دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آبان 1400 - 00:10
ثابت در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

تولید و عرضه ده‌ها محصول فناور در مقیاس آزمایشگاهی با محور مرکز رشد

بازار جامع فناوری در استان البرز راه‌اندازی می‌شودمعاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: مجموعه‌های فناور فعال در مرکز رشد این دانشگاه بیش از ده‌ها محصول فناور را در مقیاس آزمایشگاهی، نیمه‌صنعتی و صنعتی تولید و عرضه کرده‌اند.
کد خبر : 612651
حامد ثابت



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مطابق تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز رشد این دانشگاه، ابتدا مجوز اولیه و راه‌اندازی را از دانشگاه و وزارت علوم، دریافت می‌کنند، سپس براساس ۳۸ شاخص ارزیابی شده در سه سطح قرار می‌گیرند.


نتایج سطح‌بندی مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی با حضور نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد به تأیید رسیده و مراکز رشد سطح یک و ۲ برای صدور مجوز به وزارت علوم معرفی می‌شوند.




بیشتر بخوانید:


تولید ۲۱ محصول در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی سنندج


تولید نانوپودرهای فلزی و غیرفلزی


فعالیت ۱۷ هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد قوچان




به‌تازگی در راستای حمایت و با توجه به ارزیابی و سطح‌بندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مجوز فعالیت همه مراکز رشد سطح یک و ۲ صادر شد و مراکز رشد اصفهان ( دو مرکز رشد)، اراک، مشهد، واحد علوم و تحقیقات تهران، واحد تهران جنوب، ایلام، بجنورد، واحد تهران شمال، دزفول، زاهدان، نجف‌آباد، زنجان، ساری، قائم‌شهر، کرج، قوچان، اهواز، اردبیل، رودهن، سنندج، درود و الیگودرز موفق به اخذ مجوز فعالیت شدند.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با رؤسای مراکز رشد در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی درباره نحوه فعالیت و استقرار هسته و واحدهای فناور، شرکت‌های دانش‌بنیان و دستاوردهای مراکز گفت‌وگو کرده است.


در این شماره با حامد ثابت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت‌وگویی را ترتیب دادیم که مشروح این گپ و گفت در پی می‌آید:


آنا: خلاصه‌ای از تاریخچه مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و چگونگی راه‌اندازی آن بیان کنید.


ثابت: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج سال ۱۳۹۲ با مجوز معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه و با توجه به موقعیت جغرافیایی، پراکندگی صنایع و کارخانجات تولیدی استان البرز با فعالیت در حوزه‌های متالورژی، خودرو، سازه و الکترونیک آغاز به کار کرد.


حوزه فعالیت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج سال ۱۳۹۶ با توجه به جذب و فعالیت‌ واحدهای فناور به مواد پیشرفته، الکترونیک و فناوری اطلاعات تغییر یافت و اکنون در همین حوزه‌ها فعالیت می‌کند.


فعالیت مرکز رشد اقماری با نظارت دانشگاه آزاد اسلامی کرج در واحد هشتگرد


آنا: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج میزبان چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان است و در چه حوزه‌هایی فعالیت می‌کنند؟


ثابت: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج از سال ۱۳۹۸ با تشکیل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با تمرکز بر فعالیت‌های مرکز، اصلاح و صدور بخشنامه‌های تسهیل‌کننده با هدف رشد کمّی و کیفی مجموعه‌های فناور فعالیت خود را آغاز کرد و در ارزیابی سال ۱۳۹۹ مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی موفق به کسب سطح دوم مراکز شد.


اکنون تعداد ۴۷ هسته فناور، ۴۴ واحد فناور و هفت شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد کرج پذیرش و جذب شده‌اند و در حال فعالیت هستند و یک مرکز رشد اقماری با نظارت مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در واحد هشتگرد فعال بوده که براساس آمایش اقلیمی، علمی و فناوری استان البرز فعالیت خود را روی انرژی و محیط‌زیست متمرکز کرده است.


آنا: سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی فعلی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج چیست و اولویت اصلی را بر چه محوری قرار داده‌اید؟


ثابت: اکنون مهم‌ترین سیاست مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج تشکیل مرکز رشد تخصصی در حوزه فعالیت مجموعه‌های فناور مستقر در سراهای نوآوری ازجمله مواد پیشرفته و محصولات ارگانیک است.


مهم‌ترین چشم‌انداز مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دستیابی به آینده ترسیم شده در اسناد بالادستی مانند سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری، نقشه جامع علمی کشور و سند توسعه علمی دانشگاه آزاد اسلامی است.از مهم‌ترین برنامه‌های اجرایی مرکز رشد واحد کرج می‌توان برگزاری چالش فناوری، تأمین فضای مناسب برای تمرکز فعالیت‌های علمی ـ تولیدی دانش‌بنیان مجموعه‌های فناور، برگزاری دوره‌های آموزشی کاربردی برای مجموعه‌های فناور و دانشجویان و کارآفرینان علاقه‌مند در راستای افزایش مهارت در حوزه کسب و کار دانش‌بنیان و هدایت، راهنمایی و مشاوره به مجموعه‌های فناور در راستای ارتقای آنان به سمت اخذ مجوزهای دانش‌بنیان از معاونت علمی ریاست جمهوری را ذکر کرد.


