌اکنون در اختیار جمهوری آذربایجان است چه پیشینه‌ای دارد؟


معتضد: در کشور ما خیلی به ندرت دیده می‌شود که با افراد خواهان تجزیه‌طلبی برخورد شود. اشتباه دادگستری این است که این‌ طور مسائل را اعلام نمی‌کند. در تمام دنیا با افرادی که دم از تجزیه‌طلبی بزنند، برخورد علنی می‌کنند و دادگاه علنی تشکیل می‌دهند؛ در کشورما وقتی یک نفر می‌گوید که می‌خواهد خوزستان یا آذربایجان را از ایران جدا کند، محاکمه علنی نمی‌شود؛ بنابراین مردم فکر می‌کنند این‌هایی که دستگیر می‌شوند، آدم‌های بی‌گناه و مظلومی هستند که در خانه‌شان نشستند ولی حکومت این افراد را آزار می‌دهد. ما در این مسائل باید صراحت داشته باشیم، همان‌طور که تمام کشورهای دنیا در موارد این چنینی صراحت دارند.


باید فعلاً سفرهای تفریحی مردم به خارج کشور محدود شود


در آمریکا چند سال پیش یک عده گفتند ما می‌خواهیم تگزاس را به میهن اصلی‌اش یعنی مکزیک برگردانیم زیرا تگزاس متعلق به مکزیک بود که در قرن نوزدهم به زور جزء آمریکا شد. نمی‌دانید پلیس با این افراد چه کار کرد؛ این‌ها در یک دژ در تگزاس مخفی شده بودند. با این وجود متأسفانه در ایران همه چیز مخفی است و اگر دولت حق هم داشته باشد، مردم باور نمی‌کنند؛ الآن هم باید دیپلمات‌های جدی داشته باشیم که جلوی ترکیه و باکو بایستند. به نظرم دولت ایران باید سفر به ترکیه را محدود کند! برای چه باید در سال مبالغ زیادی ارز از کشور خارج شده و به جیب ترکیه‌ای‌ها ریخته شود؟ ما این همه پلاژهای عالی در کیش و سواحل دریای خزر داریم که بهترین پلاژهای دنیاست ولی نمی‌دانم چرا با این وجود عده‌ای برای گردش به ترکیه، امارات و کشورهایی مانند این‌ها می‌روند، مجلس باید طرحی تهیه کند تا سفرهای تفریحی فعلاً محدود شوند.




بیشتر بخوانید:


مهم‌ترین خیانت‌ بنی‌صدر به انقلاب چه بود؟ / امام (ره) باوجود اختلاف فکری از بنی‌صدر حمایت کرد


نیروهای مسلح به هر شرارتی در مرزهای کشور پاسخ مناسب خواهند داد/ ناتوانی گروه‌های تروریستی در لطمه زدن به آرامش کشور


شکست توطئه اخیر استکبار جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران




کیش اینقدر زیبا و قشنگ است و دارای۷۰ هتل است، قبل از کرونا روزی ۲۰ هزار نفر با هواپیما به کیش می‌رفتند. با این وجود چرا باید ایرانی‌ها در ترکیه خانه بخرند؟ آقای ضرغامی آدم با ذوقی است و ۱۲ سال در رادیو تلویزیون سابقه خوبی دارد، بنابراین انتظار می‌رود در زمینه گسترش گردشگری داخلی فعالیت مناسبی داشته باشد.


آن کشور هم اسم آذربایجان را اشتباه برداشته و جمهوری آذربایجان قلابی است؛ نام آن منطقه قفقاز است؛ از قدیم هم در دوران باستان اسمش آلبانیا بوده، بعد هم آران شاه در دوره ساسانیان به معنای فرمانروای قفقاز بر آنجا حکومت می‌کرد. در سال ۱۹۱۸ این بازی را مساواتی‌ها درست کردند برای اینکه این منطقه را جدا کنند. خودشان می‌گویند ما می‌خواهیم آنجا را جدا کنیم به ایران بیاییم، بعد معلوم شد که برعکس است. کمونیست‌ها هم که آمدند این اسم را رها نکردند. عجیب است، در مجلس شورای اسلامی نمایندگان از واژه آذربایجان برای آن کشور استفاده می‌کنند. نخیر! آنجا آذربایجان نیست، آران است! دولت جدید باید در مقابل آذربایجان بدلی بیایستد. باید تمام مطبوعات ایران بنویسند و بایکوت کنند، زیرا اسم آنجا آذربایجان نیست. خودش هم اسم قشنگی دارد، جمهوری آران! متأسفانه بعضی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی از کلمه جمهوری آذربایجان استفاده می‌کنند. خب یک جوان ساده در تبریز که معلومات ندارد، خیال می‌کند آنجا یک کشور است! در حالی که آنجا یک سرزمین دیگر است.


ظریف بدون طی‌کردن سلسه مراتب وزیر شد/ لزوم برخورد قاطع و علنی با تجزیه‌طلبان


دولت یونان به یوگسلاوی اعتراض کرد، گفت یعنی چه کشور مقدونیه!؟ مقدونیه یعنی یونان، اسکندر اهل مقدونیه بوده، شما چرا جمهوری مقدونیه درست کردید، در نتیجه به سازمان ملل متحد شکایت کرد که هنوز هم در جریان است و مقدونیه را قبول نکردند؛ ما هم باید درقبال جمهوری قلابی آذربایجان این کار را انجام دهیم. ارتش و سپاه بسیار کار عالی کردند که در مناطق مرزی شمالغربی رزمایش برگزار کردند. ترکیه و باکو اگر با ما بجنگد خبط می‌کند. آن‌ها ملت ایران را واقعاً نمی‌شناسند، زیرا اردوغان دچار اختلال شخصیت پارانوئید شده است. در جنگ تحمیلی، ۲۳ کشور برای مقابله با ایران به صدام حسین کمک می‌کردند. آن‌ها ۲۰ لشگر زرهی داشت. زمانی که در بحبوحه تحریم ما ۸۰ هواپیما داشتیم، عراق ۵۰۰ هواپیما داشت ولی در آخر ملت ایران پیروز شد و یک متر خاک ایران در دست رژیم بعث عراق نماند.


آنا: پیرامون سخنان اخیر محمدجواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه نظرتان را بفرمایید. به عقیده شما اعتراف وی در مقطع کنونی مبنی بر اشتباهاتش در برجام قابل قبول و کافی است؟


مسئولان برای گرفتن مطالبات‌ ایران از کشورهای خارجی، به دادگاه بین‌المللی لاهه شکایت کنند


معتضد: من به آقای محمدجواد ظریف گفتم که شما دانشجو بودید تظاهرات می‌کردید، یک‌ دفعه چون زبان انگلیسی می‌دانستی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد شدی، بعد هم شدی وزیر خارجه، ولی سابقه اداری ندارید. به او گفتم شما هیچ سلسله مراتب وزارت خارجه را طی نکردید، بعد رفتید برای تنظیم قرارداد برجام! وقتی بحث برجام مطرح شد، من ایراد گرفتم، گفتم این چه قراردادی است که ۱۸ دقیقه‌ای در مجلس آن را تصویب کردید!؟ بعد هم به قاطعیت می‌گویید به محض امضاء تمام تحریم‌ها از بین می‌رود! کجا از بین رفت!؟ ترامپ دروغ می‌گفت که ۱۵۰ میلیارد دلار به ایران داده‌اند، من یادم می‌آید یک میلیارد دادند و ۴۵۰ میلیون که در بسته‌های ۴۰۰ میلیونی به ایران می‌دادند، چندبار دادند و قطع شد.


الآن دولت کره جنوبی ۷ میلیارد ثروت ایران را ضبط کرده است! چرا؟ روزی که کشتی‌اش را گرفتند فوراً حاضر شد مبلغ را پرداخت کند ولی اکنون باز تعهداتش را زیر پا گذاشته است. وزیر خارجه می‌رود آنجا می‌گوید ما فیلم‌های کره‌ای را که در تلویزیون می‌دیدیم، کره‌ای‌ها خیلی مهربان بودند! حالا چرا این‌جوری هستند؟ این صحبت است!؟ شکایت کنید! به دیوان داوری لاهه شکایت کنید. زمان دولت گذشته که عشق ما فقط آمریکا و انگلیس بود که تحریم را برمی‌دارند یا نه، ولی دولت جدید باید در این زمینه‌ها اقدام کند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۴
۰
تجزیه طلب باید اعدام بشه و اموال خودش و خانوادش مصادره بشه تا درس عبرت برای تمام وطن فروشان بشه
قالیشویی ادیب