دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

جهان چگونه انتخابات ایران را می‌بیند؟

نقش رسانه‌های بین المللی ایرانی در ترسیم چهره درست انتخاباتسیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در حالی برگزار می‌شود که رژیم‌های مرتجع منطقه حتی یک انتخابات ساده هم نداشتند؛ لذا بازنمایی تصویر این انتخابات برای مردم منطقه بسیار ضروری است.
کد خبر : 587284
انتخابات صندوق

به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه فرهنگ خبرگزاری آنا- علی ترابی؛ انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری علاوه بر اینکه برای ایرانیان سرنوشت ساز است، برای بسیاری از کشورها نیز دارای اهمیت خواهد بود؛ از این رو برخی کشورها با کنجکاوی، روند رقابت میان نامزدها را دنبال می‌کنند. در این میان، باید بررسی کرد که کدام منابع خبری حقیقت را به مخاطب در سطح جهان ارائه می‌دهند؟


انبوه تلویزیون‌ها و خبرگزاری‌های بین المللی از منظری که اغلب مبتنی بر دیدگاه آمریکاست، به مسائل ایران نگاه می‌کنند؛ پس طبیعی است که مخاطب به حقیقت دست نخواهد یافت. بخش خوب ماجرا وجود شبکه‌های پرس تی وی و هیسپان تی وی است که مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری ایران را به صورت زنده با ترجمه همزمان در معرض تماشا قرار می‌دهند تا مردم و نخبگان کشورهای مختلف این فرصت را خواهند داشت که به دور از تبلیغات مسموم رسانه‌های غربگرا، به حقیقت انتخابات و چرخش دولت‌ها در ایران دست یابند.


مناظره‌هایی بی‌نظیر در غرب آسیا


بازنمایی مناظره‌های نامزدهای انتخابات بیانگر آن است که بر خلاف پروپاگاندای غربی‌ها، انتخابات در داخل کشورمان بسیار داغ و پرشور است. این پدیده در منطقه‌ای از جهان روی می‌دهد که اکثر کشورها حتی یک انتخابات را هم برگزار نکرده اند و دولت‌هایی مانند رژیم‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس اصولا به دموکراسی و انتخابات آلرژی و حساسیت دارند؛ چرا که ماهیت حکومتشان مبتنی بر دیکتاتوری و آریستوکراسی است. در نتیجه نظر مردم در آن جایی ندارد.


بدیهی است دولت‌های آل سعود و آل نهیان در عربستان و امارات تلاش می‌کنند با رسانه‌های گوناگون این انتخابات به گونه ای بنمایانند که از اهمیت آن کاسته شود. شبکه‌های خبری العربیه و ام بی سی و سعودی اینترنشنال عربستان و نیز اسکای نیوز عربی امارات در همین مسیر فعالیت چشمگیری دارند.


پرس تی وی هم در برابر این رسانه‌ها و هم در مقابل رسانه‌های قدرتمند آمریکا و انگلیس ایستاده است. در چنین شرایطی است که بازنمایی مناظره‌های انتخابات ایران می‌تواند نوعی الگوسازی برای چرخش دولت‌ها در منطقه نیز باشد. همچنین ترجمه همزمان این مناظره‌ها در شبکه پرس تی وی توانسته فرهنگ سیاسی ایران را به عنوان یک شاخص از بلوغ سیاسی ملت ما به جهان معرفی کند.


تاثیری که انتخابات ایران روی مطالبات مردم سایر کشورهای منطقه دارد


داشتن یک الگوی جذاب از چرخش قدرت و رای موثر که انقلاب اسلامی برای ایرانیان به ارمغان آورده، سبب می‌شود مردم دیگر کشورهای منطقه نیز چنین پدیده ای را مطالبه کنند و در اصل سطح توقع ملت‌های مسلمان افزایش می‌یابد.


از طرف دیگر تابوی جذاب ترین دموکراسی که برای آمریکا طراحی شده نیز شکسته می‌شود. مردم جهان به اینگونه درمی یابند که پس دموکراسی‌های دیگری غیر از نظام لیبرال غرب هم وجود دارد که برای نظر مردم اهمیت کلان قائل است.


این در حالی‌ست که همواره رسانه‌های جریان اصلی غرب و پیروان آنها، فقط مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به عنوان نماد دموکراسی به جهان عرضه می‌کردند و حتی شاخص بیشترین تماشاچی در خارج از سرزمین ایالات متحده را برای مهم نشان دادن این گفت‌وگوها به پیوست خبرها می‌افزودند.


حال می‌توان افتخار کرد ایران که رفته رفته جای خود را در دنیا تثبیت می‌کند از طریق شبکه‌ها و رسانه‌های بین المللی خودش، توانسته چرخش آرام قدرت به وسیله انتخابات را به رخ جهان بکشد و نشان دهد انتخابات ایران داغ و جذاب است و برخلاف مناظره‌های آمریکا، اخلاقی تر هم برگزار می‌شود.


مخاطب خارجی با تماشای انعکاس انتخابات پرحرارت ایران می‌تواند به مقایسه با حکومت‌هایی مانند عربستان سعودی، بحرین، قطر، مغرب، اردن و امارات دست بزند که تاکنون هیچ انتخاباتی برگزار نکرده اند و سران این حکومت‌ها با مرگ طبیعی، ترور یا کودتا از قدرت کنار می‌روند و در اصل اکثریت مردم هرگز نقشی در تعیین سرنوشت خود نداشته اند و فقط باید مطیع اوامر پادشاهان دیکتاتور باشند.


کافی‌ست سری به شبکه‌هایی مانند سی ان ان و بی بی سی بزنیم تا دریابیم که آنها تلاش می‌کنند انتخابات ایران را بی اثر و انتصاب معرفی کنند تا با چنین تبلیغاتی مردم منطقه را از پیگیری دموکراسی منصرف سازند. دقیقا همین رویکرد را برای کشورهای آفریقا و آمریکای لاتین نیز در پیش دارند تا تصویری ناپسند از ایران و جامعه آن در فکر مردم جهان شکل گیرد و باز هم رسانه‌های بین المللی ایرانی هستند که در مقابل چنین رویکردی ایستادگی می‌کنند.


بازنمایی انتخابات چه منفعتی دارد؟


شاید این سوال به فکر متبادر شود که آگاهی مردم کشورهای دیگر چه منفعتی برای ایران و ملت ما دارد؟ اولین دلیل لزوم انتشار رقابت‌های انتخاباتی ایران به اثبات فعال بودن ملت ایران در تعیین سرنوشت خود بازمی گردد.


نکته دوم ترغیب کردن ملت‌های دیگر برای فعالیت‌کردن و مطالبه حقوق حقه خویش است. نکته سوم به تقویت دیپلماسی عمومی ایران بازمی‌گردد و می‌تواند ضمن خنثی سازی ایران هراسی و شیعه ستیزی به ارائه چهره ای منطقی و مردمی از مردم ایران به جهان بپردازد.


هر کشوری در خود تلاش می‌کند وضعیت خوبی به مردم دیگر کشورها ارائه دهد و همین خبرهای انتخابات بهترین گزینه برای پیشبرد دیپلماسی عمومی ایران است که توسط شبکه‌های برون مرزی ایرانی امکان‌پذیر شده است. حال تصور کنید اگر ایران شبکه ای در فراسوی مرزهایش نداشت، چگونه می‌توانست خبرهای صحیحی از حقیقت آنچه در کشورمان روی می‌دهد به دیگر کشورها ارائه دهد؟


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب