واکسیناسیون 12 هزار کارتنخواب و کودک کار/ زنان باردار بیسرپناه در سامانسرا نگهداری میشوند
سید مالک حسینی رئیس سازمان مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار شهری گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص وضعیت واکسیناسیون مددکاران گفت: با توجه به اقدامی که شهرداری تهران برای واکسیناسیون کارکنانش و عوامل شهرداری انجام داد، توانستیم در شهریور ماه واکسیناسیون همکاران، و تعدادی از مؤسسات غیردولتی که در زمینه کاهش آسیب با شهرداری همکاری داشتند را انجام دهیم.
وی همچنین در خصوص وضعیت واکسیناسیون افراد تحت پوشش افزود: بخشی از این گروه کسانی هستند که درگیر مشکل بیخانمانی و کارتنخواب هستند که معمولاً مدارک هویتیشان را از دست میدهند، یکسری هم کسانی هستند که ایرانی نیستند و مهاجرند و اصولاً بعضی از اینها کارت اقامت ندارند، به همین دلیل معمولاً در محاسبات و برنامهریزیها لحاظ نمیشوند.
حسینی با بیان اینکه در طرح «تهران دوباره جان میگیرد» که از اول مهرماه صورت گرفته پیشبینی انجام کار واکسیناسیون ۳۰۰ هزار نفر شده است عنوان کرد: در همین چارچوب ۱۰ ون همراه با یک تیم همراه اعم از واکسیناتور، پزشک، عامل انتظامی و مددکار برای واکسیناسیون افراد بیخانمان و کارتنخواب ها اقدام کردند.
بیشتر بخوانید:
تزریق ۲ میلیون دُز واکسن در مراکز واکسیناسیون شهرداری تهران
کارتنخوابی «سبکزندگی» نیست/ مسئولان به جای رفع مشکلات شهر «برچسب» میزنند
رئیس سازمان مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران همچنین در مورد کسانی که فاقد کارت ملی بودند و واکسینه شدند گفت طبق توافقی که کردیم بر اساس خوداظهاری اطلاعات اینها را ثبت میکنیم، یعنی نام و فامیلی که خود آنها میگویند و با همان هویت، دوز دوم آنها هم زده میشود و به آنها کارت واکسن داده میشود.
وی با بیان اینکه در فاز اول احتمالاً ۱۲ هزار نفر گروه هدف ما هستند افزود: این گروه شامل کارتنخوابها، گرمخانهها، سامانسراها و کودکان کار و خانوادههای کودکان کاری که در گودها و گاراژهای زبالهگردی، کمپهای ترک اعتیاد و بخشی از مهاجرانی که مدارک هویتی ندارند و به صورت کلونی در حواشی تهران به صورت غیررسمی زندگی میکنند است.
حسینی با اشاره به اینکه طرح زمستان گرم ما امسال با یک تغییراتی انجام میشود خاطرنشان کرد: از سال گذشته تلاش کردیم فارغ از توجه به موضوع کمّی یعنی زیرساختهای بحث ارتقای کیفیت هم داشته باشیم که این ارتقای کیفی عمدتاً توجه به بحث کرامت انسانی این افراد، ارتقای کیفیت خدماتی مانند خدمات اقامتی مثل تغذیه، پوشاک و ... و خدماتی که در قالب کارهای مددکاری و روانشناختی و ... انجام میشود صورت گیرد. در یک سال و نیم گذشته بیش از ۳۰۰ نفر را به خانوادههایشان برگرداندیم که این یک آمار خیلی امیدوارکننده است و امسال تلاش داریم بتوانیم این عدد را با یک ضریبی بالا ببریم و بتوانیم این افراد را به خانوادههایشان برگردانیم.
رئیس سازمان مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران ضمن تاکیدبر اینکه امیدواریم هیچ شهروندی در معرض خطر بیسرپناهی نباشد افزود: منظور از بیسرپناهی این است که افراد بیخانمان جایی امن برای زندگی و خوابیدن داشته باشند و از نظر تغذیه در معرض خطر قرار نگیرد.
وی همچنین در مورد شرایط نگهداری زنان باردار مراجعه کننده گفت: این افراد چون شرایط خاصی دارند و باید تحت مراقبت باشند معمولا به سامانسراها انتقال داده میشوند.
حسینی با بیان اینکه ما هیچ مسئولیتی در برابر نگهداری معتادان متجاهر نداریم تاکید کرد: این افراد به دلیل مصرف مداوم مواد مخدر و تامین آن تمایلی به مراجعه به گرمخانهها و بهارستانها ندارند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/