دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

انعکاس اقتدار داخلی و افشای فتنه‌های خارجی، ۲ کارکرد شبکه‌های برون‌مرزی سیما

انعکاس اقتدار داخلی و افشای فتنه‌های خارجی، دو کارکرد شبکه‌های برون‌مرزی سیما و به‌ویژه شبکه پرس تی‌وی است که نیازمند حمایت دولت سیزدهم است.
کد خبر : 611912
رسانه

به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، چند ماه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در ایران، رسانه های فارسی زبان وابسته به انگلیس، عربستان سعودی، امریکا، رژیم صهیونیستی و امارات تمام قدرت خود را به کار گرفتند تا ایرانیان پای صندوق های رای حاضر نشوند تا زمینه نا آرامی در کشور فراهم شود.


این مداخله آشکار شبکه‌های تلویزیونی ضدایرانی مانند من و تو، بی بی سی فارسی، سعودی اینترنشنال، و ... به معنای واقعی کلمه تجاوز به حقوق ملت ایران و اعلام جنگ فراگیر رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی بود. می دانیم که مستقیم یا با واسطه بودجه رسانه های فارسی زبان ضد ایرانی، بر عهده عربستان سعودی است؛ همان دولتی که ولیعهدش اعلام کرده بوده انتقام شکست خودش در یمن و نابودی داعش در سوریه و عراق را با انتقال جنگ به درون ایران خواهد گرفت.


آنچه دیده شد این است که هم انتخابات برگزار شد هم انتقال قدرت در آرامش انجام پذیرفت بدون آنکه کوچکترین حادثه ای روی دهد؛ اما این روند به مذاق کاخ سفید خوش نیامد و دیپلماسی عمومی امریکا نتوانست نتیجه ای که به دنبالش بود را به دست آورد.


انعکاس رسانه‌ای اقتدار سیاسی ایران


دخالت در مسائل داخلی ایران تنها یکی از صدها ماموریتی است که بر عهده بازوهای جنگ نرم گذاشته شده است. رسانه‌های پرتعداد غربی با استفاده از تاکتیک تواتر متوالی خبر، به پوشش مسائل ایران در جهان می پردازند تا هر چه بیشتر به کشورمان آسیب رسانند. در این میان مهم‌ترین ابزار قدرت نرم ایران برای مقابله با این یورش و نیز تاثیرگذاری بر فراسوی منطقه شبکه های برون مرزی و به طور ویژه شبکه پرس تی وی بوده است. این شبکه زنده خبری بین المللی ایران توانست وظیفه خود را با همه کارشکنی‌ها، به خوبی انجام دهد که حضور ایرانیان خارج از کشور در انتخابات فقط یکی از تاثیرات این اطلاع رسانی به موقع است.


علاوه بر آن، پرس تی وی با ترجمه همزمان مناظره های انتخابات ریاست جمهوری توانست رقابت انتخاباتی در ایران را به رخ کشورهایی بکشد که مانند عربستان سعودی تاکنون حتی یک صندوق رای هم ندیده اند و جالب تر اینکه دولت های غربی از فقدان دموکراسی در عربستان خشنودند و علیه مردم سالاری در ایران یورش رسانه ای می برند. این تازه اول ماجرا بود؛ تصاویر پرس تی وی از مراسم تحلیف و حضور ۱۱۵ هیئت از کشورها و سازمان های بین المللی در مجلس ایران اهمیت و جایگاه ایران را در جهان بازتاب داد.


پوشش مراسم رای اعتماد وزیران پیشنهادی در مجلس توسط پرس تی وی نیز برای کشورهایی که با دموکراسی ایران آشنا نیستند، حرکتی در مقابل دیپلماسی عمومی امریکاست؛ اما بیشتر برای دشمنان ایران مانند دولت های عربستان و امارت و بحرین ناگوار خواهد بود که اصلا پارلمان یا مجلس ندارند و مردم آن کشورها با معنی رای اعتماد اصولا آشنا نیستند.


در این شرایط، شگفت نیست که این زبان گویای جمهوری اسلامی در فراسوی مرزها با انواع فشارها و محدودیت ها مواجه گردد. این تریبون کشور ایران که در ماه های اخیر توانست از منافع ملی ایران در مذاکرات هسته ای موسوم به احیای برجام دفاع کند و در مقابل تبلیغات دیپلماسی عمومی امریکا بایستد، ممکن است با فشارهایی به مراتب بیش از مسدود شدن دامنه دات کام مواجه شود. این وضعیت مسئولیت دولت سیزدهم را در تامین کامل و حمایت افزون تر از این تریبون ایران کاملا آشکار می سازد.


انعکاس اقتدار داخلی و افشای فتنه‌های خارجی، 2 کارکرد شبکه‌های برون‌مرزی سیما


افشای چهره آتش‌بیار بحران‌های منطقه


دشمنی دولت سعودی با ملت ایران بر کسی پوشیده نیست و این روند که در گذشته با کمک به صدام سپس تامین مالی گروه‌های فتنه گر وهابی مانند القاعده، طالبان و تروریست‌های شامی جلوه‌گر می‌شد در سال‌های اخیر به ابعاد رسانه‌ای و تلویزیون‌های متعدد نیز گسترش یافته است.


آل سعود همواره خود را مدافع اعراب نشان می‌داد اما حمله هولناک و خونین عربستان، امارات متحده عربی و بحرین به مردم رنجدیده یمن و شش سال کشتار و محاصره همه جانبه آن کشور موجب شد تا چهره پنهان دولت‌هایی که به نیابت از آمریکا و انگلیس فعالیت می‌کنند به خوبی نمایان شود. با این حال در بخش رسانه‌ای این کشورها تلاش می‌کنند تا جنایت‌هایی را که روزانه در یمن انجام می‌دهند، به وسیله ظاهرسازی در دریایی از تلویزیون‌ها و بازنشر محتوای تولید شده در شبکه‌های متعدد فضای مجازی مخفی کنند.




بیشتر بخوانید:


ظهور طالبان و ضرورت پویایی شبکه‌های برون مرزی سیما


حقیقت در کدام تلویزیون نمایان می‌شود؟




در اصل مردم یمن هم با جنایت‌های ارتش عربستان که تحت حمایت امریکا قرار دارد باید مقابله کنند هم مجبورند در برابر تبلیغات سیل آسای رسانه‌های غربی و عربستانی ایستادگی کنند. به راستی چرا؟


هشت سال قبل مردم یمن توانستند عبدالله صالح را که مطیع مطلق عربستان بود برکنار کرده و به یک دموکراسی دست یابند که محصول آن تشکیل «دولت نجات ملی یمن» برخاسته از نظرات اکثریت مردم آن کشور است. همچنین آنها با برگزاری ده‌ها راهپیمایی چند میلیونی در شهر صنعا نشان دادند که از این دولت حمایت می‌کنند اما این حقایق در رسانه‌های غربی و عربی هرگز انعکاس نمی‌یابد.


علت این سانسور به خطری باز می‌گردد که دولت‌های دیکتاتوری مانند عربستان و امارات را تهدید می‌کند. شیخ نشین‌های خلیج فارس تاکنون حتی یک انتخابات نداشته‌اند و هرگز چرخش مدیران ارشد در آن امیرنشین‌ها انجام نشده است. اکثرا فاقد مجلس و سازوکار دموکراتیک هستند و هر تجمع مردمی به سرعت با نیروی نظامی سرکوب می‌شود.


طبعا چنین مجموعه‌های سیاسی تمایل ندارند کشوری عرب آن هم در همسایگی آنها دموکراسی را تجربه کند. دقیقا روند دشمنی عربستان سعودی، بحرین، کویت و امارات با ملت ایران به همین نکته بازمی‌گردد که ما ایرانیان نیز با تاسیس جمهوری اسلامی تلاش کردیم دولت‌ها را با انتخابات روی کار آوریم و مردم سالاری را انتخاب کردیم. به همین خاطر نیز در چهل سال گذشته با دشمنی رژیم‌های دیکتاتوری صدام و عربستان روبه رو بوده‌ایم.


بنابراین ایران و یمن در مسیر تحقق مردم سالاری در یک صف ایستاده‌اند و دقیقا یک مجموعه دشمن واحد دارند که همان عربستان و امارات هستند.


