مزیتهای کارنامه سبز برای داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ چیست؟
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ پرونده کنکور ۱۴۰۰ با انتشار کارنامه سبز داوطلبان در حال بسته شدن است. این کارنامه حاوی اطلاعات مهمی برای داوطلبان است که میتوانند از آن استفاده کنند.
در کارنامه سبز اطلاعات علمی داوطلبان ثبت شده که نشان میدهد وضعیت داوطلب در هر کدرشته چگونه است. امکان دسترسی به کارنامه سبز از ۹ مهرماه فعال شده و داوطلبان میتوانند تا ۱۵ مهرماه کارنامه خود را دریافت کنند.
به گفته فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور؛ این کارنامه در دسترس همه داوطلبان قرار دارد چه آنهایی که در کنکور پذیرفته شدهاند و چه کسانی که پس از انتخاب رشته قبول نشدهاند.
آمنه یکی از داوطلبان کنکور که در اولویت چهارم خود پذیرفته شده به خبرنگار آنا میگوید: «از انتخاب رشتهام راضی نیستم و قصد دارم در صورت امکان در اولویتهای دیگر پذیرفته شوم.»
محمد یکی دیگر از داوطلبان کنکور به خبرنگار آنا میگوید: «اولویتهای انتخاب رشته را به اشتباه وارد کردهام و میخواهم راهی را پیدا کنم تا تغییر رشته دهم.»
برخی از داوطلبان پس از انتخاب رشته متوجه شدهاند که به اولویتهای ابتدایی خود علاقه ندارند، اکنون که این داوطلبان در اولویتهای ابتدایی خود پذیرفته شدهاند میخواهند در انتخابهای دیگر خود تحصیل کنند.
بیشتر بخوانید:
چگونه انتخاب رشته کنیم؟/ نکات مهم دفترچه انتخاب رشته کنکوریها
دانشگاه آزاد اسلامی اولویت نخست داوطلبان با بهروزترین و بهترین امکانات
امکان تغییر رشته از طریق محتویات کارنامه سبز
در کارنامه سبز دو ردیف با عنوان «رتبه داوطلب» و «رتبه آخرین فرد پذیرفته شده» قابل مشاهده است، در کدرشتههایی که رتبه داوطلب از رتبه آخرین فرد پذیرفتهشده کمتر یا مساوی باشد امکان درخواست تغییر رشته وجود دارد. بنابراین داوطلبانی که قبولی فعلی خود ناراضی هستند میتوانند درخواست تغییر رشته ارائه دهند.
برخی فکر میکنند که تغییر رشته از طریق کارنامه سبز همان تکمیل ظرفیت است، در صورتی که اینگونه نیست و این تغییر اولویت قبولی است. حال داوطلبان میپرسند که چگونه میتوانند فرآیند تغییر رشته را انجام دهند؟ بر اساس سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور؛ داوطلبان برای تغییر رشته باید به دانشگاهها مراجعه کنند.
به نظر میرسد که دلیل این مراجعه استعلام از ظرفیت پذیرش رشته موردنظر داوطلبان باشد چراکه دانشگاهها میدانند که در هر کدرشته چند داوطلب پذیرفته شده ثبتنام کردهاند. البته داوطلبان قبل از استعلام از دانشگاههای مورد نظر خود باید از طریق سیستم پاسخگویی سازمان سنجش آموزش کشور اقدام کنند.
داوطلبان میتوانند برای اینکه موقعیت قبولی خود را از دست ندهند میتوانند در دانشگاه پذیرفته شده ثبتنام کنند و در صورت طی شدن مراحل قانونی در اولویت قبولی بعدی، ثبتنام جدید انجام دهند. دانشگاههایی که ظرفیت لازم را داشته باشند با درخواست داوطلبان موافقت خواهند کرد.
امکان اعتراض به نتایج انتخاب رشته تا ۱۴ مهرماه
داوطلبان کنکور تا ۱۴ مهرماه فرصت دارند که به نتایج انتخاب رشته اعتراض کنند. بررسیها نشان میدهد که معمولاً برخی از پذیرفته شدگان با ارسال درخواست به سازمان سنجش آموزش کشور مدعی اشتباه در انتخاب رشته خود میشوند و متقاضی معرفی به اولویت بعدی که در آن دارای نمره هستند.
به گفته زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش؛ برای سازمان سنجش آموزش کشور تنها درخواستهایی قابل پذیرش و بررسی هستند که شامل مصادیق «اشتباه در انتخاب رشته» که جزئیات آن در اطلاعیه روز چهارم مهر سازمان سنجش آمده است، باشند.
بر این اساس داوطلبان باید اطلاعیه حاوی موارد «اشتباه درانتخاب رشته» را مطالعه کرده و سپس در سامانه پاسخگویی اینترنتی مندرج در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش به نشانی https://request.sanjesh.org درخواست خود را ثبت کنند و این درخواستها درصورتی که داوطلب در کدرشته محل مورد درخواست دارای حد نصاب نمره باشد، قابل بررسی است.
به گفته زرین آمیزی؛ اعتراض به نتایج کنکور تا ۱۴ مهرماه در سامانه مذکور قابل ثبت است و بعد از آن قابل دریافت نیست و نتیجه بررسی اعتراضات تا ۱۰ آبان بصورت پیامک به متقاضیان اعلام خواهد شد.
درخواستها فقط از روش ذکر شده قابل ثبت است و سازمان سنجش از هیچ طریق دیگری درخواست اشتباه در انتخاب رشته را بررسی نخواهد کرد. پذیرفته شدگان در این مرحله باید مطابق برنامه زمانی اعلام شده، نسبت به ثبت نام در دانشگاه محل قبولی فعلی اقدام کنند.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/