اسرائیل برای تقابل با ایران بهدنبال پایگاه خارجی میگردد/ صهیونیستها برای زمستان گرم امسال آماده باشند!
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، ارتش جمهوری اسلامی ایران جمعه گذشته (۹ مهرماه) و همزمان با افزایش تنش با جمهوری آذربایجان رزمایش «فاتحان خیبر» را در شمال غرب ایران برگزار کرد و در آن توپخانه یگانهای زرهی نیروی زمینی ارتش به مواضع و اهداف از پیش تعیینشده شلیک و بالگردها از این عملیات پشتیبانی کردند. علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز روز شنبه با انتشار توئیتی به زبان عبری همسایگان ایران را به هوشیاری در زمینه نفوذ بیگانگان و لزوم دوری از آنان فراخواند. وی در این توئیت که غیر از عبری، به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی نیز منتشر شد، در خطابی تلویحی به کشورهای همسایه نوشت: مشکلات با همکاری و همدلی همه کشورهای منطقه حلوفصل خواهد شد.
با توجه به تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی در نوار مرزی شمالی و چراغ سبزی که الهامعلیاف، رئیسجمهور آذربایجان به آن نشان داده، حساسیت ایران به مرز شمالغربی افزایش یافته و تحرکات صهیونیستها در آنجا بهطور کامل رصد میشود. در مقابل، مقامهای آذربایجان واکنشهای تندی نشان دادهاند.
این در حالی است که کامیونهای ایرانی به مقصد ارمنستان با محدودیتهای بیشتر و عوارض گمرکی مواجه و دو راننده ایرانی بازداشت شدند و تنشها بالا گرفت. پس از جنگ قرهباغ و توافق آتشبس میان ارمنستان و آذربایجان در سال گذشته میلادی، حضور نظامیان آذربایجان در مناطق مرزی با ایران پررنگتر شده و بخشی از جاده گوریس-قاپان که مسیر اصلی ترانزیت و انتقال بار کامیونهای ایرانی به ارمنستان است، به کنترل آذربایجان درآمد. با وجود این، فصل اختلافات تهران و باکو، مربوط به تحرکات رژیم صهیونیستی در مرزهای ایران است. آذربایجان همکاری نظامی و امنیتی خود را با رژیم صهیونیستی توسعه داده و باکو با سلاحهای صهیونیستی توانست در جنگ ۶ هفتهای قرهباغ، ارتش ارمنستان را شکست دهد.
به نظر میآید اسرائیل بهدنبال انتقام عملیات علیه نفتکش مرسر استریت است و در این راستا برخی از نیروهای اطلاعاتی خود را به جمهوری آذربایجان اعزام کرده است
رئیسجمهور آذربایجان نیز بهتازگی در مصاحبهای درباره استفاده از پهپادهای اسرائیلی در جنگ قرهباغ سخن به میان آورد. علاوه بر این، دولت آذربایجان به صورت پیدا و پنهان چندینبار از گروههای تجزیهطلب در استانهای آذری ایران حمایت کرده است. تمامی این عوامل باعث شده با وجود علاقه مردم دو کشور به ارتباط و توسعه روابط با یکدیگر، مناسبات دولتهای ایران و آذربایجان، سرد و در برخی مواقع متشنج باشد.
بیشتر بخوانید:
تعبیر رهبر ایران از «سیلی» غیرمنتظره بود/ مردم آذربایجان بهدنبال روابط عادی با ایران هستند
آزاد گذاشتن دست رژیم صهیونیستی برای هر تحرکی در نوار مرزی ایران قطعاً تهدیدی علیه امنیت ملی کشورمان است و ایران با رزمایش در شمالغرب کشور، پیامی چندوجهی را به طرفهای منطقهای منتقل کرد؛ نخست، اینکه تغییرات ژئوپلیتیک را نخواهد پذیرفت و این پیام به همه بازیگران منطقه داده شد. دوم، اینکه فعالیتهای رژیم صهیونیستی در نواحی مرزی غیرقابل قبول است و سوم، گروههای قومگرا و تجزیهطلب و گروههای داخل جمهوری آذربایجان گرچه هواداران زیادی ندارند، ولی تحریکآمیز است و جمهوری اسلامی این فعالیتها را تحمل نخواهد کرد.
دامنه جنگ نفتکشها به جمهوری آذربایجان رسید؟
فاطمه عواد الجبوری، تحلیلگر عراقی در گزارشی از رزمایش ارتش جمهوری اسلامی ایران در نوار مرزی شمالغرب کشور نوشت: هرچند تعداد انگشتشماری از کشورهای جهان اسرائیل را دشمن شماره یک خود میدانند، اما این به آن معنی نیست که این رژیم امنیت دارد و میتواند آزادمردان فلسطینی را هرطور که میخواهد قتلعام کند. زیرا تعداد معدود این کشورها هم زیاد است و آنها نیز هیچ ضعفی از خود نشان نمیدهند. علاوه بر این، بسیاری از کشورها که مدعی حمایت از حقوق ملت فلسطین هستند، مذاکره و رایزنی با دشمن صهیونیستی را در دستور کار دارند و ادعاهایشان واهی است. آنها سلاح وارد میکنند و خاک خود را برای جاسوسی اسرائیلیها در اختیارشان قرار میدهند؛ اینها چه فایدهای دارد؟
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران ازجمله معدود کشورهایی است که از دولت و ملت فلسطین حمایت میکند؛ کشوری که مردم، احزاب و رهبران سیاسی و نظامیاش بر روی یک هدف متحد هستند و آن حمایت از ملت فلسطین است و موضوع فلسطین را اولویت جهان اسلام میدانند. این حمایت در حالی است که تهران در جنگ مستقیم با تلآویو قرار دارد و مردم این کشور بهطور مداوم از سوی سرویسهای جاسوسی اسرائیل تهدید میشوند. ایران نیز در کمین اسرائیلیهاست و تحرکاتشان را رصد میکند تا در زمان مناسب پاسخ قاطعی بدهد. نیروهای ایرانی خود را به نزدیکی مرزهای اسرائیل، در سوریه و لبنان رساندهاند و تهدید آشکاری برای موجودیت این رژیم هستند. اسرائیل برای مقابله با ایران در حوزه فراسرزمینی بهدنبال پایگاه نظامی و اطلاعاتی میگردد که این پایگاه را امارات، بحرین و جمهوری آذربایجان فراهم کردهاند.
رزمایش ارتش پیامی روشن به همه کشورهای منطقه ازجمله رژیم اسرائیل است که ایران حضور صهیونیستها را در منطقه نمیپذیرد
این تحلیلگر عراقی مینویسد: پس از حادثه دریای عمان و حمله به نفتکش «مرسر استریت» دشمن صهیونیستی که به کشته شدن دو خدمه نفتکش منجر شد، اسرائیل تلاش کرد تا برای اقدام علیه ایران به ادعای دست داشتن در حمله، اجماع بینالمللی به وجود آورد، اما در این نقشه خود ناکام ماند و کشورها تنها وعدههایی پوچ تحویل تلآویو دادند. به نظر میآید اسرائیل بهدنبال انتقام این عملیات است و در این راستا برخی از نیروهای اطلاعاتی خود را به جمهوری آذربایجان اعزام کرده است. آذربایجان کشوری است که روابط عمیقی با دشمن صهیونیستی دارد و بزرگترین واردکننده سلاح از اسرائیل است و باکو حدود ۶۰ درصد تسلیحات خود را از تلآویو تأمین میکند. تحلیلگران نظامی تاکنون تجزیه و تحلیلهای مختلفی از همکاریهای ترکیه و اسرائیل با جمهوری آذربایجان، بهویژه در حوزه پهپادی و مانورهای نظامی منتشر کردهاند که ناظر به جنگ قرهباغ و علیه ارمنستان است. آنها اینگونه میپندارند که مداخله نظامی در امور آذربایجان به حل نبرد به نفع باکو کمک میکند.
پیامهای روشن رزمایش ایران در شمالغرب
جبوری در گزارش خود آورده است: تجربه هشت سال جنگ تحمیلی به ایرانیان آموخته است برای دفع خطرات و تهدیدات امنیتی به خود متکی باشند و سیاست دفاعی اتخاذ میکنند، نه تهاجمی. با وجود این، به نظر میآید نیروهای نظامی ایران، در هر زمان آماده جنگ با هر طرف منطقهای یا بینالمللی هستند. سلاحهای ایرانی بهویژه موشکهای بالستیک دوربرد که تهران پس از ترور و شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله به پایگاه آمریکایی عینالاسد استفاده کرد، کارایی بسیار بالایی دارند. بعضی رسانههای آمریکایی بعدها در گزارشهای خود به شدت و قدرت این سلاحها اعتراف کردند و گفتند، شدت تخریبی این سلاحها ۵۰ سرباز آمریکایی را دچار ضربه مغزی کرد. دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در آن زمان از سرویسهای اطلاعاتی خواسته بود حجم و شدت حمله ایران را به پایگاههای آمریکا کاهش دهند.
این تحلیلگر عراقی در پایان گزارش خود آورده است: تهران در مرز با آذربایجان مانورهای نظامی گسترده هوایی و زمینی انجام داد. این مانورها پیامی روشن از سوی ایران به همه کشورهای منطقه ازجمله رژیم اسرائیل است که ایران حضور دشمن صهیونیستی را در منطقه نمیپذیرد و به هرگونه تغییر ژئوپلیتیک در منطقه پاسخ قاطع نشان خواهد داد. در حال حاضر پیامی که ایران منتقل کرده از باب صلح و دوستی است و فراتر نرفته؛ ولی آیا دولت آذربایجان پیام ایران را درک میکند و مانع از انجام فعالیتهای خرابکارانه اسرائیل علیه کشورهای همسایه میشود؟ آیا کشورهای عربی این پیام واضح را درک میکنند که اسرائیل جایی در منطقه ندارد؟ طبعاً گذشت ایام این سؤالات را پاسخ خواهد داد و ممکن است زمستان جاری به تابستان گرمی تبدیل شود که به مذاق اسرائیلیها خوش نیاید.
انتهای پیام/۴۰۳۳/پ
انتهای پیام/