آنا: چه برنامه‌هایی برای چشم‌انداز مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در نظر گرفته شده و نحوه تعامل شما با بخش‌های درون و برون‌دانشگاهی مربوط به مرکز چگونه است؟


ثابت: مهم‌ترین چشم‌انداز مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دستیابی به آینده ترسیم شده در اسناد بالادستی مانند سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری، نقشه جامع علمی کشور و سند توسعه علمی دانشگاه آزاد اسلامی به‌خصوص رسیدن به جایگاه نخست علم و فناوری در استان البرز است.


در این راستا عقد تفاهم‌نامه با مراکز علمی ـ صنعتی، تشکیل جلسات متعدد با کنشگران علم و فناوری در استان البرز و تعامل با مراکز دولتی و غیردولتی به‌عنوان بخش‌های برون‌دانشگاهی در دستور کار مرکز رشد واحدهای فناور واحد کرج است.


تولید و عرضه ده‌ها محصول فناور در مقیاس آزمایشگاهی با محور مرکز رشد


همکاری نزدیک با مراکز تحقیقاتی فعال دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج (مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، مرکز تحقیقات کاهش ریسک سوانح طبیعی و مرکز تحقیقات مراقبت‌های بالینی)، انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، سراهای نوآوری (فناوری مواد و محصولات ارگانیک) و دفتر ارتباط با صنعت و جامعه در بخش درون‌دانشگاهی مورد توجه بوده و در حال انجام است.


عرضه بیش از ده‌ها محصول فناور در مقیاس آزمایشگاهی


آنا: محصولات و دستاوردهای شاخص مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج را چگونه ارزیابی می‌کنید و حمایت‌های مالی سایر نهادها از مرکز رشد چگونه بوده است؟


ثابت: مجموعه‌های فناور فعال در مرکز رشد واحد کرج تاکنون بیش از ده‌ها محصول فناور را در مقیاس آزمایشگاهی، نیمه‌صنعتی و صنعتی تولید و عرضه کرده‌اند که در زیر اسامی تعدادی از آنان اعلام می‌شود.



تولید و عرضه ده‌ها محصول فناور در مقیاس آزمایشگاهی با محور مرکز رشد


تولید و عرضه ده‌ها محصول فناور در مقیاس آزمایشگاهی با محور مرکز رشد




بیشتر بخوانید:


طراحی و ساخت کیت تشخیصی «کمپیلوباکتر» با قیمتی کمتر از یک‌دهم نمونه‌های خارجی


«فیلتر سلولزی هوا» چه قابلیت‌هایی دارد؟/ اختراعی جذاب برای سرمایه‌گذاران


اپلیکیشن تخصصی دانشکده علوم انسانی به بهره‌برداری رسید/ ساخت نرم‌افزار «داستان گویا» برای کودکان




درباره حمایت‌های مالی نهادها در راستای توسعه و تولید محصولات دانش‌بنیان مجموعه‌های فناور در چند مورد حمایت لازم انجام شده، اما در مجموع واحدهای فناور نیازمند حمایت مالی نهادها و سازمان‌ها هستند که در این باره رایزنی‌های لازم در حال انجام است.


آنا: نحوه تعامل شما با سراهای نوآوری، مراکز تحقیقاتی و سایر بخش‌ها در دانشگاه چگونه است؟


ثابت: مرکز رشد واحدهای فناور در کنار مراکز تحقیقاتی فعال دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌های تخصصی و سرای نوآوری فناوری مواد به‌عنوان اکوسیستم نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه در حال فعالیت بوده و تعامل آن با مجموعه‌های یادشده بسیار نزدیک و در راستای تأسیس بازار جامع فناوری استان البرز است.


مهم‌ترین حمایت‌های در حال انجام از مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی، تأمین فضای مناسب برای تولید و تحقیق، ارائه دفتر کار مستقل، ارائه فضای کار مشارکتی، ارائه خدمات مشاوره‌ای علمی و تخصصی و خدمات آموزشی کاربنیان و مهارتی است.


آنا: و سخن پایانی ...


ثابت: ارتباط مستقیم توسعه اقتصادی با توسعه فناوری بر کسی پوشیده نیست و مراکز رشد دانشگاهی یکی از مهم‌ترین بازیگران این حوزه در تبدیل ایده به محصول و رشد تفکر علمی به کسب‌وکار دانش‌بنیان و نوآور هستند.


در این راستا عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در دو سال گذشته بسیار خوب ارزیابی می‌شود به‌طوری‌که با شناسایی اکوسیستم کارآفرینی دانشگاه شاهد رشد و شکوفایی کمّی و کیفی مجموعه‌های فناور بوده‌ایم.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب