تولید نانوپودرهای فلزی و غیرفلزی | ۱۵ واحد فناور در مرکز رشد دورود فعال هستند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ مطابق تفاهمنامه همکاری بین معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز رشد این دانشگاه، ابتدا مجوز اولیه و راهاندازی را از دانشگاه و وزارت علوم، دریافت می کنند، سپس براساس ۳۸ شاخص ارزیابی شده در سه سطح قرار میگیرند.
نتایج سطحبندی مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی با حضور نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد به تأیید رسیده و مراکز رشد سطح یک و ۲ برای صدور مجوز به وزارت علوم معرفی میشوند.
بیشتر بخوانید:
صدور مجوز فعالیت مراکز رشد سطح ۱ و ۲ دانشگاه آزاد اسلامی از سوی وزارت علوم
بهتازگی در راستای حمایت و با توجه به ارزیابی و سطحبندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مجوز فعالیت همه مراکز رشد سطح یک و ۲ صادر شد و مراکز رشد اصفهان ( دو مرکز رشد)، اراک، مشهد، واحد علوم و تحقیقات تهران، واحد تهران جنوب، ایلام، بجنورد، واحد تهران شمال، دزفول، زاهدان، نجفآباد، زنجان، ساری، قائمشهر، کرج، قوچان، اهواز، اردبیل، رودهن، سنندج، درود و الیگودرز موفق به اخذ مجوز فعالیت شدند.
خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با رؤسای مراکز رشد در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی درباره نحوه فعالیت و استقرار هسته و واحدهای فناور، شرکتهای دانشبنیان و دستاوردهای مراکز گفتوگو کرده است که در این شماره گفتوگو با محمد زندیهشیرازی رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود را پیمیگیریم.
آنا: خلاصهای از تاریخچه مرکز رشد واحدهای فناور دورود و چگونگی راهاندازی آن را بیان کنید.
زندیهشیرازی: مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود در راستای حمایت از ایدههای دانشجویان، استادان، مبتکران، صنعتگران و محققان و ایجاد زمینه لازم برای فعالیتهای اقتصادی اشتغالزا مبتنی بر فناوریهای نوین، پیرو تبادل تفاهمنامه همکاری شماره ۱۱۰۵/۹۴ مورخ سیزدهم دی ۹۴ میان پارک علم و فناوری استان لرستان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود بهمنظور راهاندازی و بهرهبرداری مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود سوم مرداد ۹۵ فعالیت خود را آغاز کرد و به عنوان هفتاد و هفتمین مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی در سامانه دانشگاه به ثبت رسید.
با توجه به ظرفیت بالا و ظرفیتهای موجود مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود در زمینههای مختلف، ارائه خدمات به فناوران مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان نیز از ابتدای سال ۱۳۹۷ در این مجموعه انجام میگیرد.
بیشتر بخوانید:
فعالیت ۱۷ هسته، واحد فناور و شرکت دانشبنیان در مرکز رشد واحد قوچان
آنا: مرکز رشد واحد دورود اکنون در چه سطحی موفق به اخذ مجوز شده و چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانشبنیان و در چه حوزههایی در مرکز مستقر هستند؟
زندیهشیرازی: مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود با قرارگیری در سطح دو ارزیابی سالانه مراکز رشد در کنار برخی واحدهای مراکز استان و دانشگاههای باکیفیت و جامع کشور، ظرفیت خود را برای حمایت از جوانان مستعد شهرستان در عرصههای مختلف فناورانه و دانشبنیان نشان داده است
مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود با توجه به فعالیتهای چشمگیر و ظرفیت بالای منطقه از حیث فناوری، صنعت و توریسم، موافقت اصولی خود را از شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ کرده و اکنون ۱۵ واحد فناور، یک شرکت دانشبنیان و دو هسته فناور در مرکز در حال فعالیت هستند و اهم حوزههای فعالیت مربوط به مرکز بر اساس مجوز صادره در حوزه صنایع کانیهای فلزی و غیرفلزی، صنایع کشاورزی و شیلات، صنایع وابسته به فلزات، صنعت گردشگری و سایر فعالیتهای در منطقه براساس توانمندیهای موجود است.
مرکز رشد شهرستان دورود تاکنون به عنوان شتابدهنده نوآوری عمل کرده و به همین منظور فضای فیزیکی، تسهیلات و خدمات مورد نیاز کارآفرینان و کسب و کارهای مبتنی بر فناوری را مهیا میکند.آنا: سیاستها و برنامههای اجرایی فعلی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود چیست و اولویت اصلی را بر چه محوری قرار دادهاید؟
زندیهشیرازی: مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود بر آن است با استفاده از ظرفیتهای موجود برای حمایت و تشویق شرکتها و واحدهای فناور بهمنظور تشکیل و تأسیس شرکتهای دانشبنیان اقدام کند.
در همین راستا برگزاری وبینارهای مرتبط با چگونگی تأسیس شرکتهای دانشبنیان، نحوه حمایت از آنها با همکاری پارک علم و فناوری، ارائه مشاوره و آموزشهای لازم برای تثبیت ایده، شناسایی گروه کاری و شکلگیری هویت مستقل حقوقی، تلاش برای تجاریسازی با امکان رقابت در بازارهای داخلی و جهانی از اصلیترین فعالیتهای مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود بوده است.
مرکز رشد شهرستان دورود تاکنون به عنوان شتابدهنده نوآوری عمل کرده و به همین منظور فضای فیزیکی، تسهیلات و خدمات مورد نیاز کارآفرینان و کسب و کارهای مبتنی بر فناوری را مهیا میکند.
مراکز رشد بر اساس سیاستهای توسعهای دولت و بهمنظور ایجاد اشتغال کارآفرینان و فارغالتحصیلان دانشگاهی، تجاریسازی دستاوردهای تحقیقاتی کاربردی، توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط دانشبنیان، تسهیل در انتقال دانش و فناوری میان جامعه و صنعت و برطرف کردن نیازهای جامعه در حال ایجاد و گسترش هستند.
آنا: چه برنامههایی برای چشمانداز مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود در نظر گرفته شده و نحوه تعامل شما با بخشهای درون و بروندانشگاهی مربوط به مرکز چگونه است؟
زندیهشیرازی: با توجه به نیاز روزافزون جامعه بهویژه دانشجویان و جوانان به مقوله اشتغال، مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود با ارائه خدمات حمایتی و هدایتی مانند تأمین فضای فیزیکی استقرار و پشتیبانیهای لازم، کمک به تجاریسازی محصولات، ایجاد ارتباط میان واحدهای مستقر و سازمانها و نهادهای مرتبط، نقشی تأثیرگذار در توسعه شهرستان ایفا میکند و اکنون نیز پذیرای طرحها و ایدههای نوآورانه حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی، شیلات، توریسم و ... است.
انعقاد تفاهمنامه با کارخانجات، ارگانها و نهادهای مرتبط با موضوعات صنعتی و فناوری، انعقاد تفاهمنامه با مراکز پژوهشی شهرستان از اولویتهای اصلی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود برای ارتباط با مراکز بروندانشگاهی است.
آنا: محصولات و دستاوردهای شاخص مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی دورود را تشریح کنید و بفرمایید حمایتهای مالی دیگر نهادها از مرکز رشد چگونه بوده است؟
زندیهشیرازی: تولید نانوپودرهای فلزی و غیرفلزی از محصولات شرکت دانشبنیان گهرنانوسازان، تولید نانوعایق رطوبتی سیلیکونی، تولید دستگاه تولید ماسک N۹۵، محصول شرکت ویستا الکترونیک ویرا، تولید قرص دمنوش گیاهی شرکت بهین غذای پارمیس، تولید انواع غذای زنده آبزیان شامل روتیفر، پلانکتون و آرتمیا توسط شرکت گهر زیست فناور، تولید هیدروژل نانوکامپوزیتی کشاورزی توسط شرکت نانوسازان جوان و .... از جمله محصولات مورد اشاره و تولیدشده فناوران مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان دورود بوده و در این راستا حمایتهای پارک علم و فناوری استان لرستان به عنوان همکار مشترک در زمینه حمایتهای مالی و غیرمالی از واحدهای فناور مورد توجه بوده است.
آنا: اکنون نحوه تعامل شما با سراهای نوآوری، مراکز تحقیقاتی و دیگر بخشهای مربوط در دانشگاه چگونه است؟ و چه نوع حمایتهایی دارید؟
زندیهشیرازی: در راستای اهداف سازمان مرکزی دانشگاه بهمنظور راهاندازی سراهای نوآوری، مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود نیز اقدامات اولیه را برای فراهم کردن شرایط لازم برای ایجاد این مراکز آغاز کرده است و مرکز رشد نیز همه توانمندیهای خود را برای دستیابی به این مهم بهویژه در زمینه سرای نوآوری سیمان و بتن به کار گرفته است.
تشویق و ترغیب دانشجویان و اعضای هیئت علمی برای حضور در مرکز رشد در قالب هستهها و واحدهای فناور از دیگر برنامههای مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود در تعامل و همکاری با واحد دانشگاهی بوده و در همین زمینه اختصاص فضای فیزیکی، حمایتهای مالی برای ساخت نمونه و اخذ تسهیلات کمبهره به منظور ایجاد خط تولید از جمله حمایتهای مرکز از فناوران است.
آنا: و سخن آخر...
زندیهشیرازی: مراکز رشد واحدهای فناور به عنوان ابزارهای رشد توسعه اقتصادی، علمی و تحقیقاتی هر کشور شناخته میشوند که با ارائه خدمات حمایتی از راهاندازی و توسعه کسب و کارهای جدید به وسیله کارآفرینانی که بهصورت گروههای کاری و یا واحدهای نوپای فعال در زمینههای مختلف منتهی به فناوری متشکل شده و اهداف اقتصادی مبتنی بر دانش، فن، تبدیل علم به ثروت را دارند، پشتیبانی میکند.
مراکز رشد اطلاعات و مشاورههای ضروری و نیز خدمات و تجهیزات مناسب را در دورههای مختلف استقرار افراد در مرکز برای رشد و ارتقای آنها ارائه داده و آنان را برای حضور مستقل و مؤثر در صحنه فناوری کشور آماده میکند. در این مرکز تلاش میشود تیمهای دانشجویی و شرکتهای صاحب ایده با فراهم کردن محیطی نوآورانه و متمرکز بر توسعه محصولات، خدمات علمی- فناوری و تجاریسازی تحقیقات فناوران، بدون هیچگونه محدودیت سنی و تحصیلات، فعالیت خود را با انعقاد تفاهمنامهای برای همکاریهای مشترک با پارک علم و فناوری لرستان آغاز کنند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/