بخش اصلی آتشی که حکومت ریاض در منطقه، شعله ور ساخته با استفاده از رسانه هایی بوده که تامین مالی کرده است مانند بحران سوریه و جنگ شناختی در لبنان، عراق و ...؛ اما چنانکه بیان شد خوش رقصی دولت عربستان سعودی ضد ملت ایران بیش از سایر دولت های غربی است. بنابراین بیشتر باید به نقش آل سعود دقت کرد.


رسانه‌هایی که صدای بی‌صدایان می‌شوند


شبکه‌های تلویزیونی برون مرزی صداوسیما توانستند با تهیه و پخش گزارش‌های تحلیلی نقاب از چهره دولت عربستان بردارند. به این ترتیب ماهیت حکومت سعودی که شاید برای مخاطبان آن سوی مرزها شناخته شده نبود روشن شد تا افکار عمومی با ماهیت واقعی آل سعود آشنا شوند. به عنوان نمونه در برنامه «از قلم افتاده» شبکه پرس تی وی با استناد به اخبار اسناد معتبر، ماهیت دولت ریاض را معرفی می‌کند؛ دولتی که همواره مخالف انتخابات و ضد دموکراسی بوده، همکار تروریسم منافقین خلق، داعش و القاعده است و به قتل و شکنجه کودکان و زنان در بحرین و یمن افتخار می کند.


انعکاس اقتدار داخلی و افشای فتنه‌های خارجی، 2 کارکرد شبکه‌های برون‌مرزی سیما


افزون بر اینکه عربستان سعودی، شبکه های ضد ایرانی اما فارسی زبان مانند سعودی اینترنشنال و ام بی سی فارسی راه اندازی کرده تا نقشی سراسر مخرب علیه فرهنگ ایران و امنیت ملی کشورمان ایفا کنند.


این کشور در یمن با القاعده و داعش و حتی حزب اخوانی اصلاح متحد است و آنها را برای کشتار ملت مظلوم یمن تامین مالی و تسلیحاتی می کند؛ اما این همکاری در هیچ رسانه ای از امریکا و انگلیس بازتاب نیافته است. در این شرایط پرس تی وی توانسته نورافکنی بر فعالیت های آرام و خزنده عربستان سعودی بر ضد امنیت ملی کشورها بیفکند و مهم‌تر از همه مظلومیت مردم عربستان در حجاز و الاحساء را هم به جهان نشان دهد.




بیشتر بخوانید:


برگ برنده‌ای که تنها در دست رسانه‌های ایرانی است


نگاهی به خط افشاگری در تلویزیون انگلیسی زبان ایران




شبکه‌های العالم و پرس تی وی، هرگز یمن را فراموش نکرده و تنها تلویزیون‌های خبری جهانی هستند که با امکانات اندک خود مظلومیت آن مردم را به تصویر می‌کشند.


این رویکرد درست از منظر استراتژیک برای ایران هم مفید است چرا که آنها به ملتی کمک می‌کنند که دشمنان مشترکی با ایران دارد و آن رژیم‌های عربستان، امارات و انگلیس هستند که نمی‌خواهند نظام‌های پادشاهی به جمهوری تغییر یابد و تلاش می‌کنند اراده مردم ایران، یمن و سایر ملت‌های آزاده را درهم بکوبند. نباید فراموش کرد؛ عربستان به همان اندازه با ایران دشمن است که با ملت یمن سر جنگ دارد.


به بیان دیگر، شبکه‌های برون مرزی سیما با آشکار کردن آنچه به دست صهیونیسم بین‌الملل و با پشتیبانی دلارهای نفتی روی می دهد توانسته‌اند تصویری واقعی از وقایع منطقه‌ای به مخاطبان ارائه دهد. بی‌تردید فعالیت شبکه های برون مرزی و به طور ویژه شبکه پرس تی‌وی شایسته حمایت و تقویت همه جانبه است. چراکه فشارهای غرب به شکل روز افزون بر تنها تریبون تصویری ایران به زبان انگلیسی بیشتر می شود و به همان میزان هم مسئولیت دولت سیزدهم در این خصوص بسیار سنگین و مهم است.


انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب